Aizvadītā nakts bija pārliecinoši siltākā Latvijas vēsturē

Sabiedrība
LETA 10:59, 07.08.2023 0

Pagājušajā naktī augstākā minimālā gaisa temperatūra Latvijā bija +25,6 grādi Skultes novērojumu stacijā, Zvejniekciemā, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

 

Iepriekšējais Latvijas siltākās nakts rekords bija +24,2 grādi 2021.gada 22.-23.jūnijā Rīgas centrā. Aizvadītajā naktī minimālā gaisa temperatūras novērojumu stacijā galvaspilsētas centrā bija +25,1 grāds.

Tikai Kolkā termometra stabiņš naktī uz pirmdienu noslīdēja zem +20 grādiem - līdz +19,1 grādam. Savukārt Rucavā un Madonā minimālā temperatūra bija +20,0 grādi, valsts lielākajā daļā tā bija +21..+24 grādi.

Desmitos rītā gaiss sakarsa līdz +26..+28 grādiem, dažus grādus zemāka temperatūra bija daļā Kurzemes. Dienā Latgalē un Vidzemē gaidāma tveice līdz +33 grādiem, brīdina sinoptiķi.

Jau ziņos, ka pirmdien, galvenokārt pēcpusdienā un vakarā, Latvijā gaidāmi negaisa mākoņi, kas vietām atnesīs lielgraudu krusu, vētru un stipras lietusgāzes. Iespējami arī virpuļviesuļi jeb tornādo. Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs visā valsts teritorijā izsludinājis oranžās pakāpes brīdinājumu par spēcīgu pērkona negaisu, norādot, ka vēja ātrums brāzmās daudzviet pārsniegs 20 metrus sekundē. Brīdinājums būs spēkā no plkst.13 līdz naktij.

Laikapstākļus nosaka ciklons, no dienvidrietumiem tuvojas aukstā atmosfēras fronte. Otrdien gaisa temperatūra vairs nepārsniegs +15..+19 grādus.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Saeima noraida rosinājumu nesamazināt vecāku pabalstu nodarbinātiem

Saeima šodien noraidīja opozīcijā esošās Nacionālās apvienības (NA) rosinājumu nesamazināt vecāku pabalstu par 50%, ja vecāks ir nodarbināts.

Sabiedrība Atvieglo algoritmus iznīcinātāju pacelšanai

Pēc 7.septembrī notikušā drona incidenta atviegloti algoritmi iznīcinātāju pacelšanai pretgaisa aizsardzības funkciju veikšanai, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" atklāja Nacionālo bruņoto spēku komandieris Leonīds Kalniņš.

Sabiedrība Svētdienas saullēktā valsts ziemeļaustrumos iespējama pirmā salna

Agrā svētdienas rītā vietām Vidzemē un Latgales ziemeļu daļā iespējama pirmā salna šoruden, liecina jaunākās laika prognozes.

Sabiedrība Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus

Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus, intervijā aģentūrai LETA teica viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV).

Lasiet arī

Kriminālziņas Pārvadātājs no Latvijas centies ievest Lietuvā 74 kaķus no Baltkrievijas

Pārvadātājs no Latvijas, rupji pārkāpjot dzīvnieku pārvadāšanas prasības, Lietuvā no Baltkrievijas mēģinājis ievest 74 kaķus, ceturtdien paziņoja Lietuvas Valsts pārtikas un veterinārais dienests.

Ekonomika Ēka Brīvības un Ģertrūdes ielu stūrī izsolīta par 4,19 miljoniem eiro

Vēsturiskais nekustamais īpašums Brīvības ielā 68, Rīgā, nosolīts par 4,19 miljoniem eiro, kas ir par 1,49 miljoniem eiro vairāk nekā noteiktā izsoles sākumcena 2,7 miljonu eiro apmērā, informē VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ).

Veselība Abu Meri vēlas pamata vakcīnas noteikt par obligātām

Latvijā būtu nepieciešams stingrāk ierobežot par vakcināciju izplatīto dezinformāciju, šodien preses konferencē pēc Imunizācijas valsts padomes sēdes pauda veselības ministrs Hosams Abu Meri (JV).

Ekonomika LVM ražošanas kompleksu eksperti atzinīgi novērtēja (+VIDEO)

No koka būvētās ēkas gadu desmitiem sevī droši noglabā klimatam nevēlamo CO2.