Rīgas ielās notiks vizuāla un interaktīva dārgumu meklēšanas spēle

Sabiedrība
LETA 14:24, 05.11.2023 0

Digitālo kultūru festivāla "Digitālais novembris" laikā Francijas institūts Latvijā kopā ar Rīgas domi līdz 30.novembrim aicina interesentus piedalīties izstādē "Urbananimal", kas ir vizuāla un interaktīva dārgumu meklēšanas spēle Rīgas ielās.

 
Foto: Delfi.lv

Izstāde, kas var kalpot arī par pedagoģisku papildu materiālu, aicina atklāt vai atcerēties Rīgas vietu un ēku vēsturi un noslēpumus.

Spēle "Urbananimal" - tā ir pilsēta, kurā dzīvo dzīvnieki. Orangutans Lorāns ir tikko ieradies tajā un ir apmaldījies.

Spēles dalībniekiem ir jāpalīdz viņam atrast mājas, izstaigājot pilsētas ielas un kvartālus. Lai to izdarītu, ir jāseko norādēm, kas aizvedīs no vienas vietas uz nākamo, kur atklāsies kāds pārsteigums.

Katrā spēles punktā dalībniekam ar telefonā lejupielādētās lietotnes palīdzību ir jāaplūko dzīvnieks un jāiepazīstas ar norādēm, kas aizvedīs līdz nākamajam spēles posmam.

Pirmais pieturas punkts atrodas Rīgas Rātslaukumā. Spēles dalībniekam ir jāatrod pirmā afiša, kas atrodas Rīgas tūrisma informācijas centra logā, un spēle var sākties.

"Urbanimal" ir mākslinieka, ilustratora Oreliāna Žanē oriģināldarbs, ko veidojusi Parīzes attēlu un grafikas darbnīca "Maison Tangible" un prezentējusi biedrība "Electroni[k]". Spēli var lejupielādēt "Play Store" un "App Store".

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Nedēļas pirmajā dienā palaikam spīdēs saule

Pirmdien Latvijā palaikam spīdēs saule, dienas gaitā mākoņu kļūs vairāk, prognozē sinoptiķi.

Sabiedrība Plāno piešķirt vēl trīs miljonus eiro Rīgas ielu un ārtelpas uzturēšanas darbiem

Rīgas dome plāno piešķirt papildu aptuveni trīs miljonus eiro galvaspilsētas ielu un ārtelpas uzturēšanas darbiem, paredz šonedēļ Satiksmes un transporta lietu komisijas atbalstītais lēmumprojekts.

Sabiedrība Jūrmalā vēlas veicināt ātrāku lēmuma pieņemšanu par koku ciršanu

Sabiedrības viedokļa noskaidrošanai ir nodots saistošo noteikumu projekts par kārtību, kas nosaka koku ciršanu ārpus meža un apstādījumu aizsardzību Jūrmalā, paredzot atvieglot lēmumu pieņemšanu, ziņo pilsētas pašvaldība.

Sabiedrība Kā ērti pārslēgties uz ziemas laiku, dzīvojot Latvijā (+VIDEO)

Lai taupītu enerģiju un mazinātu elektrības rēķinus, iesaka izvēlēties energoefektīvas spuldzes.

Lasiet arī

Sabiedrība Rīgā plāno uzlabot vidi ap Brīvības pieminekli

Rīgas pašvaldība sāks priekšizpēti Brīvības laukuma, Brīvības bulvāra un Baumaņa skvēra publiskās ārtelpas attīstībai, lai tuvāko gadu laikā šo pilsētvides telpu pārveidotu par vienotu, gājējiem ērti pieejamu, labiekārtotu un ainaviski pievilcīgu vietu, informē Rīgas dome.

Sabiedrība «Rīgas namu pārvaldnieks» sācis apkures sezonu

No šodienas SIA "Rīgas namu pārvaldnieks" (RNP) sāk apkures pieslēgšanu uzņēmuma apsaimniekotajās dzīvojamās mājās.

Sabiedrība Trešdien Rīgā sāks marķēt pirmās droša patvēruma vietas

Trešdien Rīgas pašvaldība sāks marķēt pirmās droša patvēruma vietas, kas ir piemērotas iedzīvotāju pasargāšanai katastrofu un militāra apdraudējuma gadījumā, informē Rīgas dome.

Sabiedrība Rinda uz ilgstošo sociālo aprūpi Rīgā pusgada laikā dubultojusies

Rinda uz ilgstošo sociālo aprūpi Rīgā pusgada laikā pieaugusi divas ar pusi reizes, kas ir vairāk nekā iepriekšējā gadā kopumā, norāda Rīgas domes Sociālo jautājumu komitejas priekšsēdētājs Juris Radzevičs (GKR).