• Ginters,
  • Guntra,
  • Marianna
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Paziņos Dejas balvas nominantus

Teksta izmērs Aa Aa
Kultūra
LETA 01:56, 16.01.2023


Daugavas stadionā šodien plkst.13 notiks mediju pasākums, kurā Kultūras ministrijas un Latvijas Deju informācijas centra (LDIC) pārstāvji paziņos Dejas balvas nominantus par izciliem sasniegumiem 2021. un 2022.gadā un mūža balvas dejas mākslā saņēmējus, informēja Dejas balvas pasniegšanas ceremonijas komunikācijas vadītāja Ilze Blauberga.

Viņa norāda, ka Dejas balva ir augstākais apbalvojums profesionālajā dejas mākslā, ko reizi divos gados piešķir baletā, laikmetīgajā dejā, skatuviskajā tautas dejā un mūsdienu dejās par sasniegumiem jauniestudējumu, uzvedumu un dejas notikumu radīšanā, kā arī pedagoģiskajā un pētnieciskajā darbā.

Divu gadu dejas notikumus vērtēja un nominantus izraudzījās žūrijas komisija, ko veido žūrijas priekšsēdētāja, mūsdienu deju eksperte Liene Bēniņa, baleta eksperte Agnese Andersone, skatuviskās tautas dejas eksperte Ilze Mažāne, laikmetīgās dejas eksperte Agate Bankava, kā arī dejas un teātra producente Beka Bergere.

Pirmo reizi darbojās un nominantus izvirzīja arī jauniešu žūrija, kurā darbojās Rīgas Baleta skolas un Alfrēda Kalniņa Cēsu Mūzikas vidusskolas audzēkņi. Žūriju veido žūrijas priekšsēdētāja Terēze Zabarovska, Kate Kaparkalēja, Edvards Arums un Vanesa Legzdiņa-Puķēna.

Dejas balvas pasniegšanas ceremonija notiks 29.aprīlī jaunatklātajā Rīgas cirkā ar tiešraidi Latvijas Sabiedrisko mediju platformā "Lsm.lv".

Preses konferencē būs iespējams uzzināt vairāk arī par ceremonijas veidotāju komandu, kuri kā trešās Dejas balvas vadmotīvu izvirzījuši ideālās formas meklējumus un Latvijas dejas ainavu aicinās ieraudzīt kā vienotu apli - bezgalības, pilnības un nerimstošas kustības simbolu.

Mediju pasākumā piedalīsies kultūras ministrs Nauris Puntulis (NA), "Dejas balvas 2021-2022" žūrija un pārstāvji no jauniešu žūrijas, Dejas balvas pasniegšanas ceremonijas režisore Paula Pļavniece.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Kultūra Kuldīgas mākslinieces Sabīnes Verneres darbi tika novērtēti Vīnē (+VIDEO)

Verneres darbi ir izteikti jutekliski, emocionāli un estētiski pievilcīgi.

Kultūra «Emmy» ceremonijā triumfē «Shogun» un «Hacks»

"Emmy" balvu pasniegšanas ceremonijā svētdien Losandželosā labāko seriālu godalgas saņēma seriāli "Shogun" ("Sjoguns") un "Hacks" ("Padomi").

Kultūra Piedzīvojumu filma «Banāns upē» dodas Latvijas tūrē

Stāsta centrā ir jauns vīrietis, kurš mēģina sadraudzēties ar savas draudzenes trīspadsmit gadus veco dēlu.

Kultūra «Autobuss debesīs» ieraksta jaunu singlu un gatavojas 25 gadu jubilejam (+VIDEO)

"Tagad, gatavojoties tūrei un jaunajam albumam, sapratām, ka dziesma ir īsta pērlīte".

Lasiet arī

Veselība Abu Meri vēlas pamata vakcīnas noteikt par obligātām

Latvijā būtu nepieciešams stingrāk ierobežot par vakcināciju izplatīto dezinformāciju, šodien preses konferencē pēc Imunizācijas valsts padomes sēdes pauda veselības ministrs Hosams Abu Meri (JV).

Ekonomika LVM ražošanas kompleksu eksperti atzinīgi novērtēja (+VIDEO)

No koka būvētās ēkas gadu desmitiem sevī droši noglabā klimatam nevēlamo CO2.

Sabiedrība Piektdien Latvijā gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +18..+23 grādiem

Piektdien naktī un no rīta daudzviet Latvijā veidosies migla un apmāksies debesis, prognozē sinoptiķi.

Ekonomika RB Rail: Rail Baltica pamattrases izbūvi varētu sākt līdz šī gada beigām

Latvijā turpinās sagatavošanās darbi, lai līdz šī gada beigām sāktu dzelzceļa projekta "Rail Baltica" pamattrases izbūvi dienvidu posmā, informē AS "RB Rail" pārstāvji.