Šogad Sēlijas salās būs atvērtas 28 mājas kafejnīcas

Sabiedrība
LETA 09:25, 11.08.2023 0

Tieši pēc mēneša 9. un 10.septembrī notiks Mājas kafejnīcu dienas Sēlijas salās. Apmeklētājus gaidīs sēļu saimnieki 28 mājas kafejnīcās, priecējot ar neparastām receptēm, rudens ražas tirdziņiem un kultūras programmu.

 

"Mājas kafejnīcu dienās" lauku saimniecību, vietējo kopienas entuziastu un uzņēmēju pagalmi, sētas un citas vietas kļūst par improvizētām kafejnīcām - sauktām par mājas kafejnīcām. Apmeklētājiem tā būs iespēja baudīt vietējo Sēlijas virtuvi, kā arī ļauties interesantai kultūras programmai.

Šajā gadā visā Sēlijā apmeklētājus gaidīs 28 Mājas kafejnīcas. Saimnieki parūpējušies par īpašiem ēdieniem, kādus varēs baudīt vienīgi akcijas laikā 9. un 10.septembrī. Kalkūnu kultūrvietā "Augustplatz" tiks gatavota uz ķiršu skaidām kūpināta skumbrija. Raiņa muzejā "Tadenava" varēs uzzināt, kas ir zirņu pladītes un biguzis, bet Sēlpils pagasta brīvdienu mājā "Sprīdīši" galdā cels uz ugunskura vārītu Sēlpils brieža buljona zupu.

Līdztekus gastronomiskajām baudām, Sēlijas saimnieki padomājuši arī par kultūru un atpūtu. Mājas kafejnīcā "Pie Vecā Stendera" Eglaines pagastā varēs iepazīties ar slavenā mācītāja un rakstnieka Gotharda Frīdriha Stendera muzeju. Dārza restorāns "Sīmaņi" Salas pagastā gaidīs uz gardēžu vakariņām ar džeza mūziku līdz pat 21.00 vakarā, bet "Pagalma svētkos Rubeņos" lauku labumu tirdziņā varēs iegādāties jauno rudens ražu.

Visās kafejnīcās apmeklējums obligāti iepriekš jāpiesaka! Norēķināšanās kafejnīcās tikai skaidrā naudā. Visa informācija par vietām, dalībniekiem un ēdienkartēm katrā Sēlijas mājas kafejnīcā ērti atrodama kartē ej.uz/kafejnicas_selijassalas, bet plašāk par akciju var uzzināt vietnē majaskafejnicas.lv.

Māju kafejnīcu dienas ir reģionāla tūrisma galamērķa popularizēšanas pasākums, kas šogad notiek jau piekto gadu dažādos Latvijas reģionos no jūlija līdz oktobrim. Sēlijā tās organizē Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA), Lauku Ceļotājs / Baltic Country Holidays un kopienu sadarbības tīkls "Sēlijas salas".

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Atvieglo algoritmus iznīcinātāju pacelšanai

Pēc 7.septembrī notikušā drona incidenta atviegloti algoritmi iznīcinātāju pacelšanai pretgaisa aizsardzības funkciju veikšanai, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" atklāja Nacionālo bruņoto spēku komandieris Leonīds Kalniņš.

Sabiedrība Svētdienas saullēktā valsts ziemeļaustrumos iespējama pirmā salna

Agrā svētdienas rītā vietām Vidzemē un Latgales ziemeļu daļā iespējama pirmā salna šoruden, liecina jaunākās laika prognozes.

Sabiedrība Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus

Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus, intervijā aģentūrai LETA teica viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV).

Sabiedrība Valsts kontrole: Zemkopības ministrija neekonomiski izlietojusi 3,1 miljonu eiro

Zemkopības ministrija (ZM), veicot 3,1 miljona eiro ieguldījumu sava elektroautomobiļu uzlādes staciju tīkla izveidē, nav rīkojusies jēgpilni un atbilstoši saviem attīstības plāniem, secināts Valsts kontroles (VK) revīzijā.

Lasiet arī

Veselība Abu Meri vēlas pamata vakcīnas noteikt par obligātām

Latvijā būtu nepieciešams stingrāk ierobežot par vakcināciju izplatīto dezinformāciju, šodien preses konferencē pēc Imunizācijas valsts padomes sēdes pauda veselības ministrs Hosams Abu Meri (JV).

Ekonomika LVM ražošanas kompleksu eksperti atzinīgi novērtēja (+VIDEO)

No koka būvētās ēkas gadu desmitiem sevī droši noglabā klimatam nevēlamo CO2.

Sabiedrība Piektdien Latvijā gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +18..+23 grādiem

Piektdien naktī un no rīta daudzviet Latvijā veidosies migla un apmāksies debesis, prognozē sinoptiķi.

Ekonomika RB Rail: Rail Baltica pamattrases izbūvi varētu sākt līdz šī gada beigām

Latvijā turpinās sagatavošanās darbi, lai līdz šī gada beigām sāktu dzelzceļa projekta "Rail Baltica" pamattrases izbūvi dienvidu posmā, informē AS "RB Rail" pārstāvji.