Aptauja: Latvijā uzkrājumu nav 29% sieviešu un 25% vīriešu

Sabiedrība
LETA 14:55, 07.03.2023 0

Latvijā uzkrājumu nav 29% sieviešu un 25% vīriešu, pavēstīja "SEB bankas" pārstāvji, atsaucoties uz bankas veiktās aptaujas datiem.

 

Aptaujas dati arī liecina, ka pēdējā pusgada laikā sievietes biežāk nekā vīrieši bijušas spiestas sākt tērēt uzkrājumus. Aptaujā 34% sieviešu atzinušas, ka pēdējā pusgada laikā bijušas spiestas sākt tērēt uzkrātos finanšu līdzekļus, lai segtu augušās izmaksas, kamēr vīriešu vidū šī daļa ir nedaudz mazāka - 30%.

Vienlaikus pēdējo sešu mēnešu laikā vīriešiem ir veiksmīgāk izdevies vairot savus uzkrājumus - pēdējā pusgada laikā uzkrājumus ir palielinājuši 14% vīriešu un 10% sieviešu.

Bankā atzīmē, ka arī naudas ieguldīšanas paradumos ir vērojamas dzimumu atšķirības - sievietes investē kūtrāk nekā vīrieši. Naudu dažādos finanšu instrumentos iegulda 33% sieviešu un 39% vīriešu. Vienlaikus 31% vīriešu tuvākā pusgada laikā ir gatavi palielināt investīcijas vai saglabāt tās esošajā apmērā, kamēr starp sievietēm šis rādītājs ir 26%.

Tomēr sievietes biežāk nekā vīrieši gādā par ilgtermiņa nodrošinājumu, izvēloties mazāk riskantus finanšu instrumentus. Piemēram, pensiju trešajā līmenī naudu iegulda 66% sieviešu un 54% vīriešu, bet dzīvības apdrošināšanā ar uzkrājumu investē 33% sieviešu un 32% vīriešu.

Pēc bankas aptaujas datiem, akcijās investējuši 24% vīriešu un 11% sieviešu, kamēr ieguldīt investīciju fondos izvēlas 17% vīriešu un 8% sieviešu.

Iedzīvotāju aptauju Latvijā, pēc "SEB bankas" pasūtījuma, 2023.gada februārī veica uzņēmums "Norstat Latvija". Tajā piedalījās 1006 respondenti vecumā no 18 līdz 74 gadiem.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Atvieglo algoritmus iznīcinātāju pacelšanai

Pēc 7.septembrī notikušā drona incidenta atviegloti algoritmi iznīcinātāju pacelšanai pretgaisa aizsardzības funkciju veikšanai, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" atklāja Nacionālo bruņoto spēku komandieris Leonīds Kalniņš.

Sabiedrība Svētdienas saullēktā valsts ziemeļaustrumos iespējama pirmā salna

Agrā svētdienas rītā vietām Vidzemē un Latgales ziemeļu daļā iespējama pirmā salna šoruden, liecina jaunākās laika prognozes.

Sabiedrība Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus

Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus, intervijā aģentūrai LETA teica viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV).

Sabiedrība Valsts kontrole: Zemkopības ministrija neekonomiski izlietojusi 3,1 miljonu eiro

Zemkopības ministrija (ZM), veicot 3,1 miljona eiro ieguldījumu sava elektroautomobiļu uzlādes staciju tīkla izveidē, nav rīkojusies jēgpilni un atbilstoši saviem attīstības plāniem, secināts Valsts kontroles (VK) revīzijā.

Lasiet arī

Ekonomika Darbiniekiem vairs nedrīkstēs nepamatoti pieprasīt krievu valodas zināšanas

Saeima ceturtdien galīgajā lasījumā atbalstīja grozījumus Darba likumā, nosakot, ka darbiniekiem nedrīkst prasīt svešvalodu zināšanas, ja vien svešvalodu zināšanas nav objektīvi pamatotas.

Sabiedrība Rīgā norit darbs pie vairāku veloinfrastruktūras projektu izstrādes

Rīgā norit darbs pie vairāku veloinfrastruktūras projektu izstrādes, ceturtdien izskanēja vebinārā "Rīga ripo".

Ekonomika Būvniekiem jārēķinās, ka Rīgā 80% teritoriju ir dažādi apgrūtinājumi (+VIDEO)

Vērtības transformējas, kā to šobrīd lieliski var vērot Latgales priekšpilsētā.

Sabiedrība Valdība šodien atbalstīja izmaiņas darbaspēka nodokļos

Valdība ceturtdien atbalstīja izmaiņas darbaspēka nodokļos, kuras paredz iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) likmes, minimālās algas un neapliekamā minimuma paaugstināšanu, kompensējot to ar akcīzes nodokļa un dažu citu nodokļu paaugstināšanu.