Sācies konkurss Labākais skolu ēdinātājs Latvijā

Sabiedrība
VS.LV 14:38, 06.02.2023 0

Latvijas Diētas un Uztura Speciālistu asociācija (LDUSA) aicina vecākus pieteikt savu bērnu skolu konkursam “Labākais skolu ēdinātājs Latvijā”, lai noteiktu vislabāko ēdinātāju, tādējādi aktualizējot bērnu maltīšu kvalitāti skolās. Tā VS.lv paziņo LDUSA.

 
Foto: LETA

Vecāki ir aicināti skolas konkursā pieteikt no 6. līdz 28. februārim, lai pēc tam visbiežāk pieteiktajām skolām LDUSA varētu lūgt atsūtīt nedēļas ēdienkartes paraugu un foto, ko izvērtēs konkursa žūrija. Uzvarētāji tiks noteikti sešās nominācijās jeb Vidzemē, Zemgalē, Kurzemē, Latgalē, Rīgā un visā Latvijā kopumā.

Skolu iesniegtās ēdienkartes tiks vērtētas pēc vairākiem kritērijiem, tostarp pēc atbilstības Ministru kabineta noteikumiem Nr. 172 “Noteikumi par uztura normām izglītības iestāžu izglītojamiem, sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas institūciju klientiem un ārstniecības iestāžu pacientiem”, vai ēdieni ir daudzveidīgi, vai izmantots pēc iespējas vairāk vietējo un sezonālo produktu, cik daudz cukura un sāls izmantots ēdienos, kā arī, vai pavāri spēj radoši un interesanti pagatavot bērniem atbilstošus ēdienus.

“Skolu ēdināšana vienmēr ir bijusi aktuāla tēma diskusijai, bieži mēs dzirdam gan no mediķiem, gan vecākiem un bērniem sūdzības par izglītības iestāžu ēdināšanu un šķiet, ka tik tiešām ”skolā gatavo garšīgi un veselīgi” ir vairāk brīnums nekā realitāte. Šajā jautājumā ir viennozīmīgi daudz nepilnību un problēmu, taču gribētos parādīt, ka, ja ir degsme un vēlēšanās izdarīt savu darbu kvalitatīvi, tad arī skolas pusdienas var būt garšīgas, veselīgas un daudzveidīgas, tāpēc mēs, LDUSA, esam nolēmuši izcelt tos skolu ēdinātājus, kuri dara savu darbu uz visām 10 ballēm!” saka LDUSA valdes locekle Olga Ļubina.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Latvijas resursi un nodokļi aizplūst pāri robežām

Tā kā Eiropas Savienības valstu robežas ir atvērtas un iedzīvotāji tās var šķērsot brīvi, tad viņi to bieži arī dara. Ļoti bieži, tas notiek tādēļ, ka šķērsot robežu vilina cenas, tas, ka blakus valstī tas vai cits produkts maksā lētāk.

Sabiedrība Čakša: Priekšlikumi nemazinās pedagogu atalgojumu (+ LIZDA viedoklis)

Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) priekšlikumi pedagogu darba slodžu līdzsvarošanai nemazinās to atalgojumu, šodien preses konferencē uzsvēra izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša (JV).

Sabiedrība Muzeju nakts arī Saeimā. Būs ekspozīcija par Latvijas dalību ES un NATO

Sestdien, 18.maijā - Saeimas nams vērs savas durvis apmeklētājiem

Sabiedrība Brīvdienās saglabāsies silts laiks, vietām dārdēs pērkons

Šīs nedēļas nogalē Latvijā saglabāsies vasarīgi silts laiks, vietām gaidāms īslaicīgs lietus un pērkona negaiss, prognozē sinoptiķi.

Lasiet arī

Ekonomika Saeimā meklēs risinājumus PVN samazināšanai ēdināšanas nozarē

Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas Uzņēmējdarbības attīstības apakškomisijā šodien spriedīs par pievienotās vērtības nodokļa (PVN) likmes samazināšanu un konkurētspējas veicināšanu ēdināšanas nozarē, informēja Saeimas Preses dienests.

Ekonomika Saldējumu ražotāji: Pieprasījums pēc saldējuma šogad palielinājies

Šovasar pieprasījums pēc saldējuma palielinājies un ražotājiem kāpuši realizēto saldējumu apjomi, aģentūrai LETA atzina aptaujātie saldējumu ražotāji.

Sabiedrība Valdība plāno reformēt bērnu ēdināšanas sistēmu Latvijā

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Māris Sprindžuks (AS) un veselības ministre Līga Meņģelsone pauduši atbalstu zemkopības ministra Didža Šmita (AS) iniciatīvai par bērnu ēdināšanas sistēmas transformēšanu Latvijā un apņēmušies līdzdarboties tās īstenošanā, aģentūru LETA informē Zemkopības ministrijā (ZM).