Siliņa pošas uz austrumu robežu

Sabiedrība
VS.LV 17:55, 18.10.2023 0

Ministru kabinets lēma kāpināt žoga uz robežas ar Baltkrieviju un Krieviju izbūves tempu, atbalstot īpaša tiesiskā regulējuma noteikšanu ārējās sauszemes robežas apsardzībai nepieciešamās infrastruktūras izbūvei.

 

Ministru prezidente Evika Siliņa rīt, 19.oktobrī, apmeklēs Latvijas austrumu robežu, lai klātienē iepazītos ar robežas žoga un aizsargājošo elementu izbūves darbu virzību un tālākajiem plāniem Latvijas un Eiropas Savienības (ES) ārējās robežas stiprināšanā, kā arī Latvijas Valsts robežsardzes (VRS) nodrošinājumu un darbu pastiprināta robežapsardzības režīma apstākļos.

Reaģējot uz Baltkrievijas īstenoto hibrīdoperāciju, VRS strādā pastiprinātā režīmā, ik dienu novēršot līdz pat vairākiem simtiem mēģinājumu nelikumīgi šķērsot Latvijas un ES ārējo robežu.

Vizītē piedalīsies arī VRS priekšnieks ģenerālis Guntis Pujāts, finanšu ministrs Arvils Ašeradens un Iekšlietu ministrijas valsts sekretārs Dimitrijs Trofimovs.

Jau vēstīts, ka Ministru kabineta deklarācijā norādīts, ka žoga būvniecība uz robežas ar Baltkrieviju un Krieviju jāpabeidz līdz 2024.gada beigām. Ministru kabinets 10.oktobrī lēma kāpināt izbūves tempu, atbalstot īpaša tiesiskā regulējuma noteikšanu ārējās sauszemes robežas apsardzībai nepieciešamās infrastruktūras izbūvei.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Atvieglo algoritmus iznīcinātāju pacelšanai

Pēc 7.septembrī notikušā drona incidenta atviegloti algoritmi iznīcinātāju pacelšanai pretgaisa aizsardzības funkciju veikšanai, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" atklāja Nacionālo bruņoto spēku komandieris Leonīds Kalniņš.

Sabiedrība Svētdienas saullēktā valsts ziemeļaustrumos iespējama pirmā salna

Agrā svētdienas rītā vietām Vidzemē un Latgales ziemeļu daļā iespējama pirmā salna šoruden, liecina jaunākās laika prognozes.

Sabiedrība Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus

Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus, intervijā aģentūrai LETA teica viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV).

Sabiedrība Valsts kontrole: Zemkopības ministrija neekonomiski izlietojusi 3,1 miljonu eiro

Zemkopības ministrija (ZM), veicot 3,1 miljona eiro ieguldījumu sava elektroautomobiļu uzlādes staciju tīkla izveidē, nav rīkojusies jēgpilni un atbilstoši saviem attīstības plāniem, secināts Valsts kontroles (VK) revīzijā.

Lasiet arī

Sabiedrība «Pūķa zobi», prettanku eži, dzeloņdrāti. Austrumu robežas stiprināšana turpinās

Latvijas austrumu robežas militārajā stiprināšanā tuvāko piecu gadu laikā tiks ieguldīti kopskaitā 303 miljoni eiro.

Pasaule Baltijas valstis aicina ES izbūvēt aizsardzības līniju gar robežu ar Krieviju

Baltijas valstis un Polija kopīgā vēstulē aicinājušas Eiropas Savienību (ES) izbūvēt aizsardzības līniju gar bloka robežu ar Krieviju un Baltkrieviju, lai pasargātu ES no Maskavas militārajiem draudiem un hibrīdkara aktivitātēm, ziņo aģentūra "Reuters".

Pasaule Igaunija uz divām dienām slēdz Narvas robežkontroles punktu

Igaunijas Policijas un robežsardzes departaments sestdien un svētdien slēgs Narvas robežšķērsošanas punktu cilvēku plūsmai virzienā uz Krieviju, jo Krievijas robežsargu palēninātā darba dēļ izveidojušās garas rindas.

Interesanti fakti Rinkēvičs iepazīstas ar žoga būvniecību uz robežas (+FOTO)

Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs otrdien apmeklēja Latvijas austrumu robežu un Valsts robežsardzes struktūrvienības Latgalē - Grebņevas un Šķaunes robežapsardzības nodaļas.