Latvijas vislabāk apmaksātais birokrāts Jānis Citskovskis uzraudzīs ierēdņus

Sabiedrība
VS.LV 20:34, 10.07.2023 0

Valsts kancelejai ir aizdomas, ka citi neiet uz darbu.

 

Latvijas ierēdņi grasījās doties atvaļinājumā? Lai nu kā - Valsts sekretāru sanāksmē nāca klajā ar jaunu uzdevumu!

Visām Latvijas ministrijām līdz 2023. gada 15. augustam lika iesniegt Finanšu ministrijai (VNĪ) anonimizētus ministriju darbinieku ikdienas apmeklējuma datus no iekšējām apmeklējuma un drošības sistēmām par 2023. gada pirmo pusgadu, nodalot tos no pakalpojuma sniedzējiem un ārējiem apmeklētājiem.

Par informācijas vākšanu atbildīga ir valsts akciju sabiedrība "Valsts nekustamie īpašumi"

"Tika konstatēts, - izsakās Valsts kanceleja Jāņa Citskovska vadībā, -ka publiski pieejamajos datu avotos nav pieejama visa konceptuālā ziņojuma izstrādei nepieciešamā informācija par lietotajiem nekustamajiem īpašumiem. Ņemot vērā apstākli, ka, lai pieņemtu uz datiem balstītus lēmumus, ir nepieciešama precīza informācija un to, ka Valsts kancelejai un VNĪ nav informācijas par valsts tiešās pārvaldes iestāžu lietoto nekustamo īpašumu noslodzi, ir nepieciešams iegūt informāciju par ministriju darbinieku ikdienas apmeklējumu un faktisko biroju noslodzi".

Rīkojums izdots ne velti – tiks samazināta amatpersonu aizņemtā platība.

Valsts kancelejai līdz 2023. gada 1. oktobrim ir uzdots izstrādāt un finanšu ministram noteiktā kārtībā iesniegt izskatīšanai Ministru kabinetā konceptuālo ziņojumu par valsts tiešās pārvaldes iestāžu biroja telpu optimizācijas iespējām.

No 1. jūnija, par 600 eiro mēnesī palielināta Valsts kancelejas direktora Jāņa Citskovska alga, liecina Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa ("Jaunā Vienotība") izdotais rīkojums. Tas nozīmē, ka līdzšinējās algas – 5000 eiro – vietā tagad valsts galvenā ierēdņa mēnešalga sasniegs 5600 eiro mēnesī. Līdzīgā rīkojumā pērnā gada vasarā valsts galvenā ierēdņa alga tika noteikta 5000 eiro.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Prezidents Skolotāju dienā aicina pedagogus parūpēties par sevi

Skolotāju dienā Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs vēl pedagogiem spēku dažkārt apstāties un parūpēties pašiem par sevi un vienam par otru.

Sabiedrība Sēlija rūpējas par savu reģionālo identitāti (+VIDEO)

"Veidosim saskares punktus starp pagātnes mantojumu, tagadni un nākotni".

Sabiedrība Iedzīvotājus visā Latvijā aicina pīt maskēšanās tīklus Ukrainas armijai

Labdarības biedrība "Tavi draugi" kopā ar domubiedriem aicina Latvijas iedzīvotājus iesaistīties maskēšanās tīklu pīšanas darbnīcās Ukrainas armijas atbalstam.

Lasiet arī

Sabiedrība Pēc zvēresta došanas sākusi darbu Igaunijas jaunā valdība

Igaunijas jaunā valdība Reformu partijas politiķa Kristena Mihala vadībā otrdien deva svinīgo zvērestu parlamentā un oficiāli sāka darbu.

Sabiedrība Rinkēvičs: patiesības mirklis par valdības rīcībspēju gaidāms rudenī

"Patiesības mirklis" par Evikas Siliņas (JV) vadītās valdības rīcībspēju gaidāms pēc vasaras pārtraukuma, pirmdien intervijā TV3 izteicās Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.

Sabiedrība Valdība pazeminās amatā Valsts kancelejas direktoru Jāni Citskovski

Pēc Ministru prezidentes Evikas Siliņas (JV) ierosinātās disciplinārlietas valdība otrdien nolēma amatā pazemināt Valsts kancelejas direktoru Jāni Citskovski, preses konferencē pēc valdības sēdes sacīja Siliņa.

Pasaule Makrons lūdzis Gabrielu Atālu palikt premjerministra amatā

Francijas prezidents Emanuels Makrons pirmdien lūdzis premjerministru Gabrielu Atālu pagaidām palikt amatā, lai nodrošinātu stabilitāti valstī, paziņoja prezidenta birojs.