Valdības izmaiņas varētu būt norēķināšanās par balsojumu prezidenta vēlēšanās

Sabiedrība
LETA 08:00, 31.05.2023 0

Valdības izmaiņas agrāk vai vēlāk varētu būt norēķināšanās par noteiktu balsojumu prezidenta vēlēšanās, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta panorāma" sacīja Nacionālās apvienības (NA) līderis Raivis Dzintars.

 
Foto: LETA

Viņaprāt, nav jābūt politologam, lai minētās likumsakarības pamanītu un saprastu, turklāt opozīcijas partijas esot diezgan skaidri signalizējušas par savām interesēm.

Dzintars gan nedomā, ka izmaiņas valdībā notiks jau tūlītēji un "bez gaumes", varot paiet nedaudz ilgāks laiks, bet šī Saeimas sasaukuma laikā tās notikšot.

Jautāts, vai paredz, ka šodien tiks ievēlēts Valsts prezidents, Dzintars atbildēja, ka kandidāti un viņu komandas ir ļoti rūpīgi un aktīvi strādājušas pie tā, lai rezultāts šodien būtu, līdz ar to ticamība tam ir gana augsta. Piemēram, "Jaunā vienotība" (JV) esot aktīvi strādājusi ar Zaļo un zemnieku savienību un "Progresīvajiem", lai pārliecinātu viņus atbalstīt ārlietu ministra Edgara Rinkēviča (JV) kandidatūru Valsts prezidenta amatam.

Vēl pirms Saeimas ārkārtas sēdes NA pulcēsies uz frakcijas sēdi, lai pieņemtu formālu lēmumu par savu pozīciju Valsts prezidenta vēlēšanās, bet, visticamāk, lēmums būšot par neviena izvirzītā kandidāta neatbalstīšanu.

NA paredzēts sasaukt jaunu frakcijas sēdi pirms katra nākamā balsojuma Valsts prezidenta vēlēšanās, pastāstīja Dzintars.

Kā ziņots, šodien Saeimā notiks Valsts prezidenta vēlēšanas, kurām partijas ir pieteikušas trīs kandidātus. Valdošajā koalīcijā ietilpstošais "Apvienotais saraksts" augstajam amatam virza savu dibinātāju, uzņēmēju Uldi Pīlēnu, premjera partija JV prezidenta krēslam piedāvā ārlietu ministra Rinkēviča kandidatūru, bet opozīcijā esošā frakcija "Progresīvie" prezidenta postenim virza publiskās pārvaldības eksperti Elīnu Pinto.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Atvieglo algoritmus iznīcinātāju pacelšanai

Pēc 7.septembrī notikušā drona incidenta atviegloti algoritmi iznīcinātāju pacelšanai pretgaisa aizsardzības funkciju veikšanai, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" atklāja Nacionālo bruņoto spēku komandieris Leonīds Kalniņš.

Sabiedrība Svētdienas saullēktā valsts ziemeļaustrumos iespējama pirmā salna

Agrā svētdienas rītā vietām Vidzemē un Latgales ziemeļu daļā iespējama pirmā salna šoruden, liecina jaunākās laika prognozes.

Sabiedrība Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus

Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus, intervijā aģentūrai LETA teica viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV).

Sabiedrība Valsts kontrole: Zemkopības ministrija neekonomiski izlietojusi 3,1 miljonu eiro

Zemkopības ministrija (ZM), veicot 3,1 miljona eiro ieguldījumu sava elektroautomobiļu uzlādes staciju tīkla izveidē, nav rīkojusies jēgpilni un atbilstoši saviem attīstības plāniem, secināts Valsts kontroles (VK) revīzijā.

Lasiet arī

Sabiedrība Pirmajā balsojumā Valsts prezidentu neievēl

Saeimai trešdien pirmajā balsojumā neizdevās ievēlēt jaunu Valsts prezidentu, jo neviens kandidāts nesaņēma nepieciešamo vismaz 51 balsi.

Pasaule Desantisa startu prezidenta vēlēšanās aizēnojušas tehniskas problēmas

Floridas gubernatora Rona Desantisa paziņojumu par nodomu pretendēt uz ASV prezidenta posteni trešdien aizēnojušas tehniskas problēmas tviterī.

Sabiedrība NA neizslēdz sava Valsts prezidenta kandidāta virzīšanu

Nacionālā apvienība (NA) neizslēdz, ka varētu virzīt savu kandidātu Valsts prezidenta amatam, ja pirmajā piegājienā nevienu no līdz šim pieteiktajiem kandidātiem ievēlēt neizdotos, intervijā Latvijas Radio atklāja NA valdes loceklis, Saeimas deputāts Jānis Dombrava.

Sabiedrība Urbanovičs: Vēloties saglabāt koalīciju, AS un NA beigās nobalsos par Rinkēviču

Vēloties saglabāt koalīciju, "Apvienotais saraksts" (AS) un Nacionālā apvienība (NA) beigās nobalsos par "Jaunās vienotības" izvirzīto Valsts prezidenta amata kandidātu ārlietu ministru Edgaru Rinkēviču (JV), uzskata kādreizējais ilggadējais Saeimas deputāts, partijas "Saskaņa" līderis Jānis Urbanovičs.