Kariņš: Ukraina kļūs par NATO dalībvalsti

Sabiedrība
VS.LV 12:13, 13.07.2023 0

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš 11. un 12.jūlijā piedalījās NATO samitā Viļņā, Lietuvā. Otrdien, 11.jūlijā, samitā tika pieņemti būtiski lēmumi par Alianses aizsardzības spēju stiprināšanu un Ukrainas ceļu uz pilnu dalību Aliansē. Trešdien, 12.jūlijā, norisinājās jaunizveidotās NATO-Ukrainas Padomes atklāšanas sēde, kurā Ministru prezidents uzsvēra - Ukraina kļūs par NATO dalībvalsti, informēja Ministru prezidenta preses sekretārs Sandris Sabajevs.

 

NATO samitā Viļņā pirmo reizi kā dalībvalsts piedalījās Somija, bet samita priekšvakarā tika panākta politiska vienošanās par Zviedrijas drīzu kļūšanu par pilntiesīgu NATO dalībvalsti.

Samitā otrajā dienā, trešdien, 12.jūlijā, notika NATO-Ukrainas Padomes atklāšanas sanāksme ar Ukrainas prezidenta Volodimira Zelenska (Volodymyr Zelensky) līdzdalību. NATO līderi pauda nelokāmu atbalstu Ukrainai cīņā pret Krievijas agresiju un uzsvēra, ka Ukrainas nākotne ir NATO.

"Jo ilgāk Krievija karos, jo ciešāk tas saliedēs NATO. Ukraina kļūs par NATO dalībvalsti. Latvija turpinās visiem spēkiem atbalstīt Ukrainu, arī ceļā uz dalību NATO. Mums kopā izdosies!" uzsvēra Ministru prezidents.

Samita otrajā dienā NATO valstu vadītāji tikās arī ar līdzīgi domājošiem partneriem no Indijas un Klusā okeāna reģiona - Austrālijas, Dienvidkorejas, Japānas un Jaunzēlandes. Alianses un partnervalstu līderi bija vienisprātis, ka Eiropas un Āzijas reģionu drošība ir saistīta. Izaicinājumus rada Ķīnas politika un Ķīnas un Krievijas stratēģiskā partnerība. "Mūs - līdzīgi domājošās valstis - vieno kopīgas vērtības. Krievija grauj noteikumos balstītu starptautisko kārtību, bet Ķīna izaicina starptautisko kārtību. Sabiedrotajiem un partneriem ir jāstrādā kopā, lai stiprinātu drošību un atbalstītu Ukrainu," norādīja Ministru prezidents.

Tāpat Ministru prezidents kopā ar Lietuvas un Igaunijas valdību vadītājām tikās ar Japānas premjerministru Fumio Kišidu (Fumio Kishida).

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Saeimā dibināta deputātu grupa sadarbībai ar reliģiskām organizācijām

Kopumā 14. Saeimā darbojas 13 deputātu interešu grupas. Par darbu šajās grupās parlamentārieši nekādu atalgojumu nesaņem.

Sabiedrība Alkoholisko dzērienu cenas vai atlaides reklamēt vairs nedrīkstēs

Saeima šodien galīgajā lasījumā atbalstīja grozījumus Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likumā.

Sabiedrība LMT pakalpojumi kļūs dārgāki

No šā gada 1.novembra mainīsies mobilo sakaru operatora SIA "Latvijas mobilais telefons" (LMT) pakalpojumu cenas, liecina paziņojums LMT tīmekļvietnē.

Sabiedrība Piektdien brīžiem līs un pūtīs stiprs vējš

Piektdien Latvijā pastiprināsies vējš un brīžiem līs, vietām gaidāmas pērkona lietusgāzes, prognozē sinoptiķi.

Lasiet arī

Sabiedrība Politologs: Kariņa lidojumu skandālā reālākais iznākums būtu viņa demisija

Bijušā Ministru prezidenta, pašreizējā ārlietu ministra Krišjāņa Kariņa (JV) avioreisu skandālā reālākais iznākums būtu viņa demisija, taču tam vajadzēja notikt jau laicīgi, un tādā gadījumā "Jaunā vienotība" (JV) tagad būtu daudz labākā pozīcijā, intervijā Latvijas Radio sacīja politologs un sabiedrisko attiecību speciālists Filips Rajevskis.

Sabiedrība Plānota Siliņas un Kariņa tikšanās par lidojumu skandālu

Šodien plānota Ministru prezidentes Evikas Siliņas (JV) tikšanās ar bijušo premjeru, pašreizējo ārlietu ministru Krišjāni Kariņu (JV) par situāciju saistībā ar privāto avioreisu skandālu.

Kriminālziņas Ģenerālprokuratūra sākusi kriminālprocesu par bijušā premjera Kariņa avioreisiem

Ģenerālprokuratūra sākusi un nodevusi Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam izmeklēšanai kriminālprocesu par iespējamu izšķērdēšanu saistībā ar lidmašīnu līgumreisu izmantošanu bijušā Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa (JV) komandējumos, aģentūra LETA uzzināja prokuratūrā.

Sabiedrība Kariņš Indijā piedalīsies konferencē «Raisina dialogs»

Latvijas ārlietu ministrs Krišjānis Kariņš (JV), kurš šonedēļ darba vizītē atrodas Indijā, ceturtdien piedalīsies konferences "Raisina dialogs" sesijās, aģentūru LETA informēja Ārlietu ministrijā (ĀM).