Rīgas dome informēs par Uzvaras parka projekta ieceri

Sabiedrība
LETA 04:00, 05.04.2023 0

Šodien plkst.11 Rīgas domē notiks preses konference, kurā informēs par Uzvaras parka projekta ieceri, aģentūru LETA informēja Rīgas domes Komunikācijas pārvalde..

 
Foto: LETA

Preses konferencē piedalīsies Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Edvards Ratnieks (NA/LRA), Rīgas domes Īpašuma departamenta Būvniecības pārvaldes priekšnieks Māris Mežzīle un ainavu arhitekte Linda Zaļā.

LETA jau ziņoja, ka Ratnieka ieskatā, pēc rekonstrukcijas Uzvaras parkā varētu notikt daļa no valsts nozīmes pasākumiem un militārām parādēm valsts svētkos un atceres dienās.

Ratnieks uzskata, ka Uzvaras parkam jāatgūst savu vēsturisko nozīmi par godu uzvarai pār bermontiešiem.

Īpašuma departaments ir izstrādājis koncepta risinājumu, lai vieta pildītu atpūtas parka funkcijas.

Lai pārrunātu iespējamo laukuma izmantošanu nākotnē, Ratnieks un Rīgas domes pārstāvji tikušies ar Aizsardzības ministrijas, Nacionālo bruņoto spēku, Zemessardzes un Latvijas Kara muzeja pārstāvjiem. Tikšanās laikā nolemts turpināt sadarboties Uzvaras parka atjaunošanas tālāka koncepta izstrādē.

Uzvaras laukuma statusu šī vieta ieguva pēc pirmā Pasaules kara par godu uzvarai pār bermontiešiem. Pēc prezidenta Kārļa Ulmaņa iniciatīvas šim laukumam tika izstrādātas skices, kas paredzēja izveidot monumentālu stadionu, kas pēc sava lieluma būtu pielīdzināms tā laika Berlīnes Olimpiskajam stadionam.

Šajā vietā tika plānots izveidot pastāvīgu estrādi Dziesmu svētku norisei, kā arī speciāli labiekārtot militārām parādēm. Otrais Pasaules karš un okupācija šīs ieceres apturēja un pārveidoja atbilstoši totalitārisma režīmam un tā ideoloģijai.

Kopš Okupācijas varas pieminekļa nojaukšanas Pārdaugavā ir izskanējuši dažādi viedokļi par to, kā būtu jāattīsta Uzvaras parks. Rīgas mērs Mārtiņš Staķis (PP) vēl šī gada martā pauda, ka parku iecerēts veidot kā aktīvas atpūtas vietu.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Atvieglo algoritmus iznīcinātāju pacelšanai

Pēc 7.septembrī notikušā drona incidenta atviegloti algoritmi iznīcinātāju pacelšanai pretgaisa aizsardzības funkciju veikšanai, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" atklāja Nacionālo bruņoto spēku komandieris Leonīds Kalniņš.

Sabiedrība Svētdienas saullēktā valsts ziemeļaustrumos iespējama pirmā salna

Agrā svētdienas rītā vietām Vidzemē un Latgales ziemeļu daļā iespējama pirmā salna šoruden, liecina jaunākās laika prognozes.

Sabiedrība Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus

Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus, intervijā aģentūrai LETA teica viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV).

Sabiedrība Valsts kontrole: Zemkopības ministrija neekonomiski izlietojusi 3,1 miljonu eiro

Zemkopības ministrija (ZM), veicot 3,1 miljona eiro ieguldījumu sava elektroautomobiļu uzlādes staciju tīkla izveidē, nav rīkojusies jēgpilni un atbilstoši saviem attīstības plāniem, secināts Valsts kontroles (VK) revīzijā.

Lasiet arī

Sabiedrība Rīdzinieki var balsot par Uzvaras parkā īstenojamiem projektiem

Rīdzinieki varēs balsot par Uzvaras parka projekta otrajā kārtā īstenojamiem projektiem, šodien preses konferencē informēja Rīgas vicemērs Edvards Ratnieks (NA/LRA).

Kultūra Uzvaras parkā notiks koncerts

Šodien plkst.9 Uzvaras parka laukumā pie slēpju nomas punkta, notiks preses konference par Uzvaras parka labiekārtošanas projekta gaitu un gaidāmo koncertu "Rīgas sardzē. Uzvaras parka nosaukumam -100", aģentūru LETA informēja Rīgas domes Ārējās komunikācijas nodaļa.

Sabiedrība 9.maija vietā - 11.novembris! Lāčplēša dienā svecīšu likšanu plāno Uzvaras parkā

Rīgas vicemērs Edvards Ratnieks norāda, ka šobrīd pašvaldība pieturas pie sākotnējā plāna pabeigt parka atjaunošanas pirmo kārtu līdz valsts patriotisma svētkiem novembrī, un jau Lāčplēša dienā pulcēt iedzīvotājus Uzvaras parka simtgades svētku koncertam. Parkā paredzēta svecīšu nolikšana Pirmā pasaules kara brīvības cīņās kritušo latviešu karavīru godināšanai, kas cīnījās par Latvijas neatkarību.

Sabiedrība Rinda uz ilgstošo sociālo aprūpi Rīgā pusgada laikā dubultojusies

Rinda uz ilgstošo sociālo aprūpi Rīgā pusgada laikā pieaugusi divas ar pusi reizes, kas ir vairāk nekā iepriekšējā gadā kopumā, norāda Rīgas domes Sociālo jautājumu komitejas priekšsēdētājs Juris Radzevičs (GKR).