Iz zināms, kad Krievijas pilsoņiem Latvijā izmaksās pensijas

Sabiedrība
LETA 11:53, 27.09.2023 0

Ja atkārtoti nenotiks aizķeršanās ar naudas līdzekļu nonākšanu līdz Latvijai, Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra (VSAA), iespējams, līdz nākamās nedēļas beigām varētu izmaksāt pensijas Latvijā dzīvojošajiem Krievijas pensiju saņēmējiem, ziņo VSAA.

 

VSAA ir saņēmusi informāciju no Krievijas Pensiju un sociālās apdrošināšanas fonda, ka no korespondentbankas atgūti līdzekļi un šonedēļ tiks veikts atkārtots pārskaitījums.

Ja nebūs aizķeršanās, tad pēc naudas saņemšanas VSAA varēs veikt izmaksu Latvijā dzīvojošajiem Krievijas pensiju saņēmējiem līdz nākamās nedēļas beigām.

Krievijas pensiju izmaksa par šī gada trešo ceturksni kavēsies, jo nav saņemti naudas līdzekļi no Krievijas Federācijas Pensiju un sociālās apdrošināšanas fonda.

Krievijas fonds ir informējis VSAA, ka tiek meklēts risinājums, lai Krievija varētu veikt naudas pārskaitījumu pensiju izmaksai. Līdzko minētie līdzekļi tiks saņemti, VSAA nodrošinās to izmaksu.

Gadījumos, ja Krievijas pensiju izmaksas aizkavēšanās to saņēmējiem ir radījusi problēmas apmaksāt neatliekamas ikdienas dzīves vajadzības, Labklājības ministrija aicina vērsties pēc palīdzības savas pašvaldības sociālajos dienestos.

VSAA izmaksā Krievijas pensijas Latvijā dzīvojošām personām, kurām pensijas piešķirtas saskaņā ar Latvijas un Krievijas līgumu par sadarbību sociālās drošības jomā. Līgums ir spēkā no 2011.gada 19.janvāra.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Atvieglo algoritmus iznīcinātāju pacelšanai

Pēc 7.septembrī notikušā drona incidenta atviegloti algoritmi iznīcinātāju pacelšanai pretgaisa aizsardzības funkciju veikšanai, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" atklāja Nacionālo bruņoto spēku komandieris Leonīds Kalniņš.

Sabiedrība Svētdienas saullēktā valsts ziemeļaustrumos iespējama pirmā salna

Agrā svētdienas rītā vietām Vidzemē un Latgales ziemeļu daļā iespējama pirmā salna šoruden, liecina jaunākās laika prognozes.

Sabiedrība Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus

Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus, intervijā aģentūrai LETA teica viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV).

Sabiedrība Valsts kontrole: Zemkopības ministrija neekonomiski izlietojusi 3,1 miljonu eiro

Zemkopības ministrija (ZM), veicot 3,1 miljona eiro ieguldījumu sava elektroautomobiļu uzlādes staciju tīkla izveidē, nav rīkojusies jēgpilni un atbilstoši saviem attīstības plāniem, secināts Valsts kontroles (VK) revīzijā.

Lasiet arī

Pasaule Laikraksts: Krievija uz Kurskas apgabalu pārsviedusi 5000 karavīru

Krievijas armija pārsviedusi aptuveni 5000 karavīru uz Ukrainas uzbrukuma zonu Kurskas apgabalā, vēsta laikraksts "Wall Street Journal", atsaucoties uz avotu.

Pasaule Krievijā ASV dubultpilsonei piespriež 12 gadus cietumā par valsts nodevību

Krievijā tiesa ceturtdien piespriedusi 12 gadu cietumsodu ASV un Krievijas dubultpilsonei Ksenijai Kareļinai, kura par ziedojumu Ukrainas atbalsta organizācijai tika apsūdzēta "valsts nodevībā".

Pasaule Ņemcova slepkava atbrīvots no cietuma un karo Ukrainā

Par Krievijas opozīcijas politiķa Borisa Ņemcova slepkavību notiesātais Tamerlans Eskerhanovs atbrīvots no cietuma un nosūtīts uz fronti Ukrainā, sestdien pavēstījis Krievijas propagandas rupors TASS.

Pasaule Maskavā ar sarkanu krāsu apķēpātas Lietuvas vēstniecības durvis

Maskavā ar sarkanu krāsu apķēpātas Lietuvas vēstniecības durvis, un uz izkārtne blakus durvīm atstāti sarkani plaukstu nospiedumi.