Vecākiem būs vēl vairāk jāmaksā par pusdienām skolās!

Sabiedrība
VS.LV 16:52, 23.08.2023 0

Rīgas dome segs pusi no sadārdzinājuma.

 
Foto: LETA

Šodien Rīgas dome sēdē lēma par izmaiņām pašvaldības izglītības iestāžu ēdināšanas izmaksās, atsaucoties uz Ministru kabineta jaunajiem noteikumiem, kuros tiek noteikta jauna ēdināšanas cena skolās. Rīgas pašvaldība segs pusi no sadārdzinājuma izmaksām skolās un segs pusi no bērnudārzu ēdināšanas izmaksām.

"Lai nodrošinātu prasības par skolēnu ēdināšanu skolās laikā, kad cenas aug, Ministru kabinets vasarā izdeva jaunus noteikumus izglītības iestāžu ēdināšanas izmaksu jomā. Ņemot vērā izmaiņas, Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta komitejas sēdē lēmām par jaunajām ēdināšanas izmaksām Rīgas skolās un bērnudārzos. Rīgas pašvaldība segs pusi no sadārdzinājuma izmaksām skolās un segs pusi no bērnudārzu ēdināšanas izmaksām. Lēmām par šo arī domes ārkārtas sēdē, lai savlaicīgi informētu vecākus, kuriem jāslēdz līgumi ar ēdinātājiem," saka Izglītības, kultūras un sporta komitejas priekšsēdētāja Laima Geikina.

Atsaucoties uz Ministru kabineta 4.augusta grozījumiem noteikumos "Kārtība, kādā aprēķina, piešķir un izlieto valsts budžetā paredzētos līdzekļus izglītojamo ēdināšanai" no 1.septembra tiek noteiktas jaunas ēdināšanas izmaksas pašvaldību skolās. Atsaucoties uz šiem noteikumiem, Rīgas pašvaldībai bija nepieciešams veikt grozījumus Rīgas domes lēmumā "Par izglītojamo ēdināšanu", palielinot ēdināšanas maksu.

Būtiskākās izmaiņas skars 5.-12. klašu grupu un pirmsskolas:

5. - 12. klašu grupām sadārdzinājumu 0.94 eiro pašvaldība segs uz pusēm ar vecākiem. Ar 1.septembri atbilstoši MK noteikumiem maksimālās ēdināšanas izmaksas sastādīs 3.09 eiro (viena ēdienreize - pusdienas) - 1.47 eiro segs pašvaldība un vecāku maksimālais iespējamais līdzmaksājums būs 1.62 eiro.

Savukārt pirmsskolu izglītības iestāžu pašvaldības noteiktais sadārdzinājums pret iepriekš noteikto ir 0.30 eiro centi.

Jaunās ēdināšanas izmaksas 4.30 eiro (trīs ēdienreizes - brokastis, pusdienas, launags) tiks segtas uz pusēm ar vecākiem - 2.15 eiro no pašvaldības un 2.15. eiro vecāku līdzmaksājums.

Sakarā ar MK noteikumos paredzēto 1. - 4. klašu skolēniem arī turpmāk ēdināšanas izdevumi pilnā apmērā tiks segti - puse no valsts un puse pašvaldības budžeta -, attiecīgi vecākiem par ēdināšanu nebūs jāmaksā.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Uz vienotā Sabiedriskā medija valdes locekļu amatiem izvirzīts 21 kandidāts

Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (SEPLP) izsludinātajā konkursā uz pieciem topošās VSIA "Latvijas Sabiedriskais medijs" (LSM) valdes locekļu amatiem otrajai kārtai izvirzīts 21 pretendents.

Sabiedrība Galīgajā lasījumā skatīs grozījumus valsts valodas stiprināšanai darba tirgū

Plānots, ka ar grozījumiem tiks aizstāvētas darbinieku tiesības, veicot darba pienākumus, izmantot valsts valodu un netikt diskriminētiem ar nepamatotām prasībām pēc svešvalodas zināšanām.

Sabiedrība Atbalsta aizliegumu reklamēt alkoholisko dzērienu cenas vai atlaides

Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija trešdien pirms trešā lasījuma atbalstīja grozījumus Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likumā, kas paredz Latvijā ieviest aizliegumu alkoholisko dzērienu audio un audiovizuālajās reklāmās reklamēt šo dzērienu cenas vai atlaides.

Sabiedrība CVK piedāvā uzlabot vēlēšanu zīmes. Kā tās izskatīsies?

Par vēlēšanu sistēmu sagatavošanu atbildīgā Valsts reģionālās attīstības aģentūra (VRAA) norāda, ka pašreizējais biļetens ir problemātisks, jo tiek bieži pieļauta kļūda - kādu kandidātu neatbalstot, vēlētājs ievelk rombiņā mīnusu, nevis izsvītro vārdu.

Lasiet arī

Sabiedrība Par 122,7 miljoniem eiro Rīgā plāno izbūvēt Čakstes gatves posmu

Rīgas dome trešdien lēma īstenot Eiropas Savienības (ES) Kohēzijas fonda (KF) projektu "Jāņa Čakstes gatves izbūve", kura izmaksas ir līdz 122 732 479 eiro.

Sabiedrība «Pat Ušakova laikā nebija tādu murgu»: rīdzinieki ir neapmierināti ar Domi

"Cilvēks pašvaldības ierīkotā sporta vai spēļu laukumā gūs traumu, arī visu vāks nost?"

Kriminālziņas Apsūdz bijušo Rīgas domes departamenta pienākumu izpildītāju Vaivodu

Prokuratūra par kukuļa lielā apmērā piedāvāšanu uzrādījusi apsūdzību bijušajam Rīgas domes Ārtelpas un mobilitātes departamenta pienākumu izpildītājam Jānim Vaivodam.

Sabiedrība Piešķir finansējumu satiksmes pārvada no Tvaika ielas uz Kundziņsalu izbūvei

Projekta ietvaros paredzēts izbūvēt gājēju ietvi, riteņbraucēju un transportlīdzekļu ceļu tīklu.