Siguldā novada iedzīvotāji var iesniegt līdzdalības budžeta projektu pieteikumus

Sabiedrība
LETA 15:10, 16.09.2023 0

Līdz 16.oktobrim Siguldas novada iedzīvotāji var iesniegt Siguldas novada līdzdalības budžeta projektu idejas, informēja pašvaldībā.

 

Projekta pieteikumu var iesniegt fiziska persona, kura ir sasniegusi 16 gadu vecumu, kā arī reģistrētas biedrības vai nodibinājumi. Maksimālā summa vienam projektam ir 35 000 eiro. Iesniedzot pieteikumu, nepieciešams pievienot provizorisko projekta tāmi un skici vai vizualizāciju, ja projekta realizēšanas rezultātā ir paredzami ieguldījumi infrastruktūrā.

Lai atbalstītu novadniekus, ikvienam ir pieejams pašvaldības organizētā semināra ieraksts par pieteikumu izstrādi, iesniegšanas kārtību un citām ar šo jautājumu saistītām lietām.

Projektu pieteikumus var iesniegt papīra formātā, aizpildot veidlapu un iesniedzot Siguldas novada pašvaldībā un klientu apkalpošanas centros vai arī elektroniski, iesniedzot nepieciešamo informāciju pašvaldības pakalpojumu portālā "e.sigulda.lv".

Līdzdalības budžeta projektu ideju komisija izvērtēs pirmajā kārtā no 17.oktobra līdz 31.oktobrim. Otrajā kārtā projektus izvērtēs iedzīvotāju padomes laikā no 1.novembra līdz 14.novembrim savukārt sabiedrības balsojums notiks no 15.novembra līdz 30.novembrim. Komisija lēmumu par atbalstāmajām līdzdalības budžeta projektu idejām pieņems no 1.decembra līdz 10.decembrim un apstiprinās decembra pašvaldības domes sēdē. Konkursa rezultātus paziņos līdz šā gada 30.decembrim.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Nākamgad veselības nozares budžets pieaugs līdz 1,91 miljardam eiro

Nākamgad veselības nozares kopējais budžets pieaugs līdz 1,91 miljardam eiro, informē Veselības ministrija (VM).

Sabiedrība Mobilitātes punktos Rīgā izveidos īstermiņa auto stāvvietas un velonovietnes

Mobilitātes punktos dzelzceļa stacijās "Bolderāja", "Dauderi", "Sarkandaugava", "Šķirotava", "Zemitāni" un "Ziemeļblāzma" plānots izbūvēt īstermiņa auto stāvvietas, velonovietnes un dzeramā ūdens brīvkrānus.

Sabiedrība Investē 240 000 eiro augstskolas modernizācijā

ISMA: Augstskolas jubilejas gadā veica vērienīgu izglītības iestādes telpu modernizāciju.

Sabiedrība Viens no deputātiem sodīts par agresīvu braukšanu

Daži tautas kalpi pārsniedz atļauto braukšanas ātrumu, neveic transportlīdzekļa īpašnieka civiltiesiskās atbildības obligāto apdrošināšanu, pārkāpj sapulču, gājienu un piketu organizēšanas un norises kārtību.

Lasiet arī

Sabiedrība Par Siguldas novada domes priekšsēdētāju ievēlē Linardu Kumski

Ceturtdien Siguldas novada domes sēdē ar 13 balsīm par Siguldas novada domes priekšsēdētāju tika ievēlēts Linards Kumskis (LZS).

Sports Olimpisko spēļu Latvijā pārskatāmā nākotnē nebūs

Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) trešdien paziņoja par sarunu sākšanu ar Franciju un ASV par attiecīgi 2030. un 2034.gada Ziemas olimpisko spēļu rīkošanai, tādējādi Zviedrija ar partneri Latviju nepretendēs uz 2030.gada spēļu rīkošanu.

Sabiedrība Siguldas novadā pirmajā semestrī vidusskolēnu stipendijās izmaksās 9000 eiro

Siguldas novada pašvaldība šī mācību gada pirmajā semestrī vidusskolēnu stipendijās plāno izmaksāt teju 9000 eiro, aģentūru LETA informē pašvaldība.

Sabiedrība Gaujas nacionālais parks kļūs par Latvijas pirmo bioreģionu (+VIDEO)

Pie Latvijas garākās upes tiks veicināta dabas daudzveidība.