Rīgā aicina autovadītājus būt īpaši uzmanīgiem mācību iestāžu tuvumā

Sabiedrība
LETA 16:11, 26.08.2023 0

Atsākoties skolas laikam, Rīgas pašvaldība aicina transportlīdzekļu vadītājus būt īpaši uzmanīgiem, kā arī ar izpratni izturēties pret bērniem, kuri pēc vasaras brīvlaika atgriezušies pilsētā.

 

Tā informēja Rīgas domes Ārējās komunikācijas pārvalde.

Pirms skolas gaitu sākšanas vai atsākšanas pašvaldība aicina bērnu vecākus ar savām atvasēm pārrunāt ceļu satiksmes drošības noteikumus un atgādināt par drošu uzvedību ielās.

Tāpat pašvaldība aicina būt īpaši uzmanīgiem arī tiem, kuri ikdienā pārvietojas ar velosipēdiem un elektroskrejriteņiem, jo bērni mēdz būt ļoti aktīvi un neprognozējami mainīt pārvietošanās trajektoriju.

Rīgas domes Satiksmes departaments informē, ka tuvākajās dienās uz valsts galvenajiem autoceļiem pie Rīgas robežas uzstādīs informatīvus plakātus, kuri atgādina par ieteicamo braukšanas ātrumu 30 kilometri stundā mācību iestāžu tuvumā.

Pašvaldība arī atgādina, ka Zinību dienā, 1.septembrī, sabiedriskais transports būs bez maksas.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Ūdens temperatūra upēs un ezeros vietām pakāpusies līdz +17 grādiem

Agrā piektdienas rītā augstākā ūdens temperatūra Latvijas ūdenstilpēs bija +17 grādi Rāznas ezerā pie Kaunatas un Lielupē pie Mežotnes, kā arī +17,5 grādi Mūsā pie Bauskas, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Sabiedrība Piektdiena būs saulaina un silta

Piektdien Latvijā būs pārsvarā sauss un saulains laiks, prognozē sinoptiķi.

Sabiedrība Opozicija vēlas, lai debates notiek tikai valsts valodā

Opozīcijā esošie "Apvienotais saraksts" (AS) un Nacionālā apvienība (NA) sagatavojuši grozījumus Priekšvēlēšanu aģitācijas likumā, kas liegtu rīkot priekšvēlēšanu debates krievu valodā.

Sabiedrība Āgenskalna tirgū gaidāms īpašs pasākums - Ukrainas diena!

Latvijā dzīvojošie ukraiņi aicinās kopā gatavot, dziedāt, dejot un piedalīties dažādās radošajās darbnīcās.

Lasiet arī

Sabiedrība Kalvāns: Iespējami drīzāk vajadzīga skaidrība par skolu tīkla reformu

Skolu tīkla reforma ir pārāk ilgi novilkta garumā, un skaidrība šajos jautājumos vajadzīga iespējami drīzāk, pretējā gadījumā pašvaldības nav ieinteresētas pieņemt lēmumus, bet tā vietā vienkārši nogaida, lai redzētu, kas būs tālāk, intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes" pauda Latvijas Izglītības vadītāju asociācijas (LIVA) prezidents, Siguldas valsts ģimnāzijas direktors Rūdolfs Kalvāns.

Pasaule Latviešu diasporas skolu atbalstam sadalīs 104 580 eiro

Eiropas Latviešu apvienība (ELA) un Latviešu valodas aģentūra (LVA) ir izsludinājusi konkursu, kurā sadalīs 104 580 eiro atbalstu latviešu diasporas skolām Eiropā, aģentūru LETA informēja ELA pārstāve Kristīne Tjarve.

Sabiedrība Pamatskolu šajā mācību gadā varēs absolvēt bez atzīmes krievu valodā

Noslēgumam tuvojas darbs pie grozījumiem, kas šogad ļaus 9.klases skolēniem pabeigt pamatskolu bez atzīmes krievu valodā vai krievu literatūrā, raidījumā "Krustpunktā" atklāja izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša (JV).

Sabiedrība Priekules bērni vēlas pilī saglabāt unikālo skolu (+VIDEO)

Kā alternatīvu bērni tiek aicināti ceļot 20 km, lai mācītos.