Rēzeknes dome informēs par pašvaldības finanšu situāciju un tālāko rīcību

Sabiedrība
LETA 20:44, 22.08.2023 0

Trešdien, 23.augustā, plkst.16 sasaukta Rēzeknes pilsētas domes ārkārtas sēde, informēja Rēzeknes pašvaldība.

 

Sēdes darba kārtībā četri ziņojumi: par pašvaldības finanšu situāciju un spēju pilnā apjomā pildīt pašvaldības autonomās funkcijas; par pašvaldības rīcību 2023.gada budžeta sastādīšanā un pieņemšanā, kā arī tā izpildes procesa organizācijā un vadībā; par pašvaldības 2023.gada budžeta deficīta izcelsmes faktoriem un to ietekmes kvantitatīvo novērtējumu, kā arī par SIA "Rēzeknes siltumtīkli" spēju nodrošināt siltumapgādes pakalpojumu sniegšanu pilnā apjomā 2023./2024.gada apkures sezonā.

Attiecībā uz SIA "Rēzeknes siltumtīkli" spēju nodrošināt siltumapgādes pakalpojumu jaunajā apkures sezonā pašvaldībā uzsver, ka SIA "Rēzeknes siltumtīkli" 2023./2024.gada apkures sezonā būs spējīga nodrošināt efektīvu un kvalitatīvu siltumenerģijas apgādi nepieciešamajā daudzumā.

Rēzeknes pilsētas budžetā šogad pietrūkst 3,9 miljonu eiro, liecina informatīvais ziņojums par Rēzeknes pašvaldības budžeta situāciju, ar kuru pašvaldības Finanšu pārvaldes vadītājas vietniece Jeļena Siliņa ceturtdien, 27.jūlijā, domes sēde iepazīstināja deputātus.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija 27.jūlijā ir saņēmusi Rēzeknes domes opozīcijas deputātu iesniegumu, kurā norādīts, ka pašvaldības budžetā ir izveidojies deficīts, kas apdraud pašvaldības funkciju izpildi. Iesniegumā norādīts, ka pašvaldības pašreizējā priekšsēdētāja Aleksandra Bartaševiča ("Kopā Latvijai") rīcība rada aizdomas, ka pašvaldības manta tiek nelietderīgi izšķērdēta, un deputātiem nav pieejama patiesa un pilnīga informācija par šiem procesiem, iespējams, ir apzināti slēpta kopējā pašvaldības finanšu situācija.

Tāpat opozīcijas deputāti pauduši bažas, ka sakarā ar pašvaldības struktūrvienību parādiem jaunajā apkures sezonā uzņēmums "Rēzeknes Siltumtīkli" nespēs nodrošināt siltumapgādes pakalpojumu.

Vakar Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Māris Sprindžuks (AS) rosināja sasaukt Rēzeknes domes ārkārtas sēdi, kurā deputātiem jāziņo par rīcību finanšu situācijas atrisināšanai.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Latvijas resursi un nodokļi aizplūst pāri robežām

Tā kā Eiropas Savienības valstu robežas ir atvērtas un iedzīvotāji tās var šķērsot brīvi, tad viņi to bieži arī dara. Ļoti bieži, tas notiek tādēļ, ka šķērsot robežu vilina cenas, tas, ka blakus valstī tas vai cits produkts maksā lētāk.

Sabiedrība Čakša: Priekšlikumi nemazinās pedagogu atalgojumu (+ LIZDA viedoklis)

Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) priekšlikumi pedagogu darba slodžu līdzsvarošanai nemazinās to atalgojumu, šodien preses konferencē uzsvēra izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša (JV).

Sabiedrība Muzeju nakts arī Saeimā. Būs ekspozīcija par Latvijas dalību ES un NATO

Sestdien, 18.maijā - Saeimas nams vērs savas durvis apmeklētājiem

Sabiedrība Brīvdienās saglabāsies silts laiks, vietām dārdēs pērkons

Šīs nedēļas nogalē Latvijā saglabāsies vasarīgi silts laiks, vietām gaidāms īslaicīgs lietus un pērkona negaiss, prognozē sinoptiķi.

Lasiet arī

Sabiedrība Valdības koalīcija vienojas atlaist Rēzeknes domi

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā tiks sagatavots un drīzumā virzīts izskatīšanai valdībā likumprojekts par Rēzeknes domes atlaišanu, pirmdien žurnālistus informēja vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV).

Sabiedrība Rēzeknes valdošā partija pauž vēlmi paātrināt domes atlaišanas procesu

Rēzeknes domes valdošās politiskās partijas "Kopā Latvijai" valde izplatījusi paziņojumu, kurā pauž vēlmi paātrināt domes atlaišanas procesu un startēt jaunās vēlēšanās nākamgad.

Sabiedrība Rēzeknes Ziemeļu rajonu paredzēts pārformēt par atpūtas zonu (+VIDEO)

Daudzi pilsētas iedzīvotāji atbalsta vietējās ražošanas saglabāšanu.

Sabiedrība “Deputāti demonstrē savu atbildību par budžeta krīzi” – ministrs

Rēzeknes pilsētas budžetā šogad pietrūkst jau 3,9 miljonu eiro! VARAM ministrs komentēja Rēzeknes domes lēmumu noraidīt ierosinājumu atcelt Aleksandru Bartaševiču no amata.