Pērn Ogres novadā samazinājies gan jaundzimušo, gan mirušo skaits

Sabiedrība
LETA 09:35, 08.01.2023 0

Pērn Ogres novadā samazinājies gan jaundzimušo, gan mirušo skaits, liecina pašvaldības mājaslapā publiskotā Ogres novada Dzimtsarakstu nodaļas informācija.

 
Foto: LETA

Pērn apvienotajā Ogres novada Dzimtsarakstu nodaļā Ogrē un Lielvārdē reģistrēti 487 jaundzimušie, no kuriem 38 deklarēti citos novados. Jaundzimušo vidū ir seši dvīņu pāri.

2020.gadā Ķeguma, Lielvārdes, Ikšķiles un Ogres novada dzimtsarakstu nodaļās kopā reģistrēti 516 jaundzimušie, 2021.gadā - 512.

Reģistrējot jaundzimušo Ogres novadā, ģimene no pašvaldības saņem grāmatu "Mūsu bērns", piemiņas karotīti un dzimšanas apliecības vāciņus. Ģimene saņem arī vienreizējo pabalstu mājsaimniecībai sakarā ar bērna piedzimšanu, kas pirmajam bērnam ir 100 eiro, otrajam bērnam 200 eiro, trešajam un katram nākamajam bērnam 300 eiro ar nosacījumu, ka bērna un vismaz viena bērna vecāka dzīvesvieta ir deklarēta Ogres novadā un bērns un vismaz viens no vecākiem dzīvo vienā mājsaimniecībā Ogres novadā.

Pērn Ogres novadā reģistrēto jaundzimušo vidū populārāko vārdu topā meitenēm ir Odrija (11 meitenēm), Alise, Dārta (astoņām), Melānija, Elīza, Anna, Marta, Kate, Sofija (septiņām), Olīvija (sešām). Nereti vecāki saviem bērniem izvēlas dot neparastākus vārdus. Pērn to vidū ir Karine, Tilla, Leila, Vabensija, Naomi, Alta, Heidija un Amina. 27 meitenēm vecāki piešķīruši dubultvārdus.

2022.gadā populārākie vārdi jaundzimušo zēnu vidū ir Gustavs (10 zēniem), Tomass, Emīls (septiņiem), Olivers, Roberts un Gabriels (pieciem). Neparastāko vārdu vidū tādi kā Ītans, Enzo, Endijs, Rendijs un Deimons. Arī zēniem piešķirti dubultvārdi, pagājušajā gadā - 22 zēniem.

Kā pirmie bērni ģimenē 2022.gadā reģistrēti 129 jaundzimušie, kā otrie - 162, trešie - 109, ceturtie - 37, piektie bērni ģimenē - seši, sestie bērni - četri un divi kā septītie bērni ģimenē.

Pēc deklarētās dzīvesvietas visvairāk bērni 2022.gadā reģistrēti Ogrē - 181, Ikšķilē - 52 un Tīnūžos - 20, Lielvārdē - 59, Ogresgalā - 27, Ķegumā un Suntažos - katrā 14, Birzgalē - 13, Lēdmanē - desmit. Ar deklarēto dzīvesvietu Meņģelē 2022.gadā nav reģistrēts neviens jaundzimušais, Mazozolos - viens, Taurupē - trīs bērni.

2022.gadā apvienotajā Ogres novada Dzimtsarakstu nodaļā Ogrē un Lielvārdē reģistrēti 718 mirušie.

2020.gadā Ķeguma, Lielvārdes, Ikšķiles un Ogres dzimtsarakstu nodaļās kopā bija 791 mirušais, 2021.gadā - 841. Mirušo skaita pieaugumu 2020. un 2021.gadā Dzimtsarakstu nodaļa skaidro ar Covid-19 pandēmiju.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Saeima noraida rosinājumu nesamazināt vecāku pabalstu nodarbinātiem

Saeima šodien noraidīja opozīcijā esošās Nacionālās apvienības (NA) rosinājumu nesamazināt vecāku pabalstu par 50%, ja vecāks ir nodarbināts.

Sabiedrība Atvieglo algoritmus iznīcinātāju pacelšanai

Pēc 7.septembrī notikušā drona incidenta atviegloti algoritmi iznīcinātāju pacelšanai pretgaisa aizsardzības funkciju veikšanai, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" atklāja Nacionālo bruņoto spēku komandieris Leonīds Kalniņš.

Sabiedrība Svētdienas saullēktā valsts ziemeļaustrumos iespējama pirmā salna

Agrā svētdienas rītā vietām Vidzemē un Latgales ziemeļu daļā iespējama pirmā salna šoruden, liecina jaunākās laika prognozes.

Sabiedrība Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus

Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus, intervijā aģentūrai LETA teica viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV).

Lasiet arī

Sabiedrība Latvijā reģistrēto jaundzimušo skaits četros mēnešos sarucis par 10,6%

Latvijā šogad pirmajos četros mēnešos reģistrēti 4215 jaundzimušie, kas ir par 10,6% jeb 502 jaundzimušajiem mazāk nekā 2023.gada attiecīgajā periodā, liecina Centrālās statistikas pārvaldes publiskotie provizoriskie dati.

Sabiedrība Pirmoreiz kopš 1990.gada atbraucēju Latvijā bija vairāk nekā aizbraucēju

Latvijā šā gada sākumā dzīvoja 1,872 miljoni iedzīvotāju, kas ir par 0,6% jeb 11 100 mazāk nekā gadu iepriekš, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) dati.

Sabiedrība Jelgavā atklāta jaunā dzimtsarakstu nodaļas ēka

Gandrīz 2 miljonu eiro lielajam projektam vajadzētu palīdzēt pilsētas un novada demogrāfijai.

Interesanti fakti Dzimstība Latvijā joprojām ir vairāk nekā uz pusi zemāka par mirstību

Šī gada pirmajos trīs mēnešos dzimstības lejupslīde turpinās, un reģistrēti 3154 jaundzimušie - par 267 jeb 7,8% mazāk nekā 2023.gada attiecīgajā periodā, kad piedzima 3421 bērns, liecina Centrālās statistikas pārvaldes provizoriskie dati.