Noskaidrots, cik varētu izmaksāt bezmaksas braucieni Dziesmu svētku dalībniekiem

Sabiedrība
LETA 07:14, 01.05.2023 0

Bezmaksas braucienu nodrošināšana vilcienos Dziesmu un deju svētku dalībniekiem varētu izmaksāt apmēram 21 200 eiro, liecina saskaņošanai valdībā iesniegtie grozījumi Ministru kabineta (MK) Braukšanas maksas atvieglojumu noteikumos.

 
Foto: LETA

Noteikumu grozījumos paredzēts iekļaut punktu, kas nosaka, ka Vispārējo latviešu Dziesmu un deju svētku dalībniekiem, uzrādot svētku dalībnieka identifikācijas karti, laika posmā no šī gada 2.jūlija līdz 10.jūlijam būs tiesības bez maksas izmantot dzelzceļa pasažieru pārvadājumus Rīgas teritorijā A un B zonu ietvaros.

Grozījumu anotācijā skaidros, ka AS "Pasažieru vilciens" ir aprēķinājusi braucienu apjoma datus un prognozes, kā arī finansiālo ietekmi. Balstoties uz 2018.gada svētku datiem par pārvadātajiem svētku dalībniekiem un "Rīgas satiksmes" plānotajiem satiksmes ierobežojumiem attiecīgajā laika periodā, "Pasažieru vilciens" 2023.gadā prognozē dalībnieku braucienu skaita pieaugumu 30% apmērā.

Šogad svētku norises laikā braucienu skaits A un B zonās varētu sasniegt 18 173, tādējādi ar 100% finansējuma apjomu kompensējamā summa sasniegtu 21 201 eiro bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN).

Papildus "Pasažieru vilciens" izvērtē iespējamos variantus papildu vilcienu norīkošanai svētku laikā.

Ministru kabineta sēdes protokollēmums paredz, ka Satiksmes ministrijai (SM) sadarbībā ar Kultūras ministriju (KM) būs nepieciešams sagatavot aplēses par "Pasažieru vilciena" zaudējumiem, kas radušies, pārvadājot Dziesmu un deju svētku dalībniekus, un abām ministrijām būs nepieciešams sagatavot un līdz šī gada 1.septembrim iesniegt MK rīkojuma projektu par apropriācijas pārdali 2023.gadā no KM valsts budžeta programmas "Kultūras mantojums" uz SM budžeta programmu "Sabiedriskais transports".

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Atvieglo algoritmus iznīcinātāju pacelšanai

Pēc 7.septembrī notikušā drona incidenta atviegloti algoritmi iznīcinātāju pacelšanai pretgaisa aizsardzības funkciju veikšanai, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" atklāja Nacionālo bruņoto spēku komandieris Leonīds Kalniņš.

Sabiedrība Svētdienas saullēktā valsts ziemeļaustrumos iespējama pirmā salna

Agrā svētdienas rītā vietām Vidzemē un Latgales ziemeļu daļā iespējama pirmā salna šoruden, liecina jaunākās laika prognozes.

Sabiedrība Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus

Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus, intervijā aģentūrai LETA teica viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV).

Sabiedrība Valsts kontrole: Zemkopības ministrija neekonomiski izlietojusi 3,1 miljonu eiro

Zemkopības ministrija (ZM), veicot 3,1 miljona eiro ieguldījumu sava elektroautomobiļu uzlādes staciju tīkla izveidē, nav rīkojusies jēgpilni un atbilstoši saviem attīstības plāniem, secināts Valsts kontroles (VK) revīzijā.

Lasiet arī

Kultūra Par intrigu upuri kļuvis politiķis un mākslinieks Vents Armands Krauklis

Bijušais Valkas mērs padzirdējis, ka kolēģi domē prātojot, kā liegt viņam piedalīšanos Dziesmu un Deju svētku gājienā.

Kultūra Ar tiešraidi no lidostas lidlauka atzīmēs desmit dienas līdz Dziesmu svētkiem

Atzīmējot desmit dienas līdz Dziesmu un deju svētku sākumam, šodien plkst.8 no lidostas "Rīga" lidlauka notiks tiešraide, kurā lidostas darbinieki un Mārupes novada amatiermākslas kolektīvi lidlaukā kopā izdziedās un izdejos Raimonda Paula un Jāņa Petera "Manai dzimtenei", aģentūrai LETA pavēstīja lidostas pārstāvji.

Kultūra Tirdzniecībā nonāks vairāki tūkstoši neizpirkto biļešu uz Dziesmu svētkiem

Pirmdien tirdzniecībā nonāks iepriekšējā rezervācijā neizpirktās biļetes uz Dziesmu un deju svētku pasākumiem, aģentūru LETA informēja Latvijas Nacionālā kultūras centra pārstāve Linda Ertmane.

Sabiedrība Dziesmu svētkos drošības pasākumos iesaistīs arī bruņotos spēkus

Valdība otrdien atbalstīja Nacionālos bruņotos spēkus iesaistīšanu Dziesmu un Deju svētku organizēšanā.