Neskatoties uz Kariņa paziņojumu par demisiju, notiks MK sēde

Sabiedrība
LETA 07:04, 15.08.2023 0

Neskatoties uz Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa (JV) paziņojumu par plānu demisionēt, šodien plkst.12 norisināsies Ministru kabineta sēde.

 
Foto: LETA

Sēdes darba kārtībā iekļauti vairāki būtiski jautājumi, tostarp informatīvais ziņojums par valsts pamatbudžeta un valsts speciālā budžeta bāzi un izdevumu pārskatīšanas rezultātiem 2024., 2025. un 2026.gada, kā arī informatīvais ziņojums par makroekonomisko rādītāju, ieņēmumu un vispārējās valdības budžeta bilances prognozēm.

Paredzēts skatīt arī vairākus citus ar valsts budžeta likumprojektu saistītos jautājumus.

Tāpat darba kārtībā iekļauts Veselības ministrijas (VM) izstrādātais noteikumu projekts neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta attīstībai, kas paredz nodrošināt vienlīdzīgu piekļuvi veselības aprūpei un stiprināt veselības sistēmu, attīstot veselības aprūpes infrastruktūru. Darba kārtībā iekļauts arī VM informatīvais ziņojums "Digitālās veselības stratēģija līdz 2029.gadam".

Vienlaikus VM aģentūrai LETA pavēstīja, ka slimnīcu tīkla reformu 15.augusta valdības sēdē nav plānots skatīt.

Jau ziņots, ka pēc Kariņa aicinājuma otrdien valdības sēdē paredzēts skatīt tikai tehniskos jautājumus, pirmdien pēc koalīcijas sanāksmes žurnālistiem pavēstīja "Apvienotā saraksta" Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Edgars Tavars.

Noprotams, ka tādus stratēģiskus jautājumus, kā veselības un izglītības tīkla reformas, varētu skatīt jau jaunā valdība.

Kā ziņots, Kariņš pirmdien paziņoja, ka atkāpsies no premjera amata un vairs atkārtoti nepretendēs uz šo amatu.

Kariņš preses konferencē informēja, ka ceturtdien Valsts prezidentam iesniegs dokumentu par valdības demisiju.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Ukrainas iedzīvotāju plūsma Latvijā saglabājas mērena

Šogad Ukrainas iedzīvotāju plūsma Latvijā saglabājas mērena un stabila, turklāt lielākā daļa Latviju šķērso tranzīta nolūkos, liecina Iekšlietu ministrijas sagatavotais ziņojums valdībai.

Sabiedrība Prezidents Skolotāju dienā aicina pedagogus parūpēties par sevi

Skolotāju dienā Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs vēl pedagogiem spēku dažkārt apstāties un parūpēties pašiem par sevi un vienam par otru.

Sabiedrība Sēlija rūpējas par savu reģionālo identitāti (+VIDEO)

"Veidosim saskares punktus starp pagātnes mantojumu, tagadni un nākotni".

Lasiet arī

Sabiedrība Pēc zvēresta došanas sākusi darbu Igaunijas jaunā valdība

Igaunijas jaunā valdība Reformu partijas politiķa Kristena Mihala vadībā otrdien deva svinīgo zvērestu parlamentā un oficiāli sāka darbu.

Sabiedrība Rinkēvičs: patiesības mirklis par valdības rīcībspēju gaidāms rudenī

"Patiesības mirklis" par Evikas Siliņas (JV) vadītās valdības rīcībspēju gaidāms pēc vasaras pārtraukuma, pirmdien intervijā TV3 izteicās Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.

Sabiedrība Valdība pazeminās amatā Valsts kancelejas direktoru Jāni Citskovski

Pēc Ministru prezidentes Evikas Siliņas (JV) ierosinātās disciplinārlietas valdība otrdien nolēma amatā pazemināt Valsts kancelejas direktoru Jāni Citskovski, preses konferencē pēc valdības sēdes sacīja Siliņa.

Pasaule Makrons lūdzis Gabrielu Atālu palikt premjerministra amatā

Francijas prezidents Emanuels Makrons pirmdien lūdzis premjerministru Gabrielu Atālu pagaidām palikt amatā, lai nodrošinātu stabilitāti valstī, paziņoja prezidenta birojs.