Dronu piegādes no Latvijas Ukrainas armijai var aizkavēties

Sabiedrība
EKSKLUZĪVI! 10:38, 08.02.2023 0

Šie var novērot Putina karavīrus dienu un nakti 20 stundas nepārtraukti!

 
Foto: vs.lv

Liels ugunsgrēks otrdien Mārupes novadā izvietotajā dronu rūpnīcā Edge Autonomy negatīvi ietekmējis tās ražošanas darbību. Šāda mēroga incidents augsto tehnoloģiju uzņēmumā Latvijā izraisījis ažiotāžu Kremlim piederošajos sociālajos tīklos, kas vērsti pret Baltijas valstīm.

Tikmēr VS.LV rīcībā ir informācija, kas liecina par uzņēmuma lielo aktivitāti militārajā jomā. Uzņēmums, kas pilnībā pieder ASV bāzētajam Edge Autonomy Holdings, LLC, pagājušā gada rudenī Rīgā prezentēja bezpilota lidaparātu Penguin B, ko varētu iegādāties Ukrainas bruņotie spēki. Latvijas aizsardzības un drošības uzņēmumu produkcijas izstādē pie Kongresu nama Ukrainas vēstnieks Latvijā Oleksandrs Miščenko augstu novērtēja mūsu valstī ražotās produkcijas kvalitāti, kas palīdz ukraiņiem pretoties Putina armijai.

Atšķirībā no vairuma dronu, kas ir mazi un tiek darbināti ar elektromotoru, Penguin B ir iekšdedzes dzinējs, tas tiek palaists no pneimatiskās katapultas un var nolaisties kā lidmašīna ar riteņu šasiju. Saskaņā ar Edge Autonomy publiski publiskotajiem datiem, Penguin B bezpilota lidaparāts var veikt izlūkošanas lidojumu 20 stundas ar parastu 7,5 litru degvielas tvertni. Šim gaisa kuģu tipam pieder arī absolūtais savas klases UAV lidojuma ilguma rekords - 54,5 stundas gaisā.

Ierīce ir aprīkota ar izpletni piespiedu nolaišanai. Kā izlūkošanas aprīkojums tiek izmantots Epsilon EO/IR daudzfunkcionālais modulis, kas spēj noteikt, dienu un nakti, «mazus kustīgus mērķus», tas ir, atsevišķus ienaidnieka karavīrus. Drons sākotnēji nav aprīkots ar ieročiem, taču princips šajā nozarē ir: jebkura vēlme par savu naudu.

Edge Autonomy 2021. gadā strādāja Latvijā ar 8,661 miljona eiro apgrozījumu un guva 546 356 eiro peļņu, liecina Firmas.lv informācija. Valsts policijas pārstāve Madara Šeršņova vakar teica, ka sākotnējā informācija neliecina, ka rūpnīcā būtu notikusi ļaunprātīga dedzināšana.

Voldemārs Burkevics (teksts un foto)


Saskaņā ar The Coolist, Penguin B sākuma cena ir 16 400 USD.
Foto: vs.lv
Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Atvieglo algoritmus iznīcinātāju pacelšanai

Pēc 7.septembrī notikušā drona incidenta atviegloti algoritmi iznīcinātāju pacelšanai pretgaisa aizsardzības funkciju veikšanai, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" atklāja Nacionālo bruņoto spēku komandieris Leonīds Kalniņš.

Sabiedrība Svētdienas saullēktā valsts ziemeļaustrumos iespējama pirmā salna

Agrā svētdienas rītā vietām Vidzemē un Latgales ziemeļu daļā iespējama pirmā salna šoruden, liecina jaunākās laika prognozes.

Sabiedrība Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus

Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus, intervijā aģentūrai LETA teica viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV).

Sabiedrība Valsts kontrole: Zemkopības ministrija neekonomiski izlietojusi 3,1 miljonu eiro

Zemkopības ministrija (ZM), veicot 3,1 miljona eiro ieguldījumu sava elektroautomobiļu uzlādes staciju tīkla izveidē, nav rīkojusies jēgpilni un atbilstoši saviem attīstības plāniem, secināts Valsts kontroles (VK) revīzijā.

Lasiet arī

Ekonomika Būvniekiem jārēķinās, ka Rīgā 80% teritoriju ir dažādi apgrūtinājumi (+VIDEO)

Vērtības transformējas, kā to šobrīd lieliski var vērot Latgales priekšpilsētā.

Sabiedrība Valdība šodien atbalstīja izmaiņas darbaspēka nodokļos

Valdība ceturtdien atbalstīja izmaiņas darbaspēka nodokļos, kuras paredz iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) likmes, minimālās algas un neapliekamā minimuma paaugstināšanu, kompensējot to ar akcīzes nodokļa un dažu citu nodokļu paaugstināšanu.

Ekonomika VNĪ nav izdevies izsolīt Maskavas namu

VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) pirmajā izsolē par Maskavas kultūras un biznesa centru Rīgā, Marijas ielā 7, kas plašāk pazīstama kā Maskavas nams, nav izdevies piesaistīt potenciālo investoru interesi.

Kultūra Bungu un dūdu mūzikas grupa «Auļi» dosies tūrē pa Latviju (+VIDEO)

Reinis Suhanovs uzveduma režijas pamatā izmantojis Edvarta Virzas poēmas.