Kā veiksmīgi izplānot mājokļa remontu?

Sabiedrība
15:17, 29.12.2022

Ar mājokļa remontu saskaras ikviens no mums - laiku pa laikam rodas nepieciešamība uzlabot savu dzīves telpu, ieviešot lielākas vai mazākas pārmaiņas. Lai iecerētais remonts izdotos godam, vispirms ir vajadzīgs pārdomāts plāns. Kad plāns ir gatavs, var ķerties pie darba.

 

Nepieciešamo remontdarbu izvērtēšana

Remonta plānošana ir jāsāk ar kopējās situācijas novērtēšanu un veicamo darbu saraksta izveidošanu. Vislabāk ir konsultēties ar speciālistu, kurš pievērsīs uzmanību arī niansēm, tostarp santehnikas risinājumu un elektroinstalāciju stāvoklim, lai vēlāk izvairītos no pārsteigumiem.

Budžets

Kad zināms, kādi darbi ir vajadzīgi, nākamajā solī ir jāaprēķina plānotā remonta izmaksas. Protams, nosaukt precīzu summu ir gandrīz neiespējami, jo procesa gaitā var rasties papildus izmaksas.

Aprēķinot aptuvenās remonta izmaksas, drošāk ir rēķināt klāt aptuveni 10 - 15 % neparedzētiem tēriņiem.

Ja veicot aprēķinus, kļūst skaidrs, ka ar saviem finanšu resursiem visas ieceres īstenot nesanāks, var noderēt kredīts remontam. Tā ir iespēja svarīgos darbus veikt uzreiz, negaidot, kad tiks iekrāta vajadzīgā naudas summa. Pirms aizdevuma noformēšanas svarīgi izvērtēt savu maksātspēju.

Speciālistu iesaiste

Tāpat laicīgi ir jāizvērtē, kādus darbus var veikt pašu spēkiem, bet kādi ir jāuztic speciālistiem. Ja esat izlēmis uzticēties profesionāļiem, tad ir jāatzīst, ka dzīvokļa vai mājas remonta pakalpojumi ir ļoti pieprasīti. Izvēloties meistaru, pievērsiet uzmanību ne tikai tāmei, bet arī citu klientu atsauksmēm, lai pārliecinātos par to, ka pasūtītais darbs tiks veikts kvalitatīvi un atbilstoši Jūsu prasībām.

Labākais laiks remonta uzsākšanai

Ja vien remontdarbi nav steidzami, vislabāk tos plānot laicīgi - vismaz 6 mēnešus iepriekš. Tādā veidā iespējams izvairīties no liekiem izdevumiem, jo, savlaicīgi plānojot gan materiālu iegādi, gan meistaru piesaisti, varēsiet atrast izdevīgākos risinājumus. Darot visu pēdējā brīdī, pieaug ne tikai kopējās remonta izmaksas, bet arī stresa līmenis.

Remontu parasti ieplāno gada siltajā sezonā, taču tas, protams, lielā mērā ir atkarīgs no veicamajiem darbiem.

Lai mājokļa remonts izdotos atbilstoši Jūsu iecerēm, ir svarīgi izveidot plānu, konsultēties ar speciālistiem un ņemt vērā finansiālās iespējas, lai piemeklētu atbilstošākos risinājumus.

Apmaksāta publikācija

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Pašpatēriņa zvejā būs jāievēro makšķerniekiem noteiktie lomu ierobežojumi

Pašpatēriņa zvejā būs jāievēro makšķerniekiem noteiktie lomu ierobežojumi, paredz grozījumu projekts noteikumos par rūpniecisko zveju iekšējos ūdeņos, kas Tiesību aktu portālā (TAP) nodoti sabiedriskajai apspriešanai.

Sabiedrība Naktī uz svētdienu Latvijā iespējamas salnas

Naktī uz svētdienu Latvijā iespējamas salnas, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) prognozes.

Sabiedrība Daugavpilī tiks atjaunota Svētā Pētera katoļu baznīca (+VIDEO)

Apbūves komplekss ir unikāls objekts pilsētas vēsturiskajā daļā.

Sabiedrība Vidzemes Mārciena atjauno dzīvojamo fondu (+VIDEO)

Lai uzlaboto esošo situāciju, iedzīvotāji ir vienojušies ar pašvaldību par iespēju pieslēgties centralizētajai siltumapgādei.

Lasiet arī

Kultūra Jūrmala ir sagatavojusi plašu piedāvājumu uz Muzeju nakti (+VIDEO)

Nākamsestdien ieeja visās ikoniskajās vietās būs bez maksas.

Sabiedrība Svētdien gaidāms saulains laiks, gaiss iesils līdz +16 grādiem

Dienā gaidāms saulains laiks, pēcpusdienā vietām debesis aizklās mākoņi, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) prognozes.

Kriminālziņas Sestdien Latvijā pieķerti 18 dzērājšoferi

Sestdien Latvijā pieķerti 18 transportlīdzekļu vadītāji, kuri pie stūres bija sēdušies alkohola reibumā, bet divi autovadītāji - narkotisko vielu reibumā, informēja Valsts policija.

Sabiedrība Latvijā cer iespējami drīzāk sagaidīt bāzes pensiju ieviešanu

Seniori cer, ka lēmums par bāzes pensiju ieviešanu uz politiskās dienaskārtības galda nonāks pēc iespējas tuvākā nākotnē, sacīja biedrība "Latvija senioru kopienu apvienība" (LSKA).