Policija pabeigusi izmeklēt četras lietas par seksuālu vardarbību pret bērniem

Sabiedrība
LETA 23:39, 31.10.2023 0

Valsts policija Kurzemē oktobrī prokuratūrai nosūtījusi četras krimināllietas, kurās virkne personu, tostarp cietušo radinieki, tiek turēti aizdomās par seksuālu vardarbību pret bērniem.

 
Foto: Valsts policija

Šā gada sākumā policijā saņemta informācija par iespējamu seksuālu vardarbību pret mazgadīgu meiteni no viņas tēva puses. Policijā noskaidrots, ka vīrietis ar mazgadīgo meitu veica seksuāla rakstura darbības "nolūkā apmierināt savu dzimumtieksmi fiziskā saskarē ar meitu, izmantojot viņas bezpalīdzības stāvokli vecuma dēļ, izmantojot uzticību un autoritāti".

Turpinot izmeklēšanu kriminālprocesā, policija guvusi arī pierādījumus tam, ka pret vīrieša mazgadīgo dēlu veikta fiziska vardarbība.

Citā kriminālprocesā kāds vīrietis tiek turēts aizdomās par ilgstoši veiktām seksuāla rakstura darbībām pret savas dzīvesbiedres meitu. Pret vīrieti sākts kriminālprocess par seksuāla rakstura darbību nolūkā apmierināt savu dzimumtieksmi, lietojot vardarbību, draudus vai izmantojot uzticību, autoritāti vai citādu ietekmi uz cietušo.

Trešajā no lietām divas nepilngadīgas personas tiek turētas aizdomās 13 epizodēs, kad tās veikušas seksuālu vardarbību pret divām mazgadīgām personām, kuras nav sasniegušas 14 gadu vecumu. Vardarbība veikta ilgākā laika periodā un personas bija savstarpēji pazīstamas.

Tāpat izmeklēšana pabeigta kriminālprocesā pret kādu pilngadīgu jaunieti, kurš tikšanās laikā izvarojis nepilngadīgu jaunieti.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Nākamnedēļ Latvijā atgriezīsies silts laiks

Nākamnedēļ Latvijā atgriezīsies silts laiks un gaisa temperatūra sasniegs plus 20 grādus, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra prognoze.

Sabiedrība Piektdiena Latvijā iesāksies ar lietu

Piektdiena Latvijā iesāksies ar lietu, bet sākot pūs brāzmainajam vējam, lietus mākoņi izklīdīs un no Kurzemes puses nokrišņi mitēsies, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra prognozes.

Sabiedrība Ogres novada mēra Helmaņa alga palielinājusies par 36%

Pērn Ogres novada domes priekšsēdētāja Egila Helmaņa (NA) alga domē palielinājusies par 36%, sasniedzot 64 477 eiro, liecina Valsts ieņēmumu dienestā iesniegtā valsts amatpersonas deklarācija.

Sabiedrība Rīgā rīkos psiholoģiskā atbalsta nometnes bērniem no Ukrainas

Rīgā rīkos psiholoģiskā atbalsta nometnes bērniem no Ukrainas.

Lasiet arī

Sabiedrība Deputāti kā problēmu Latvijā akcentē vardarbību pret sievietēm un bērniem

Saeimas deputāti šodien debatēs par tiesībsarga Jura Jansona ziņojumu par 2023.gadu kā būtisku problēmu valstī akcentēja vardarbību pret bērniem un sievietēm, tostarp izceļot seksuālu vardarbību.

Kriminālziņas Tēvam par pusaugu meitas seksuālu vardarbību draud mūža ieslodzījums

Prokuratūra nodevusi Rīgas rajona tiesai krimināllietu, kurā vīrietis apsūdzēts par izvarošanu un seksuālu vardarbību pret savu nepilngadīgo meitu, aģentūra LETA uzzināja prokuratūrā.

Sabiedrība Latvijā izstrādās un ieviesīs atbalsta instrumentus vardarbības novēršanai

Labklājības ministrija (LM) izstrādās un ieviesīs atbalsta instrumentus ģimenes funkcionalitātes stiprināšanai, lai novērstu un mazinātu vardarbību pret bērniem ģimenē un ārpusģimenes aprūpē, kā arī vardarbību ģimenē pret pilngadīgām personām, paredz valdības otrdien apstiprinātie noteikumi.

Kriminālziņas Rosina apsūdzēt policistu par nepamatotu vardarbību pret aizturēto

Iekšējās drošības birojs (IDB) rosina prokuratūru apsūdzēt kādu Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes darbinieku par dienesta pilnvaru pārsniegšanu, pielietojot vardarbību.