Nav darba? Ir jauns veids kā atrast - Darba tinderis

Sabiedrība
VS.LV 13:55, 02.05.2023 0

Sociālais uzņēmums "Visas Iespējas" ir izstrādājis Latvijā vēl nebijušu risinājumu darba meklētājiem - Darba tinderi, kas piedāvās jaunu risinājumu jauniešu bezdarbam Latvijā. No 23.maija līdz 9.jūnijam notiks bezmaksas tiešsaistes darba meklēšanas pasākums "Darba tindera festivāls", kas pulcēs darba devējus un reģistrētos lietotājus no visas Latvijas, informēja komunikācijas projektu vadītāja Loreta Kalniņa.

 

Darba tinderis ir tiešsaistes platforma (darbatinderis.lv), kurā ir iespējams apskatīt darba vakances, pieteikties vakancēm un ērti sarunāt tikšanos ar potenciālo darba devēju. Darba tindera festivālā reģistrētie darba meklētāji trīs nedēļu laikā meklēs sev labāko saderību ar darba devēju. Pasākums notiek tiešsaistē, tāpēc reģistrēties un piedalīties ir aicināts jebkurš Latvijas iedzīvotājs, neatkarīgi no dzīvesvietas un laika pieejamības. Pieteikšanās pirmajam Darba tindera festivālam jau ir sākusies: https://visasiespejas.lv/poster/darba-tinderis-dalibnieki. Nākamais festivāls ir plānots tikai šī gada septembrī.

Pasākumā piedalīsies vadošie uzņēmumi Latvijā, kas piedāvā gan klātienes, gan attālināto darbu. Daži no uzņēmumiem, kas jau ir apstiprinājuši savu dalību pasākumā: Air Baltic Corporation, Scandiweb, Magebit, Lidl Latvija, Zalaris HR Services Latvia, ELKO Grupa, Ursus Forwarding un citi.

Darba tinderis ir izveidots pēc iepazīšanās platformas "Tinder" principa, tikai šajā gadījumā lietotājs (darba meklētājs) izveido savu profilu un atzīmē, kādas ir viņa intereses, prasmes, kādu partneri jeb darba vietu viņš meklē, un tad "šķirotavā" ērti izvēlas no piedāvājuma klāsta, kurš uzņēmums viņu piesaista un kurš - nē. Tādējādi lietotājs varēs redzēt vakances, kurās interese ir bijusi abpusēja - gan no viņa kā darba meklētāja, gan no uzņēmuma pārstāvja puses. Šāds risinājums ir inovatīvs Latvijā - tas paātrina un atvieglo darba meklēšanas procesu gan darba meklētājiem, gan darba devējiem.

Centrālās statistikas pārvaldes dati liecina, ka 2022.gadā katrs desmitais jaunietis Latvijā nestrādā un arī izvēlas nestudēt. Pilotprojekts "Darba tinderis" tika uzsākts, lai piedāvātu jaunu risinājumu jauniešu bezdarbam Latvijā.

"Ikdienā pieteikšanās darbam ir kaitinošs process abām pusēm. Jauniešiem nepieciešams veidot atšķirīgus CV, rakstīt motivācijas vēstules un pārbaudīt katru dienu, vai ir atbilde no uzņēmuma, savukārt kompānijām ir jāizskata desmitiem bezpersonisku pieteikumu. Šis process ir vienpusējs un garlaicīgs. Tāpēc mēs ar Darba tinderi vēlamies darba meklēšanu padarīt ātrāku un procesu - iesaistošāku!", dalās uzņēmuma veidotājs Gustavs Mārtiņš Upmanis.

"Visas Iespējas" ir sociālais uzņēmums, kas jau piecus gadus sniedz atbalstu jauniešiem personīgajā un profesionālajā izaugsmē, īstenojot dažādus projektus (piemēram pilotprojektu "Go Remote"), apmācības un pasākumus. Projekts "Darba tinderis" top sadarbībā ar Attīstības finanšu institūcijas Altum sociālās uzņēmējdarbības grantu, kas piešķirts nodarbinātības uzlabošanai Latvijas jauniešiem.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Rīgā norit darbs pie vairāku veloinfrastruktūras projektu izstrādes

Rīgā norit darbs pie vairāku veloinfrastruktūras projektu izstrādes, ceturtdien izskanēja vebinārā "Rīga ripo".

Sabiedrība Valdība šodien atbalstīja izmaiņas darbaspēka nodokļos

Valdība ceturtdien atbalstīja izmaiņas darbaspēka nodokļos, kuras paredz iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) likmes, minimālās algas un neapliekamā minimuma paaugstināšanu, kompensējot to ar akcīzes nodokļa un dažu citu nodokļu paaugstināšanu.

Sabiedrība Saeima noraida rosinājumu nesamazināt vecāku pabalstu nodarbinātiem

Saeima šodien noraidīja opozīcijā esošās Nacionālās apvienības (NA) rosinājumu nesamazināt vecāku pabalstu par 50%, ja vecāks ir nodarbināts.

Sabiedrība Atvieglo algoritmus iznīcinātāju pacelšanai

Pēc 7.septembrī notikušā drona incidenta atviegloti algoritmi iznīcinātāju pacelšanai pretgaisa aizsardzības funkciju veikšanai, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" atklāja Nacionālo bruņoto spēku komandieris Leonīds Kalniņš.

Lasiet arī

Pasaule Leiena sola miljardiem eiro palīdzību plūdu skartajiem reģioniem

Eiropas Komisijas (EK) prezidente Urzula fon der Leiena ceturtdien plūdu piemeklētajā Polijas pilsētā Vroclavā apsolījusi miljardiem eiro lielu palīdzību plūdu skartajiem reģioniem Eiropā.

Sabiedrība Piektdiena gaidāma visai saulaina

Piektdien Latvijā izklīdīs migla un valsts lielākajā daļā spīdēs saule, prognozē sinoptiķi.

Pasaule Libānā divās dienās sakaru ierīču eksplozijās gājuši bojā 37 cilvēki

Libāna otrdien un trešdien peidžeru un rāciju sprādzienos nogalināti 37 cilvēki un 2931 ievainots, ceturtdien pavēstīja Libānas veselības ministrs Firass Abiads.

Kriminālziņas Muita atklāj 10,4 miljonu nelegālu cigarešu kravu

Muitnieki septembra sākumā Liepājas ostā atklājuši 520 000 paciņu jeb 10,4 miljonus nelegālu cigarešu "Marlboro", kas bija noslēptas kādā kravas automašīnā, kas bija ceļā uz Vāciju, informē Valsts ieņēmumu dienests (VID).