Rīgā un Pierīgā top vienota veloceļu infrastruktūra 52 kilometru garumā

Sabiedrība
LETA 14:42, 21.09.2023 0

Rīgā un Pierīgā top vienota veloceļu infrastruktūra 52 kilometru garumā, aģentūrai LETA pavēstīja Satiksmes ministrijā (SM).

 
Foto: LETA

Ministrijas pārstāvji norāda, 2023.gada rudenī sākas Atveseļošanas fonda finansētu projektu īstenošana vienota veloceļu maršrutu izveidei piecos prioritārajos koridoros Rīgā un Pierīgā.

Šobrīd SM kā Rīgas metropoles areāla transporta sistēmas zaļināšanas reformas īstenotāja saskaņo pašvaldību iesniegtos projektus, lai tās varētu slēgt līgumu ar Centrālo finanšu un līgumu aģentūru (CFLA) un tuvākajā laikā sāktu projektu realizēšanu.

Veloceļu infrastruktūras attīstībai paredzēts Atveseļošanas fonda finansējums 34,5 miljonu eiro apmērā.

Projektus par veloceļu izbūvi, pārbūvi, atjaunošanu, pilnveidi vai pielāgošanu atbilstoši regulējumam par investīciju īstenošanu iesniegušas piecas pašvaldības - Rīga, kā arī Ropažu novads, Ķekavas novads, Mārupes novads un Ādažu novads.

Rīgas un Pierīgas veloceļu maršrutus paredzēts izveidot līdz 2026.gada 31.maijam koridoros Rīga-Carnikava, Rīga-Ulbroka, Rīga-Ķekava, Rīga-Babīte-Piņķi, kā arī Rīga-Mārupe.

Veloceļu infrastruktūras attīstība ir viens no pasākumiem SM īstenotajā Rīgas metropoles areāla transporta sistēmas zaļināšanas reformā, kurā kopumā plānots ieguldīt 295 miljonu eiro Atveseļošanas fonda finansējumu. Reformas mērķis ir mazināt transporta radīto negatīvo ietekmi uz galvaspilsētas vides kvalitāti un veidot iedzīvotāju vajadzībām atbilstošus integrētus sabiedriskā transporta pakalpojumus.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība KNAB uzdevis NA atmaksāt 210 673 eiro un aptur valsts finansējumu

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) uzdevis Nacionālajai apvienībai (NA) valsts budžetā atmaksāt pretlikumīgi izlietotos valsts budžeta finanšu līdzekļus 210 673 eiro apmērā un vienlaikus apturējis budžeta finansējumu uz vienu gadu.

Sabiedrība Rēzeknes pagaidu administratore: Darba būs pilnas rokas

Ņemot vērā jau pirmajās dienās konstatētās problēmas, saprotams, ka Rēzeknes problēmu risināšanai darba būs pilnas rokas, intervijā TV3 raidījumā "900 sekundes" atzina Rēzeknes domes pagaidu administrācijas vadītāja Guna Puce.

Sabiedrība Prezidents: Latvijā pietrūkst darbu, kā labās idejas tiešām sasniegt

Latvijā netrūkst labu ideju, bet trūkst - kā ieceres tiešām sasniegt, šādu vērtējumu intervijā žurnālam "Ir" paudis Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.

Sabiedrība Latvijā liedz piekļuvi ar Medvedčuku saistītai tīmekļa vietnei

Pēc Eiropas Savienības (ES) sankciju saraksta paplašināšanas Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) nolēmusi liegt Latvijā piekļuvi tīmekļa vietnei "voiceofeurope.com", liecina padomes lēmums.

Lasiet arī