Latvijai svarīga ir NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupas pārveide

Sabiedrība
LETA 18:59, 01.06.2023 0

Latvijai svarīga ir NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupas pārveide par kaujas spējīgu brigādi, uzsvēra Ārlietu ministrijas (ĀM) valsts sekretārs Andris Pelšs, kurš trešdien un ceturtdien pārstāvēja Latviju neformālā NATO ārlietu ministru sanāksmē, kas norisinājās Oslo.

 

Kā informēja ĀM, ministri pārrunāja gatavošanos 11.jūlijā un 12.jūlijā gaidāmajam NATO samitam Viļņā, tostarp NATO atturēšanas un aizsardzības stiprināšanu NATO austrumu flangā un ilgtermiņa praktisko un politisko atbalstu Ukrainai.

Valsts sekretārs uzsvēra, ka raugoties uz tuvojošos NATO samitu Viļņā, ir svarīgi sasniegt progresu 2022.gada NATO Madrides samita lēmumu ieviešanā, lai stiprinātu alianses atturēšanas un aizsardzības spējas. Valsts sekretārs pauda cerību, ka līdz NATO samitam Zviedrija kļūs par pilntiesīgu NATO dalībvalsti, tādējādi noslēdzot alianses paplašināšanās procesu Baltijas jūras reģionā.

Apspriežot NATO un Ukrainas attiecības, Pelšs pauda cerību, ka Viļņas samitā sabiedrotie vienosies par apjomīgu atbalsta pakotni Ukrainas institucionālo reformu un eiroatlantiskās integrācijas procesa veicināšanai, kā arī apliecināja Latvijas apņēmību turpināt sniegt visu nepieciešamo atbalstu Ukrainai.

Vienlaikus neformālās NATO ārlietu ministru sanāksmes laikā valsts sekretārs tikās ar Norvēģijas Ārlietu ministrijas valsts sekretāru Eivinnu Vadu Petešonu. Amatpersonas pārrunāja plašu jautājumu loku, tostarp Latvijas un Norvēģijas divpusējās attiecības, drošības situāciju reģionā un atbalstu Ukrainai.

Pelšs uzsvēra nepieciešamību veidot vēl ciešāku sadarbību Ziemeļvalstu un Baltijas valstu jeb NB8 formātā. Sarunu partneri bija vienisprātis, ka Ukrainai jāsniedz atbalsts tik ilgi, cik tas būs nepieciešams.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Siliņa izveido īpašu tematisko komiteju

Ministru prezidente Evika Siliņa (JV) izdevusi rīkojumu par īpašas tematiskās komitejas saistībā ar Latvijas austrumu pierobežas sociālekonomisko attīstību un drošības stiprināšanu izveidošanu, liecina informācija oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Sabiedrība Latvija Preses brīvības indeksā pakāpusies līdz 12.vietai

Latvija Preses brīvības indeksā pakāpusies līdz 12.vietai, liecina starptautiskās organizācijas "Reportieri bez robežām" (RSF) publicētais jaunākais reitings.

Sabiedrība Pirmssvētku piektdiena Latvijā būs silta

Pirmssvētku piektdiena Latvijā būs silta, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu prognozes.

Sabiedrība Pirmssvētku piektdiena Latvijā būs silta

Pirmssvētku piektdiena Latvijā būs silta, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu prognozes.

Lasiet arī

Sabiedrība Krievijas karš pret Ukrainu būtiski ietekmējis ES austrumu pierobežas reģionus

Krievijas pilna apmēra agresijas karš pret Ukrainu ir būtiski ietekmējis Eiropas Savienības (ES) austrumu pierobežas reģionus, secināts izvērtējumā par Krievijas agresijas kara ietekmi uz pierobežas reģioniem.

Sports Latvijas hokeja izlasei pievienojas uzbrucējs Dzierkals

Latvijas vīriešu hokeja izlases rindas pirms gaidāmā pasaules čempionāta piektdien papildināja uzbrucējs Mārtiņš Dzierkals, informē Latvijas Hokeja federācija (LHF).

Ekonomika Luminor vēlas iegādāties Krievijā strādājošā Ungārijas banka OTP - Bloomberg

Baltijas valstīs strādājošo "Luminor Bank" vēlas iegādāties Ungārijas lielākā banka "Országos Takarék Pénztár" (OTP), kas darbojas arī Krievijā, vēsta aģentūra "Bloomberg", atsaucoties uz nenosauktiem avotiem.

Ekonomika Dienvidkurzemes novada Nīcas pagastā par ES naudu tiks pārbūvēts polderis

Kopējā pasākumam atvēlētā summa ir 32,9 miljoni eiro no Atveseļošanas fonda un 6,9 miljoni eiro no Latvijas valsts budžeta.