Kā sakrāt naudu lielākam dzīves mērķim?

Sabiedrība
VS.LV 11:23, 07.07.2023 0

Uzkrājuma veidošana kādam lielākam mērķim, piemēram, mājokļa remontam, automašīnas iegādei vai mācībām, sākotnēji var šķist grūts uzdevums. Ar ko sākt? Kā plānot budžetu, lai sanāktu visam, tostarp uzkrājuma veidošanai? Kā saglabāt motivāciju ilgtermiņā? Par to vairāk raksta turpinājumā!

 

Skaidra vīzija

Vispirms ir jānosaka mērķis. Gudrai mērķu izvirzīšanai ieteicams izmantot SMART principu. Tas nozīmē, ka mērķim ir jābūt: • Konkrētam (Specific) - mērķis ir skaidri definēts. Piemēram, sakrāt naudu jaunu mēbeļu iegādei;

• Izmērāmam (Measurable) - ir zināma konkrēta naudas summa, ko nepieciešams sakrāt;

• Sasniedzamam (Achievable) - mērķis var būt ambiciozs, tomēr tam ir jābūt Jūsu ietekmes zonā - t.i. neuzstādiet mērķus, kuru sasniegšana nav atkarīga no Jums;

• Atbilstošs (Revelant) - mērķim ir jāsaskan ar Jūsu vērtībām, vēlmēm un nākotnes vīziju;

• Noteikts laikā (Timed) - ir noteikts konkrēts termiņš, kurā mērķis jāsasniedz.

Pareizi definēts mērķis jau ir puse no uzvaras!

Darbības

Kad mērķis ir skaidrs, jāsāk veikt nepieciešamās darbības tā sasniegšanai. Ja zināt, cik daudz un kādā laika posmā jāsakrāj, varat aprēķināt, kāda naudas summa ik mēnesi šim mērķim ir jāatliek.

Noderīgi ir atvērt atsevišķu krājkontu un internetbankā pieslēgt automātisko maksājumu, lai nodrošinātu, ka pārskaitījums uz krājkontu tiek veikts regulāri. Motivācija

Svarīgs aspekts ir arī motivācija, īpaši, ja jāsasniedz ilgtermiņa mērķis. Te palīdzēt var dažādi atgādinājumi, piemēram, iedvesmojoši citāti vai fotoattēls, kas atgādinās Jums šī mērķa svarīgumu un neļaus apstāties pusceļā. Motivāciju saglabāt ļauj arī sasniegtais progress, tādēļ laiku pa laikam pārskatiet, kā Jums veicies līdz šim un uzslavējiet sevi par paveikto.

Citi finanšu risinājumi

Tomēr, neskatoties uz pareizi definētiem mērķiem un augstu motivāciju, ne viss vienmēr notiek pēc plāna, un var būt situācijas, kad finanšu līdzekļi vajadzīgi ātrāk nekā sākotnēji paredzēts. Tādā gadījumā noderēt var aizdevums.

Šobrīd ir pieejami dažādi kredītu veidi, lai katrs varētu atrast savam mērķim un vajadzībām piemērotāko.

Ieskatieties kredītdēvēja Sefinance interneta vietnē www.sefinance.lv un uzziniet, kādi finanšu risinājumi pieejami Jums!

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Pierīga kļuva par Zemessardzes mācību vietu (+VIDEO)

Jaunieši var turpināt apgūt dažādas militārās specialitātes, piemēram - ložmetējnieks, izlūks, karavīrs glābējs un citas.

Sabiedrība Ar Mātes dienas svinībām Rīgā sākas ģimenes mēneša pasākumi

Šodien ar Mātes dienas svinībām Rīgā sāksies ģimenes mēneša pasākumi, kas ilgs līdz 2.jūnijam.

Sabiedrība Svētdien gaidāms saulains laiks, gaiss iesils līdz +16 grādiem

Dienā gaidāms saulains laiks, pēcpusdienā vietām debesis aizklās mākoņi, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) prognozes.

Sabiedrība Latvijā cer iespējami drīzāk sagaidīt bāzes pensiju ieviešanu

Seniori cer, ka lēmums par bāzes pensiju ieviešanu uz politiskās dienaskārtības galda nonāks pēc iespējas tuvākā nākotnē, sacīja biedrība "Latvija senioru kopienu apvienība" (LSKA).

Lasiet arī

Sabiedrība Dons no Eirovīzijas konkursa Rīgā atgriezīsies šovakar

Dziedātājs Dons no Eirovīzijas konkursa Rīgā atgriezīsies šovakar, informē Latvijas delegācijas pārstāvji.

Sabiedrība Ādažu novadā izstrādās ciemu attīstības plānus

Lai Ādažu novada attīstību saskaņotu ar aktuālākajām vietējo kopienu vajadzībām un sava ciema attīstības redzējumu, kā arī veicinātu iedzīvotāju iesaisti dzīvesvietas attīstībā, tiek plānots izstrādāt novada ciemu attīstības plānus, liecina informācijas pašvaldības mājaslapā.

Sports Daugavpilī norisinās Eiropas čempionāta spīdvejā pretendentu fināls

Šodien Daugavpilī norisināsies Eiropas čempionāta spīdvejā (SEC) pretendentu fināls. Sacensības "Lokomotīves" stadionā sāksies plkst.14.

Sports Vītoliņš: «Daudziem spēlētājiem ir jāparāda labāks hokejs»

Vairākiem valstsvienības spēlētājiem turnīra gaitā būs jāuzlabo savs sniegums, pēc uzvaras pirmajā pasaules čempionāta spēlē pār Polijas komandu sacīja Latvijas izlases galvenais treneris Harijs Vītoliņš.