Darba devēji vēlas ierobežot darbinieku tiesības un piemaksas par virsstundām

Sabiedrība
VS.LV 17:09, 11.09.2023 0

Arodbiedrība brīdina: pretosies tam ļoti aktīvi!

 

Darba devēji un arodbiedrības trešdien tiksies ar topošo valdības vadītāju Eviku Siliņu ("Jaunā Vienotība"), lai pārrunātu būtiskos jautājumus valdības deklarācijā, tostarp arī iespējamās izmaiņas darba likumā. Latvijas radio šodien ziņo par darba devēju prasībām par virsstundu apmaksas apmēru.

Viens no priekšlikumiem ir samazināt virsstundu apmaksu darbiniekiem no 100% uz 50%, stāstīja konfederācijas darba tiesību eksperts Jānis Pumpiņš."Šobrīd Darba likums ir tik labvēlīgs darbiniekiem un garantijas un nodrošinājums, kas ir ietverts, īsti labāk nekur nevar. Tās normas ir labvēlīgākās Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu līmenī. Šobrīd mēs runājam par elastību un konkurētspēju," sacīja Pumpiņš.

Tāpat LDDK piedāvā mainīt koplīguma regulējumu tā, lai tā nepārslēgšanas gadījumā tas nepagarinās automātiski, jo tas dotu iespēju pārskatīt darbiniekiem piešķirtos labumus. Pret šiem priekšlikumiem asi iebilst Latvijas Brīvo arodbiedrību savienība. Viņuprāt, šādas izmaiņas varētu notikt tikai tad, ja Latvijā darbinieku atalgojums sāktu pietuvoties ES vidējam līmenim.

Brīvo arodbiedrību savienības vadītājs Egils Baldzēns pauda: "Mēs savas prasības un nostāju stingri izteiksim un, ja valdība pēkšņi izšķirsies, ka viņa vēlas visas šīs grūtības atrisināt uz darbinieku rēķina, mēs esam gatavi dažādām formām, kā tam iebilst stingri un radikāli."

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Prezidents Skolotāju dienā aicina pedagogus parūpēties par sevi

Skolotāju dienā Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs vēl pedagogiem spēku dažkārt apstāties un parūpēties pašiem par sevi un vienam par otru.

Sabiedrība Sēlija rūpējas par savu reģionālo identitāti (+VIDEO)

"Veidosim saskares punktus starp pagātnes mantojumu, tagadni un nākotni".

Sabiedrība Iedzīvotājus visā Latvijā aicina pīt maskēšanās tīklus Ukrainas armijai

Labdarības biedrība "Tavi draugi" kopā ar domubiedriem aicina Latvijas iedzīvotājus iesaistīties maskēšanās tīklu pīšanas darbnīcās Ukrainas armijas atbalstam.

Sabiedrība Ukrainas bēgļus aicina savlaicīgi pagarināt pagaidu aizsardzības statusu

Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde (PMLP) aicina Ukrainas bēgļus savlaicīgi pagarināt pagaidu aizsardzības statusu.

Lasiet arī