Mediķu protesta akcijā pie Saeimas varētu pulcēties ap 400 dalībnieku

Sabiedrība
LETA 07:04, 10.05.2023 0

Mediķu protesta akcijā ceturtdien, 11.maijā, pie Saeimas varētu pulcēties ap 400 dalībnieku, aģentūrai LETA pavēstīja Latvijas Jauno ārstu asociācijas prezidents Artūrs Šilovs.

 
Foto: LETA

Pēc viņa paustā, ierobežojumi nosaka, ka šādam cilvēku skaitam ir atļauts pulcēties pie Saeimas ēkas, tomēr viņš neizslēdz, ka protestējošo skaits varētu būt arī lielāks.

Protesta laikā veselības aprūpes pakalpojumu pieejamība netiks ietekmēta. Šilovs informēja, ka ar slimnīcām esot panākta vienošanās, ka tiem cilvēkiem, kuriem ir iespēja pielāgot savu darba laiku, uz vienu divām stundām netiek aizliegts piedalīties akcijā pie nosacījuma, ka netiks ietekmēta pakalpojumu pieejamība.

"Mēs redzam, ka pēc Covid-19 pandēmijas un visiem šiem gadiem, kā arī, ņemot vērā, ka šobrīd nekas nav mainījies, rindas [uz ārstniecības pakalpojumiem] vienmēr ir bijušas garas. Būtu diezgan neētiski pret pacientu, ja mēs vēl ierobežosim visu," uzskata Šilovs.

Kā vēstīts, vairākas Latvijas pacientu organizācijas un medicīnas darbiniekus pārstāvošās asociācijas ir nosūtījušas atklātu vēstuli valsts augstākajām amatpersonām, pieprasot iepriekš uzņemto saistību un solījumu izpildi attiecībā uz veselības aprūpes finansējumu, aģentūru LETA informēja Latvijas Jauno ārstu asociācija.

Lai prasītu politiķu atbildību par uzņemtajām saistībām, organizācijas apliecina gatavību pulcēt nozares darbiniekus un pacientus plānotajā 11.maija protesta akcijā.

Latvijas Ārstu biedrības prezidente Ilze Aizsilniece uzsvēra, ka gadījumā, ja valdība viņus nesadzirdēs un ja nākamā gada budžetā faktiskā un reālā nauda veselības aprūpes budžetam būs mazāka, tad rudenī tiks rīkots plašāka mēroga streiks.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Atvieglo algoritmus iznīcinātāju pacelšanai

Pēc 7.septembrī notikušā drona incidenta atviegloti algoritmi iznīcinātāju pacelšanai pretgaisa aizsardzības funkciju veikšanai, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" atklāja Nacionālo bruņoto spēku komandieris Leonīds Kalniņš.

Sabiedrība Svētdienas saullēktā valsts ziemeļaustrumos iespējama pirmā salna

Agrā svētdienas rītā vietām Vidzemē un Latgales ziemeļu daļā iespējama pirmā salna šoruden, liecina jaunākās laika prognozes.

Sabiedrība Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus

Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus, intervijā aģentūrai LETA teica viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV).

Sabiedrība Valsts kontrole: Zemkopības ministrija neekonomiski izlietojusi 3,1 miljonu eiro

Zemkopības ministrija (ZM), veicot 3,1 miljona eiro ieguldījumu sava elektroautomobiļu uzlādes staciju tīkla izveidē, nav rīkojusies jēgpilni un atbilstoši saviem attīstības plāniem, secināts Valsts kontroles (VK) revīzijā.

Lasiet arī

Pasaule Budapeštā 100 000 cilvēku protestē pret Orbāna valdību

Ungārijas galvaspilsētā Budapeštā sestdien apmēram 100 000 cilvēku piedalījās protesta mītiņā pret autoritārā premjerministra Viktora Orbāna valdību.

Ekonomika Pie Ministru kabineta pulcējies gandrīz tūkstotis lauksaimnieku un mežsaimnieku

Šodien Rīgā pie Ministru kabineta pulcējies gandrīz tūkstotis mežsaimniecības un lauksaimniecības nozares pārstāvju, piketējot par taisnīgu kompensāciju ieviešanu, ja meža zeme tiek nodota dabas aizsardzībai.

Sabiedrība Doma laukumā pulcējušies vairāki simti lauksaimnieku

Rīgā, Doma laukumā, otrdienas rītā pulcējušies vairāki simti lauksaimnieku, lai dotos protesta gājienā uz Ministru kabinetu un pievienotos meža nozares piketam par adekvātu kompensāciju ieviešanu, ja meža zeme tiek nodota dabas aizsardzībai.

Sabiedrība Rīgā notiks mežsaimniecības un lauksaimniecības nozares protesti

Šodien Rīgā notiks mežsaimniecības un lauksaimniecības nozares protesti, kurā vairāk nekā 700 cilvēku plāno paust nostāju pret nozaru īpašumā esošās zemes ierobežojumiem bez adekvātiem kompensēšanas mehānismiem, ja zeme tiek nodota dabas aizsardzībai.