Rinkēvičs: Rietumvalstīm jākāpina aizsardzības industrijas kapacitāte

Sabiedrība
LETA 08:59, 20.10.2023 0

NATO un Eiropas Savienības (ES) valstīm jākāpina aizsardzības industrijas kapacitāte, lai saražotu gan pašiem, gan Ukrainai nepieciešamo bruņojumu, intervijā TV3 raidījumā "900 sekundes" šorīt sacīja Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.

 
Foto: LETA

"Gribam mēs to vai negribam, Eiropai ir jābruņojas," teica Rinkēvičs, uzsverot, ka ar lozungiem nebūs līdzēts un tas nozīmēs arī izmaksas.

Par militārās industrijas attīstību prezidents piektdien Rīgā runās arī ar Eiropas Komisijas (EK) iekšējā tirgus komisāru Tjerī Bretonu.

Jau ziņots, ka Latvijas amatpersonas ar Bretonu piektdien plāno pārrunāt iespējas investīciju piesaistē, ko sniedz ES Munīcijas ražošanas atbalsta akts ("Act in Support of Ammunition Production" - ASAP), kas ir finansējuma instruments zeme-zeme un artilērijas munīcijas, kā arī raķešu ražotājiem, gan esošo ražošanas jaudu palielināšanai, gan jaunu ražošanas spēju izveidei.

Tāpat tiks diskutēts par tālāko virzību saistībā ar noteikumiem kopīga iepirkuma veicināšanai ES aizsardzības industrijā (EDIRPA) un ES trīsvirzienu pieeju ("three-track approach"), kas paredzēta, lai paātrinātu piegādes un vienotus iepirkumus Ukrainai gada laikā, kopumā ar vienu miljonu artilērijas munīcijas lādiņu piegādi.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Atvieglo algoritmus iznīcinātāju pacelšanai

Pēc 7.septembrī notikušā drona incidenta atviegloti algoritmi iznīcinātāju pacelšanai pretgaisa aizsardzības funkciju veikšanai, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" atklāja Nacionālo bruņoto spēku komandieris Leonīds Kalniņš.

Sabiedrība Svētdienas saullēktā valsts ziemeļaustrumos iespējama pirmā salna

Agrā svētdienas rītā vietām Vidzemē un Latgales ziemeļu daļā iespējama pirmā salna šoruden, liecina jaunākās laika prognozes.

Sabiedrība Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus

Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus, intervijā aģentūrai LETA teica viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV).

Sabiedrība Valsts kontrole: Zemkopības ministrija neekonomiski izlietojusi 3,1 miljonu eiro

Zemkopības ministrija (ZM), veicot 3,1 miljona eiro ieguldījumu sava elektroautomobiļu uzlādes staciju tīkla izveidē, nav rīkojusies jēgpilni un atbilstoši saviem attīstības plāniem, secināts Valsts kontroles (VK) revīzijā.

Lasiet arī

Sabiedrība Rinkēvičs kritizē ministriju komunikāciju ar sabiedrību

Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs trešdien pēc tikšanās Rīgas pilī ar Ministru prezidenti Eviku Siliņu (JV) kritizēja ministriju komunikāciju ar sabiedrību.

Sabiedrība Prezidents: Naida runa visās tās izpausmēs ir jāsoda bargi

Naida runa visās tās izpausmēs ir jāsoda bargi, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" uzsvēra Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.

Sabiedrība Rinkēvičs uzsver nepieciešamību pēc labākas koordinācijas stihiju gadījumos

Stihiju gadījumos būtu nepieciešama labāka dienestu koordinācija un iedzīvotāju informēšana, klātienē iepazīstoties ar stipru lietavu sekām Jelgavā, aģentūrai LETA sacīja Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.

Pasaule Rinkēvičs: Jāsniedz atbalsts Ukrainai un Moldovai reformu ieviešanā

Jāsniedz nepieciešamais atbalsts Ukrainai un Moldovai Eiropas Savienības (ES) integrācijas reformu ieviešanā, uzsvēra Latvijas prezidents Edgars Rinkēvičs, kurš otrdien Rīgas pilī tikās ar Luksemburgas ārlietu ministru Ksavjē Betelu.