Nākamais solis – mēra atstādināšana?

Sabiedrība
VS.LV 15:33, 17.08.2023 0

Rēzekne var palikt arī bez ilggadēja pašvaldības vadītāja.

 

Šodien vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Māris Sprindžuks nosūtīja pieprasījumu Rēzeknes valstspilsētas pašvaldības domei sniegt paskaidrojumus par finanšu situāciju Rēzeknes pašvaldībā un tālāko rīcību.

Ņemot vērā Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas funkciju pārraudzīt pašvaldību darbības likumību, ministrs Māris Sprindžuks vēlas gūt pārliecību, ka Rēzeknes valstspilsētas domes deputāti pilda tiem noteiktās funkcijas un aktīvi strādā pie risinājuma finanšu situācijas stabilizēšanai.

Lai vispusīgi izvērtētu situāciju un lai gūtu objektīvu pārliecību par pašvaldības finanšu budžeta izpildes procesa organizāciju un vadību atbilstību tiesību aktiem, pārraudzības ietvaros ministrija līdz 21.augustam (ieskaitot) domei lūdz sniegt skaidrojumu par to, kā tiek nodrošināta patiesas un pilnīgas informācijas pieejamība pašvaldības domes deputātiem, kā arī skaidrot opozīcijas deputātu iesniegumā minēto par pašvaldības mantas nelietderīgu izšķērdēšanu un sniegt objektīvu informāciju saistībā ar SIA "Rēzeknes Siltumtīkli" spēju nodrošināt siltumapgādes pakalpojumu jaunajā apkures sezonā sakarā ar pašvaldības struktūrvienību parādiem. Ministrs lūdz arī skaidrot apstākļus, kas bija pamatā 3,9 miljonu eiro deficītam pašvaldības budžetā 2023.gadam. Vai tika izvērtēti riski un vai veikta analīze sabalansēta budžeta nodrošināšanai.

Likums “Par pašvaldībām” dod Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministram tiesības par likuma pārkāpumiem atstādināt pašvaldības vadītāju – konkrētā gadījumā Aleksandra Bartaševiča.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība «BB ir proraška ka jv un progkomunisti»: soctīklos par ārlietu ministri (+VIDEO)

Baiba Braže tiek apsūdzēta kopējās Baltijas diplomātijas graušanā.

Sabiedrība Kamēr daļā Latvijas gaidāms negaiss, Austrumlatvijas mežos pieaug ugunsbīstamība

Šonakt un svētdien daļā Latvijas gaidāms pērkona negaiss, bet tikmēr valsts austrumos mežos ir augsta ugunsbīstamība, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) prognoze.

Sabiedrība Nākamgad Rīgā notiks Eiropas jauno zinātnieku saiets (+VIDEO)

Katru gadu nemainīgi četri pirmās vietas ieguvēji saņem 7000 eiro lielu naudas balvu.

Sabiedrība Saudzēsim Latvijas nēģus: līdz jūlijam makšķerēt aizliegts (+VIDEO)

Baltijas jūrā ietekošās upes ar to baseiniem ir nozīmīgākās nārstošanas vietas.

Lasiet arī

Sabiedrība Valdības koalīcija vienojas atlaist Rēzeknes domi

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā tiks sagatavots un drīzumā virzīts izskatīšanai valdībā likumprojekts par Rēzeknes domes atlaišanu, pirmdien žurnālistus informēja vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV).

Sabiedrība Rēzeknes valdošā partija pauž vēlmi paātrināt domes atlaišanas procesu

Rēzeknes domes valdošās politiskās partijas "Kopā Latvijai" valde izplatījusi paziņojumu, kurā pauž vēlmi paātrināt domes atlaišanas procesu un startēt jaunās vēlēšanās nākamgad.

Sabiedrība Rēzeknes Ziemeļu rajonu paredzēts pārformēt par atpūtas zonu (+VIDEO)

Daudzi pilsētas iedzīvotāji atbalsta vietējās ražošanas saglabāšanu.

Sabiedrība “Deputāti demonstrē savu atbildību par budžeta krīzi” – ministrs

Rēzeknes pilsētas budžetā šogad pietrūkst jau 3,9 miljonu eiro! VARAM ministrs komentēja Rēzeknes domes lēmumu noraidīt ierosinājumu atcelt Aleksandru Bartaševiču no amata.