«Maskavas namam» reģistrēts vēl viens liegums

Sabiedrība
LETA 09:33, 15.03.2023 0

Kompānijai AS "Maskavas kultūras un biznesa centrs-Maskavas nams" reģistrēts vēl viens liegums, liecina "Lursoft" publiskotā informācija.

 
Foto: LETA

Atbilstoši Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Nodokļu nomaksas veicināšanas pārvaldes 2023.gada 9.marta lēmumam piemērots aizliegums "Maskavas kultūras un biznesa centram-Maskavas nams" pieteikumu izpildei par reorganizācijas, likvidācijas, valdes locekļu izslēgšanu reģistrāciju komercreģistrā.

"Lursoft" atgādina, ka kompānijai jau kopš pagājušā gada septembra beigām ir vēl viens aktīvs VID piemērots liegums, kas nosaka aizliegumu komercķīlu reģistrācijai, pārjaunošanai un grozīšanai komercķīlu reģistrā. Vienlaikus "Maskavas kultūras un biznesa centram-Maskavas nams" gan nav reģistrēta neviena komercķīla.

Tāpat "Lursoft" atzīmē, ka Marijas ielā 7, Rīgā esošajai kompānijai "Maskavas kultūras un biznesa centrs-Maskavas nams" šogad 10.martā bija reģistrēts 13 220 eiro nodokļu parāds.

Vienlaikus "Lursoft" min, ka naudas atmazgāšanas novēršanas (AML) izziņā redzams, ka gan Zemesgrāmatā, gan arī Uzņēmumu reģistrā pret "Maskavas kultūras un biznesa centru-Maskavas nams" ir vērstas sankcijas, jo tā faktiskais kontrolētājs ir Krievijas prezidents Vladimirs Putins.

"Lursoft" arī piebilst, ka kompānijas "Maskavas kultūras un biznesa centrs-Maskavas nams" juridiskajā adresē Marijas ielā 7 ir reģistrētas kopumā 14 organizācijas un uzņēmumi. To vidū, piemēram, Krievu Biljarda federācija, Krievu savienība Latvijā, Latvijas mazākumtautību biedrību apvienība "Sadraudzība" un citas.

Jau vēstīts, ka Rīgas vicemērs Edvards Ratnieks (NA/LRA) februāra beigās vērsies Saeimas Nacionālās drošības komisijā ar aicinājumu rast risinājumu, lai nacionalizētu Rīgā esošo "Maskavas namu". Vicemērs pauda pārliecību, ka šāda rīcība būtu nacionālās drošības interesēs, ņemot vērā, ka "tas vienmēr kalpojis kā Krievijas Federācijas aktivitāšu atbalsta punkts Latvijā".

Ratnieks iepriekš vērsās Valsts drošības dienestā (VVD) ar lūgumu sniegt vērtējumu par šī īpašuma nozīmi Latvijas drošībai. VDD deputātam esot sniedzis apliecinājumu, ka "Maskavas nams" kopš dibināšanas ir darbojies kā atbalsta punkts dažādām Krievijas īstenotām un pret Latvijas interesēm vērstām ietekmes aktivitātēm.

Aģentūras LETA arhīvā pieejamā informācija liecina, ka "Maskavas nams" Latvijas galvaspilsētā tika atklāts 2004.gada maija beigās.

Par godu Maskavas nama atklāšanai Rīgā notika Maskavas dienas un Rīgā vizītē ieradās toreizējais Krievijas galvaspilsētas mērs Juris Lužkovs. Pasākumos piedalījās toreizējais Rīgas domes priekšsēdētājs Gundars Bojārs (LSDSP).

Pēc Krievijas plaša mēroga iebrukuma Ukrainā Latvijas Tieslietu ministrija nolēma iesaldēt "Maskavas nama" aktīvus.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Liepājā plaši tiks atzīmēta Neatkarības atjaunošanas diena (+VIDEO)

Koncerta apmeklētāji aicināti pievienoties un dziedāt līdzi iemīļotajām dziesmām.

Sabiedrība Šodien Latvijā gaisa temperatūra būs +16…+21 grādu robežās

Svētdien īslaicīgs lietus gaidāms vienīgi Latvijas austrumu rajonos, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.

Sabiedrība Lielajā talkā sakoptas 1149 talkas vietas

Lielajā talkā sestdien sakoptas 1149 talkas vietas, aģentūru LETA informēja Lielās talkas organizatori.

Lasiet arī

Kriminālziņas ASV un Lielbritānija paplašina Krievijas metālu importa aizliegumu

ASV un Lielbritānija piektdien kopīgi nolēma paplašināt Krievijas metālu importa aizliegumu, vēršoties pret svarīgu Krievijas ienākumu avotu pēc tās iebrukuma Ukrainā.

Ekonomika Lietuvas «Vičiūnu grupe» pērn Krievijas budžetā iemaksājusi 55 miljonus eiro

Lietuvas pārtikas produktu ražotāja "Vičiūnu grupe", kas ir zīmola "Viči" īpašnieks un kuru Ukraina ir iekļāvusi starptautisko kara sponsoru sarakstā, grupas uzņēmumi pērn Krievijas valsts budžetā iemaksāja 5,46 miljardus rubļu (55,2 miljoni eiro), kas ir par 10,2% vairāk nekā 2022.gadā, liecina iniciatīvas grupas "STOP tirdzniecībai Krievijā" apkopotie dati.

Ekonomika Nosauc lielākus Latvijas eksportētājus uz Krieviju

Latvijā lielākie eksportētāji uz Krieviju pēdējos divos gados ir loģistikas uzņēmums SIA "Wellman Logistics", kā arī zāļu ražotāji AS "Olainfarm" un AS "Kalceks", vēsta Baltijas pētnieciskās žurnālistikas centrs "Re:Baltica", atsaucoties uz tā rīcībā esošajiem Krievijas muitas deklarāciju datiem.

Ekonomika ES valstīs caur Poliju joprojām nonāk Baltkrievijas kokmateriāli

Neskatoties uz Rietumvalstu sankcijām, kokmateriāli no Baltkrievijas joprojām nonāk Lietuvā un citās Eiropas Savienības (ES) valstīs, liecina Baltkrievijas Pētniecības centra sadarbībā ar Polijas laikrakstu "Gazeta Wyborcza" veiktā analīze.