Svarīga informācija ceļotājiem! ĀM ieteikumi dabas stihiju laikā

Sabiedrība
LETA 17:55, 10.08.2023 0

Ārlietu ministrija (ĀM) aicina pievērst uzmanību vispārīgiem ieteikumiem ceļotājiem iespējamo dabas stihiju laikā.

 

Kā informēja ĀM, tā kā šīs vasaras laikapstākļi dažādās pasaules valstīs ceļotājus pārsteidz gan ar plašiem un postošiem ugunsgrēkiem, gan nepanesami augstām gaisa temperatūrām, gan postošiem plūdiem un vētrām, ceļotāji aicināti iepazīties ar vispārīgiem ieteikumiem.

Pirms doties ceļojumā, ĀM mājaslapā ieteicams noskaidrot, vai uz izvēlēto valsti vai teritoriju ir droši ceļot.

Vairāku valstu ceļojumu brīdinājumos ir iekļautas norādes uz iespējamām dabas stihijām, piemēram, zemestrīcēm Japānā vai musonu sezonu Indijā. Plānojot ceļojumu, šo aspektu vajadzētu ņemt vērā un atbilstoši sagatavoties.

Ja ceļojuma laikā ārvalstī notiek ārkārtēja situācija, ir svarīgi sekot līdzi un ievērot vietējo varasiestāžu norādes. Tā kā nereti informācija īsziņu formā tiek izsūtīta arī ārzemniekiem, ceļotāji ir aicināti mobilos tālruņus ieslēgt viesabonēšanas režīmā.

Tāpat ceļotājiem būtu ieteicams apdrošināšanas kompānijā precizēt, vai un kādus riskus iegādātā apdrošināšanas polise segs dabas radītu ārkārtējo situāciju gadījumā.

Savukārt, ja ārvalstī notiks ārkārtējā situācija, tai skaitā dabas stihija, ĀM varēs sazināties ar ceļotājiem, kuri būs braucienu reģistrējuši Konsulārajā reģistrā, lai noskaidrotu, vai ir nepieciešama palīdzība.

Ieteicams lejupielādēt viedtālrunī ĀM mobilo lietotni "Ceļo droši". Mobilā lietotne ļauj viegli sazināties ar ĀM Konsulāro departamentu vai jebkuru Latvijas pārstāvniecību ārvalstī. Lietotnē var iepazīties ar ceļojumu brīdinājumiem un ar portāla "latvija.gov.lv" starpniecību reģistrēt ceļojumu Konsulārajā reģistrā.

Ārkārtas situācijās ceļotāji var sazinieties ar Konsulārā departamenta diennakts dežurantu pa tālruni +371 26337711.

Ja ceļojuma laikā ir nepieciešama konsulārā palīdzība, jāsazinās ar Konsulāro departamentu vai tuvāko Latvijas pārstāvniecību vai goda konsulu. Valstīs, kurās nav Latvijas pārstāvniecības, konsulāro palīdzību var saņemt citu Eiropas Savienības valstu pārstāvniecībās.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Atvieglo algoritmus iznīcinātāju pacelšanai

Pēc 7.septembrī notikušā drona incidenta atviegloti algoritmi iznīcinātāju pacelšanai pretgaisa aizsardzības funkciju veikšanai, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" atklāja Nacionālo bruņoto spēku komandieris Leonīds Kalniņš.

Sabiedrība Svētdienas saullēktā valsts ziemeļaustrumos iespējama pirmā salna

Agrā svētdienas rītā vietām Vidzemē un Latgales ziemeļu daļā iespējama pirmā salna šoruden, liecina jaunākās laika prognozes.

Sabiedrība Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus

Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus, intervijā aģentūrai LETA teica viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV).

Sabiedrība Valsts kontrole: Zemkopības ministrija neekonomiski izlietojusi 3,1 miljonu eiro

Zemkopības ministrija (ZM), veicot 3,1 miljona eiro ieguldījumu sava elektroautomobiļu uzlādes staciju tīkla izveidē, nav rīkojusies jēgpilni un atbilstoši saviem attīstības plāniem, secināts Valsts kontroles (VK) revīzijā.

Lasiet arī

Veselība Abu Meri vēlas pamata vakcīnas noteikt par obligātām

Latvijā būtu nepieciešams stingrāk ierobežot par vakcināciju izplatīto dezinformāciju, šodien preses konferencē pēc Imunizācijas valsts padomes sēdes pauda veselības ministrs Hosams Abu Meri (JV).

Ekonomika LVM ražošanas kompleksu eksperti atzinīgi novērtēja (+VIDEO)

No koka būvētās ēkas gadu desmitiem sevī droši noglabā klimatam nevēlamo CO2.

Sabiedrība Piektdien Latvijā gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +18..+23 grādiem

Piektdien naktī un no rīta daudzviet Latvijā veidosies migla un apmāksies debesis, prognozē sinoptiķi.

Ekonomika RB Rail: Rail Baltica pamattrases izbūvi varētu sākt līdz šī gada beigām

Latvijā turpinās sagatavošanās darbi, lai līdz šī gada beigām sāktu dzelzceļa projekta "Rail Baltica" pamattrases izbūvi dienvidu posmā, informē AS "RB Rail" pārstāvji.