NATO STRATCOM vadītājs Jānis Sārts kritizē Varšavas attieksmi (+VIDEO)

Sabiedrība
VS.LV 17:34, 29.09.2023 0

"ASV caur Poliju spiež Ukrainu uz konflikta iesaldēšanu", - pauž komentētāji.

 

Sociālajā tīklā X (iepriekš Twitter) tiek apspriests Polijas un Ukrainas diplomātiskais konflikts. Rīgā bāzētā NATO STRATCOM izcilības centra vadītājs Jānis Sārts uzskata, ka Polijas varas iestādes aizrāvušās. Varšavai nevajadzēja paziņot par ieroču piegādes pārtraukšanu valstij, kas cīnās pret Putinu.

"Slikti, šis viss tiešām šobrīd nebija vajadzīgs", - tā Sarts.

Uz šī fona jāatzīmē, ka daudzi vietējie komentētāji ir pret Ukrainu.

Gints Gailišs: "Kāpēc ukraiņiem bija jālec uz ecēšām, lai izpatiktu dažiem oligarhiem. Pamatā no graudu biznesa tur gūst peļņu ologarhi. Un Polijā vēl tie iziet caur vairākām rokām, kamēr nonāk veikalu plauktos. Muļķīgi tas viss. Ukrainai vajag būt pateicīgākai".

Dāvis Palaps: "Polija fokusēsies uz sevis apbruņošanu, tur nav nekā slikta un Polija ir palīdzējusi ļoti daudz ja ne visvairāk , šis paziņojums ir visdrīzāk , lai apmānītu Krieviju par it kā atbalsta šķelšanos Ukrainai starp Rietumiem , lai savā ziņā nomierinātu Krieviju".

Koksnekom: "Kas ukraiņiem kaiš? Kāpēc viņi kasās ar saviem labākajiem kaimiņiem?"

Cerberus: "Poļi nekad neaizmirsīs, ko ukraiņi tiem ir nodarījuši. Pārējais viss ir politiskās spēlītes. Es domāju, ka ASV caur Poliju spiež Ukrainu uz konflikta iesaldēšanu, jo tuvojas prezidenta vēlēšanas".

V5C4: "Tramps būs , karš beigsies 100%".

GatisGg: "Bija Jāni, bija, drīz varēsi sākt meklēt citu darbu".

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Čakša: Priekšlikumi nemazinās pedagogu atalgojumu (+ LIZDA viedoklis)

Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) priekšlikumi pedagogu darba slodžu līdzsvarošanai nemazinās to atalgojumu, šodien preses konferencē uzsvēra izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša (JV).

Sabiedrība Muzeju nakts arī Saeimā. Būs ekspozīcija par Latvijas dalību ES un NATO

Sestdien, 18.maijā - Saeimas nams vērs savas durvis apmeklētājiem

Sabiedrība Brīvdienās saglabāsies silts laiks, vietām dārdēs pērkons

Šīs nedēļas nogalē Latvijā saglabāsies vasarīgi silts laiks, vietām gaidāms īslaicīgs lietus un pērkona negaiss, prognozē sinoptiķi.

Sabiedrība Ārlietu ministre iestājusies Zemessardzē

Ārlietu ministre Baiba Braže iestājusies Zemessardzē, izriet no viņas publicētā ieraksta tviterī.

Lasiet arī

Kriminālziņas Krievija izsludinājusi meklēšanā Jāni Vitenbergu

Krievijas Iekšlietu ministrija izsludinājusi meklēšanā Saeimas deputātu Jāni Vitenbergu (NA), Igaunijas bijušo Policijas un robežsardzes departamenta ģenerāldirektoru Elmāru Vaheru un kādreizējo ārlietu ministru Urmasu Reinsalu, kā arī vairākas citas esošās un bijušās amatpersonas no Baltijas valstīm un Polijas.

Sabiedrība IeM: Ukrainas bēgļu plūsma saglabājas mērena un stabila

Šogad četros mēnešos Latvijā pār ārējo robežu ir ieceļojuši 6457 Ukrainas pilsoņi, un bēgļu plūsma saglabājas mērena un stabila, taču ievērojami mazāka nekā 2023.gadā, kad šajā pašā laika periodā ieceļoja 40 496 Ukrainas pilsoņi, liecina Iekšlietu ministrijas (IeM) sagatavotā informācija.

Pasaule ISW: Krievi ielauzušies ne vairāk kā astoņu kilometru attālumā no robežas

Krievijas karaspēks Ukrainas teritorijā Harkivas apgabala ziemeļos ielauzies ne vairāk kā astoņu kilometru attālumā no robežas un ir apņēmies izveidot "buferzonu", nevis virzīties Harkivas apgabala dziļumā, uzskata ASV Kara studiju institūta (ISW) eksperti.

Pasaule Daukšts: Krievija ir gatava pārkārtot ekonomiku uz kara sliedēm

Krievijas diktatora Vladimira Putina lēmums izvirzīt aizsardzības ministra amatam Andreju Belousovu parāda, ka Krievija ir gatava straujākiem tempiem pārkārtot valsts ekonomiku uz kara sliedēm, uz militārās ekonomikas pusi, tādu viedokli aģentūrai LETA pauda politologs un vēsturnieks Kārlis Daukšts.