VUGD brīva ap desmitā daļa darbavietu

Sabiedrība
LETA 09:02, 14.04.2023 0

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD) pašlaik ir brīvi 11,4% štata vietu, šorīt intervijā LTV "Rīta panorāmai" pastāstīja VUGD jaunais priekšnieks Mārtiņš Baltmanis.

 
Foto: LETA

Baltmanis atgādināja, ka viņa kā VUGD priekšnieka galvenās prioritātes būs ieguldījumi cilvēkresursos un tehnikā.

VUGD vadītājs atzina, ka darbinieku joprojām trūkst. Gada pirmajos mēnešos VUGD pieņemts darbā par pieciem cilvēkiem vairāk nekā aizgājuši, kas gan ir ļoti neliels uzlabojums.

Dienests, iztaujājot cilvēkus, kuri atvaļinās no darba VUGD, noskaidrojis, ka cilvēki darbu pametot lielās slodzes dēļ, attāluma no dzīvesvietas līdz darbavietai dēļ un arī atalgojuma dēļ.

Baltmanis atzīmēja, ka VUGD budžeta pieaugums atalgojumam šogad ir, bet tikai 30% no cerētā, kā rezultātā atalgojums dienestā atpaliek no vidējās algas tautsaimniecībā.

Savukārt lūgts novērtēt Latvijas civilās aizsardzības sistēmas kvalitāti, Baltmanis sacīja, ka to vērtē ar atzīmi seši jeb gandrīz labi. Piemēram, Jēkabpils plūdi parādījuši, ka sistēma kopumā strādā, lai arī brīžiem trūkst skaidrības par katra atbildību.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Atvieglo algoritmus iznīcinātāju pacelšanai

Pēc 7.septembrī notikušā drona incidenta atviegloti algoritmi iznīcinātāju pacelšanai pretgaisa aizsardzības funkciju veikšanai, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" atklāja Nacionālo bruņoto spēku komandieris Leonīds Kalniņš.

Sabiedrība Svētdienas saullēktā valsts ziemeļaustrumos iespējama pirmā salna

Agrā svētdienas rītā vietām Vidzemē un Latgales ziemeļu daļā iespējama pirmā salna šoruden, liecina jaunākās laika prognozes.

Sabiedrība Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus

Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus, intervijā aģentūrai LETA teica viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV).

Sabiedrība Valsts kontrole: Zemkopības ministrija neekonomiski izlietojusi 3,1 miljonu eiro

Zemkopības ministrija (ZM), veicot 3,1 miljona eiro ieguldījumu sava elektroautomobiļu uzlādes staciju tīkla izveidē, nav rīkojusies jēgpilni un atbilstoši saviem attīstības plāniem, secināts Valsts kontroles (VK) revīzijā.

Lasiet arī

Kriminālziņas Ceturtdien Latvijā noslīkuši divi cilvēki

Vakar glābēji no ūdenstilpēm Latvijā izcēluši divus bojāgājušos, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Kriminālziņas Aizvadītajā diennaktī noslīkuši četri cilvēki

Aizvadītajā diennaktī no ūdenstilpēm izcelti četri bojāgājušie, aģentūrai LETA pavēstīja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

Kriminālziņas Krāslavas novadā izglābts bedrē iekritis zirgs

Ceturtdienas vakarā Krāslavas novadā izglābts bedrē iekritis zirgs, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Kriminālziņas Šogad glābēji no ūdenstilpēm izcēluši 38 bojāgājušos

Šogad glābēji no ūdenstilpēm izcēluši 38 bojāgājušos, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).