Mieriņai sarunās ar ārzemju partneriem būs vajadzīgs tulks

Sabiedrība
LETA 09:29, 27.09.2023 0

Jaunajai Saeimas priekšsēdētājai Daigai Mieriņai (ZZS) sarunās ar ārzemju partneriem būs nepieciešams tulks.

 
Foto: LETA

Intervijā TV3 raidījumā "900 sekundes" Mieriņa atzina, ka viņai trūkst pieredzes darbā pie diplomātisko attiecību veicināšanas, jo līdz šim viņa pamatā strādājusi ar iekšpolitikas jautājumiem. Uz jautājumu par svešvalodu zināšanām Mieriņa sacīja, ka sarunās ar ārzemju partneriem viņa izmantos tiesības runāt latviešu valodā. Jautāta, vai tas nozīmē, ka viņai būs nepieciešama tulka palīdzība, Saeimas spīkere atbildēja apstiprinoši.

Mieriņa sola būt atklāta un atvērta sarunām ar dažādām ieinteresētajām pusēm. Viņa labprāt sāktu darbu ar nevalstiskajām organizācijām un sabiedrības pārstāvjiem, jo Saeimas prestižs un uzticība tai nav augstā līmenī, tāpēc jāstrādā, lai cilvēkiem Saeimas lēmumi taptu skaidrāki un pieņemamāki.

Kā ziņots, Mieriņa aizvadītajā nedēļā Saeimas priekšsēdētājas amatā tika ievēlēta pēc tam, kad koalīcijas partneri balsojumā izgāza iepriekš pieteikto kandidātu, Mieriņas frakcijas biedru Gunāru Kūtri (ZZS). Par Mieriņu nobalsoja 55 deputāti - ZZS, "Jaunās vienotības" un "Progresīvo" deputāti, kā arī atsevišķi "Latvija pirmajā vietā" parlamentārieši, piemēram, Linda Liepiņa, Ramona Petraviča, Ainārs un Ričards Šleseri. Pret Mieriņu balsoja 34 parlamentārieši.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Uz vienotā Sabiedriskā medija valdes locekļu amatiem izvirzīts 21 kandidāts

Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (SEPLP) izsludinātajā konkursā uz pieciem topošās VSIA "Latvijas Sabiedriskais medijs" (LSM) valdes locekļu amatiem otrajai kārtai izvirzīts 21 pretendents.

Sabiedrība Galīgajā lasījumā skatīs grozījumus valsts valodas stiprināšanai darba tirgū

Plānots, ka ar grozījumiem tiks aizstāvētas darbinieku tiesības, veicot darba pienākumus, izmantot valsts valodu un netikt diskriminētiem ar nepamatotām prasībām pēc svešvalodas zināšanām.

Sabiedrība Atbalsta aizliegumu reklamēt alkoholisko dzērienu cenas vai atlaides

Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija trešdien pirms trešā lasījuma atbalstīja grozījumus Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likumā, kas paredz Latvijā ieviest aizliegumu alkoholisko dzērienu audio un audiovizuālajās reklāmās reklamēt šo dzērienu cenas vai atlaides.

Sabiedrība CVK piedāvā uzlabot vēlēšanu zīmes. Kā tās izskatīsies?

Par vēlēšanu sistēmu sagatavošanu atbildīgā Valsts reģionālās attīstības aģentūra (VRAA) norāda, ka pašreizējais biļetens ir problemātisks, jo tiek bieži pieļauta kļūda - kādu kandidātu neatbalstot, vēlētājs ievelk rombiņā mīnusu, nevis izsvītro vārdu.

Lasiet arī

Sabiedrība Saeimas priekšsēdētāja Mieriņa ieradusies iepriekš neizziņotā vizītē Ukrainā

Saeimas priekšsēdētāja Daiga Mieriņa (ZZS) ieradusies iepriekš neizziņotā vizītē Ukrainā, liecina informācijas aģentūras UNIAN publicētais video.

Ekonomika Mieriņa: nav pieļaujama Krievijas graudu importa turpināšanās

Nav pieļaujama Krievijas graudu importa turpināšanās uz Eiropas Savienību (ES), tāpēc tiks turpināts strādāt pie šāda aizlieguma noteikšanas ES līmenī, šodien kopīgajā preses konferencē ar Ukrainas parlamenta priekšsēdētāja vietniecei Olenu Kondratjuku pauda Saeimas priekšsēdētāja Daiga Mieriņa (ZZS).

Sabiedrība Mieriņa: Krievijas agresija Ukrainā tieši apdraud mieru Latvijā un visā pasaulē

Krievijas agresija Ukrainā tieši apdraud mieru Latvijā un visā pasaulē, šodien par godu Latvijas Republikas proklamēšanas 105.gadadienai sasauktajā Saeimas svinīgajā sēdē teica Saeimas priekšsēdētāja Daiga Mieriņa (ZZS).

Sabiedrība Nacionālā apvienība pārmet Šleseram runāšanu «ne par tēmu»

Nacionālās apvienības (NA) deputāts Artūrs Butāns ir vērsies parlamenta Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijā, lūdzot sākt lietu par Saeimas deputātu ētikas kodeksa pārkāpšanu pret deputātu Aināru Šleseru (LPV) un Saeimas priekšsēdētāju Daigu Mieriņu (ZZS), kuri ar savu rīcību debatēs pārkāpuši Saeimas kārtības rulli.