Smiltēns uzteic Rinkēviču par risinājumu prasīšanu partijām

Sabiedrība
LETA 21:22, 20.08.2023 0

Pozitīvi vērtējama Valsts prezidenta Edgara Rinkēviča pieeja gaidāmajās konsultācijās ar Saeimas partiju frakcijām, prasot risinājumus ekonomikas, valsts drošības un citos jautājumos, aģentūrai LETA uzsvēra "Apvienotā saraksta" (AS) politiķis, Saeimas priekšsēdētājs Edvards Smiltēns.

 

Saeimas priekšsēdētājs tāpat akcentēja, ka ir jārespektē Valsts prezidentam Satversmes 56.pantā dotās pilnvaras nominēt personu, kurai tiktu uzticēta valdības veidošana.

Tāpēc jautāts, vai sagaida, ka Rinkēvičs premjera amatam nosauks "Jaunās vienotības" (JV) Ministru prezidenta amata kandidāti, labklājības ministri Eviku Siliņu (JV) vai kādu citu, AS politiķis norādīja, ka, ņemot vērā, ka tas ir paša Valsts prezidenta lēmums, viņš "nespekulēs par šo tēmu".

Smiltēns atzīmēja, ka pašlaik ir sarunu cikls, kurā notiek prezidenta konsultācijas ar frakcijām, lai pārrunātu "reāli paveicamos darbus, sasniedzamos mērķus".

AS politiķis arī sacīja, ka jauno koalīciju visvienkāršāk būtu izveidot no pašreizējiem trim spēkiem - JV, AS un Nacionālās apvienības (NA) -, kas arī būtu labākais risinājums nacionālās drošības interesēs.

Savukārt koalīcijas sastāva pārējo variantu tapšana būtu sarežģītāka, skaidroja Smiltēns.

Jau ziņots, ka Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) ceturtdien, 17.augustā, iesniedza Rinkēvičam demisijas rakstu. Valsts prezidents Rinkēvičs nākamnedēļ uz konsultācijām aicina visas Saeimā pārstāvētās politiskās partijas.

Konsultācijās tiks pārrunāts jaunas koalīcijas veidošanas process un Valsts prezidents noskaidros politisko spēku viedokļus par vēlamo koalīcijas modeli, iespējamajiem Ministru prezidenta amata kandidātiem, kā arī redzējumu par valdībai veicamajiem ilgtermiņa un neatliekamajiem darbiem.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Piektdiena sāksies mākoņaina, bet dienas gaitā laika apstākļi skaidrosies

Piektdiena Latvijā sāksies mākoņaina, bet dienas gaitā laika apstākļi skaidrosies, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Sabiedrība Nākamnedēļ Latvijā atgriezīsies silts laiks

Nākamnedēļ Latvijā atgriezīsies silts laiks un gaisa temperatūra sasniegs plus 20 grādus, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra prognoze.

Sabiedrība Piektdiena Latvijā iesāksies ar lietu

Piektdiena Latvijā iesāksies ar lietu, bet sākot pūs brāzmainajam vējam, lietus mākoņi izklīdīs un no Kurzemes puses nokrišņi mitēsies, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra prognozes.

Sabiedrība Ogres novada mēra Helmaņa alga palielinājusies par 36%

Pērn Ogres novada domes priekšsēdētāja Egila Helmaņa (NA) alga domē palielinājusies par 36%, sasniedzot 64 477 eiro, liecina Valsts ieņēmumu dienestā iesniegtā valsts amatpersonas deklarācija.

Lasiet arī

Sabiedrība Rinkēvičs: konkurss uz LIAA direktora amatu noslēdzās mazliet jocīgi

Konkurss uz Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) direktora amatu noslēdzās "mazliet jocīgi", šādu vērtējumu trešdien pēc tikšanās ar premjeri Eviku Siliņu (JV) žurnālistiem pauda Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.

Sabiedrība Rinkēvičs divām notiesātām personām priekšlaicīgi dzēš sodāmību

Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs otrdien izskatīja deviņu notiesātu personu apžēlošanas lūgumus un divām personām nolēma priekšlaicīgi dzēst sodāmību.

Sabiedrība Rinkēvičs lielāko daļu savu uzkrājumu ieguldījis krājobligācijās

Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs pagājušajā gadā lielāko daļu savu uzkrājumu - teju 300 000 eiro - ieguldījis krājobligācijās, liecina viņa amatpersonas deklarācija par pagājušo gadu.

Sabiedrība Rinkēvičs: Eiropai ir jāuzņemas lielāka atbildība par savu aizsardzību

Eiropai pašai ir jāuzņemas daudz lielāka atbildība par savu aizsardzību un drošību, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta panorāma" teica Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.