Liepājas autobusu parks atcēlis četrus reisus

Sabiedrība
LETA 10:14, 11.09.2023 0

AS "Liepājas autobusu parks" pirmdien atcēlis četrus reisus Ogres apkaimē, liecina Autotransporta direkcijas (ATD) publiskotā informācija.

 

Tostarp atcelts reiss Ogre-Ķeguma HES-Bekuciems, kas izbrauc plkst.7.20, reiss Stadions-Lašupes, kas izbrauc plkst.7.30, reiss Lašupes-Stadions, kas izbrauc plkst.7.45, kā arī reiss Bekuciems-Ķeguma HES-Ogre, kas izbrauc plkst.8.

"Liepājas autobusu parks" skaidro, ka reisi atcelti saistībā ar autobusu šoferu trūkumu.

Jau ziņots, ka "Liepājas autobusu parks" augustā maršruta tīkla daļā "Pierīga" neizpildīja virkni reisu, tostarp lielākā daļa atcelto reisu bija Ķekavas virzienā.

ATD pārstāvis Viktors Zaķis skaidroja, ka maršruta tīkla daļu "Pierīga" apkalpo pārvadātāju apvienība, kurā ietilpst "Liepājas autobusu parks", SIA "Latvijas sabiedriskais autobuss" un AS "Nordeka". Atbilstoši noslēgtajam līgumam apvienības visi trīs dalībnieki ir pilnā mērā atbildīgi par reisu izpildi attiecīgajā maršrutu tīklā.

Atbilstoši līguma nosacījumiem ATD nolēma nemaksāt apvienībai par reisiem, kuri nav izpildīti, kā arī piemēroja līgumsodu 500 eiro apmērā par neizpildītajiem reisiem.

"Liepājas autobusu parka" apgrozījums pagājušajā gadā bija 17,839 miljoni eiro, kas ir par 15,8% vairāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa samazinājās vairākkārt un bija 190 731 eiro.

Pēc Konkurences padomes 2022.gada 29.marta lēmumā par Konkurences likuma pārkāpuma konstatēšanu "Liepājas autobusu parka" darbībās uzņēmuma mazākuma akcionārs (34,85%) ir Liepājas pašvaldība, bet 59,83% akciju pieder SIA "LAP1R", kas, pēc "Firmas.lv" datiem, pastarpināti pieder Andra Šķēles (67%) un Aināra Šlesera (LPV) (33%) ģimenēm.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Piektdien Latvijā gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +18..+23 grādiem

Piektdien naktī un no rīta daudzviet Latvijā veidosies migla un apmāksies debesis, prognozē sinoptiķi.

Sabiedrība Rīgā norit darbs pie vairāku veloinfrastruktūras projektu izstrādes

Rīgā norit darbs pie vairāku veloinfrastruktūras projektu izstrādes, ceturtdien izskanēja vebinārā "Rīga ripo".

Sabiedrība Valdība šodien atbalstīja izmaiņas darbaspēka nodokļos

Valdība ceturtdien atbalstīja izmaiņas darbaspēka nodokļos, kuras paredz iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) likmes, minimālās algas un neapliekamā minimuma paaugstināšanu, kompensējot to ar akcīzes nodokļa un dažu citu nodokļu paaugstināšanu.

Sabiedrība Saeima noraida rosinājumu nesamazināt vecāku pabalstu nodarbinātiem

Saeima šodien noraidīja opozīcijā esošās Nacionālās apvienības (NA) rosinājumu nesamazināt vecāku pabalstu par 50%, ja vecāks ir nodarbināts.

Lasiet arī

Ekonomika Problēmas ar lidmašīnu dzinēju trūkumu varētu turpināties vēl dažus gadus

Problēmas ar lidmašīnu dzinēju trūkumu un ar to saistītajiem jautājumiem varētu turpināties vēl vienu līdz divus gadus, intervijā aģentūrai LETA sacīja "airBaltic" prezidents un izpilddirektors Martins Gauss.

Pasaule Slovākijā tūkstošiem cilvēku protestē pret kultūras ministri

Slovākijā tūkstošiem cilvēku ceturtdien izgāja demonstrācijās, protestējot pret kultūras ministres Martinu Šimkovičovu, kuru kritiķi apsūdz cenzūrā un valsts finansējuma sliktā pārvaldībā.

Pasaule Leiena sola miljardiem eiro palīdzību plūdu skartajiem reģioniem

Eiropas Komisijas (EK) prezidente Urzula fon der Leiena ceturtdien plūdu piemeklētajā Polijas pilsētā Vroclavā apsolījusi miljardiem eiro lielu palīdzību plūdu skartajiem reģioniem Eiropā.

Sabiedrība Piektdiena gaidāma visai saulaina

Piektdien Latvijā izklīdīs migla un valsts lielākajā daļā spīdēs saule, prognozē sinoptiķi.