Ministri apspriedīs budžetu slepus

Sabiedrība
EKSKLUZĪVI! 17:34, 21.12.2022 0

Valdība sanāks uz slēgtu sēdi.

 

Rīt Finanšu ministrijas eksperti slēgtā Ministru kabineta sēdē iepazīstinās valdības locekļus ar galvenajām makroekonomiskajām prognozēm, plānotajiem budžeta ieņēmumiem un bilanci 2023., 2024. un 2025. gadam. Tāpat, ministri arī uzzinās, kāds papildu finansējums dažādām prioritātēm būs pieejams katrai konkrētajai ministrijai nākamajiem trim gadiem.

Jāatzīmē, ka, spriežot pēc visa, nākamais gads būs pēdējais, kad Brisele pievērs acis uz ES valstu budžeta deficīta apjomu, t.i., pieļaus, ka netiek ievēroti Māstrihtas kritēriji, kas nepieļauj deficītu, kas lielāks par trim procentiem no IKP. Prasību ievērot Māstrihtas kritērijus vispirms apturēja pandēmija un pēc tam ģeopolitiskā situācija. Un valsts sāka aktīvi dzīvot uz parāda... Rezultātā, saskaņā ar Latvijas Bankas prognozēm, valsts šo gadu beigs ar rekordlielu budžeta deficītu 7,4% no IKP, bet nākamgad budžeta deficīts gaidāms 5,5% apmērā. 2025. gadā jaunā Kariņa valdība vēlas panākt minimālu izdevumu pārsniegumu pār ieņēmumiem - 0,5 % apmērā no IKP.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Atvieglo algoritmus iznīcinātāju pacelšanai

Pēc 7.septembrī notikušā drona incidenta atviegloti algoritmi iznīcinātāju pacelšanai pretgaisa aizsardzības funkciju veikšanai, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" atklāja Nacionālo bruņoto spēku komandieris Leonīds Kalniņš.

Sabiedrība Svētdienas saullēktā valsts ziemeļaustrumos iespējama pirmā salna

Agrā svētdienas rītā vietām Vidzemē un Latgales ziemeļu daļā iespējama pirmā salna šoruden, liecina jaunākās laika prognozes.

Sabiedrība Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus

Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus, intervijā aģentūrai LETA teica viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV).

Sabiedrība Valsts kontrole: Zemkopības ministrija neekonomiski izlietojusi 3,1 miljonu eiro

Zemkopības ministrija (ZM), veicot 3,1 miljona eiro ieguldījumu sava elektroautomobiļu uzlādes staciju tīkla izveidē, nav rīkojusies jēgpilni un atbilstoši saviem attīstības plāniem, secināts Valsts kontroles (VK) revīzijā.

Lasiet arī

Sabiedrība No 8.marta aizliedz ievest noteiktus produktus no Krievijas un Baltkrievijas

Latvija kā Krievijas robežvalsts cenšas panākt iespējami ātrāku ekonomisko saišu saraušanu ar agresorvalsti.

Sabiedrība 66 miljoni eiro žoga izbūvei uz Latvijas-Krievijas robežas

Valdība atbalsta saistību uzņemšanos austrumu robežas papildu žoga izbūvei pēdējā - sarežģītākajā - vairāk nekā 66 kilometru garajā posmā.

Sabiedrība Plāno pilnībā digitalizēt Ministru kabineta darbu

Ministru kabinets (MK) plāno tuvāko divu gadu laikā realizēt vienotā tiesību aktu projektu izstrādes un saskaņošanas portāla (TAP) 2.kārtu un pilnībā pāriet uz "e-valdību", liecina Ministru prezidentes Evikas Siliņas (JV) vadītās valdības rīcības plāna projekts.

Sabiedrība Valdība atbalsta stingrākas prasības automašīnas tehniskā stāvokļa kontrolei

Noteikumos paredzētas prasības transportlīdzekļu ziemas riepu speciālam marķējumam.