Levits: Valdības veidošanā partneri padarījuši solīdu darbu

Sabiedrība
LETA 11:21, 13.12.2022 0

Topošās valdības izveidē jaunās koalīcijas partneri padarījuši solīdu darbu, intervijā TV3 raidījumā "900 sekundes" pauda Valsts prezidents Egils Levits.

 
Foto: LETA

Prezidenta ieskatā, topošās valdības dalībnieki ir paveikuši nopietnu un solīdu darbu, jo vēlētājs Saeimai uzdevis diezgan grūtu uzdevumu - izveidot koalīciju no partneriem, kam ir atšķirīgi priekšstati par to, kāds ceļš ejam nākamajos četros gados, kas savukārt prasījis ilgstošas sarunas.

Galvenais sarunu mērķis ir vienoties par darāmajiem darbiem valdībā un koalīcijā, jo priekšstati partneru vidū ir atšķirīgi, norādīja Levits, kurš uzsvēra, ka parlamentārajā demokrātijā laiks, kas tiek pavadīts, veidojot koalīciju, ir lietderīgs, jo tas atvieglo tālāko darbu.

Valsts prezidents uzskata, ka, viņaprāt, četrās jomās būtu jāievieš atbildīgās amatpersonas. Pirmā šāda joma ir digitalizācija, un Latvija ir vienīgā valsts modernajā pasaulē, kurā nav digitalizācijas politikas, skaidroja Levits. Otrā joma ir demogrāfija, trešā joma ir saistīta ar informatīvās telpas politiku, kādas Latvijā neesot, bet ceturtā joma ir augstākā izglītība, zinātne un inovācijas, par ko citās valstīs ir atbildīgās amatpersonas.

Kā ziņots, jaunās valdības apstiprināšana Saeimā varētu notikt šajā trešdienā.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Piektdien Latvijā gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +18..+23 grādiem

Piektdien naktī un no rīta daudzviet Latvijā veidosies migla un apmāksies debesis, prognozē sinoptiķi.

Sabiedrība Rīgā norit darbs pie vairāku veloinfrastruktūras projektu izstrādes

Rīgā norit darbs pie vairāku veloinfrastruktūras projektu izstrādes, ceturtdien izskanēja vebinārā "Rīga ripo".

Sabiedrība Valdība šodien atbalstīja izmaiņas darbaspēka nodokļos

Valdība ceturtdien atbalstīja izmaiņas darbaspēka nodokļos, kuras paredz iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) likmes, minimālās algas un neapliekamā minimuma paaugstināšanu, kompensējot to ar akcīzes nodokļa un dažu citu nodokļu paaugstināšanu.

Sabiedrība Saeima noraida rosinājumu nesamazināt vecāku pabalstu nodarbinātiem

Saeima šodien noraidīja opozīcijā esošās Nacionālās apvienības (NA) rosinājumu nesamazināt vecāku pabalstu par 50%, ja vecāks ir nodarbināts.

Lasiet arī

Sabiedrība Nākamā nedēļa gaidāma mākoņaināka, septembra beigās kļūs krietni vēsāks

Nākamnedēļ Latvijā sauli biežāk aizsegs mākoņi un reizēm gaidāms lietus, savukārt septembra pēdējās dienās un oktobra sākumā laiks kļūs rudenīgi drēgns, prognozē sinoptiķi.

Ekonomika Problēmas ar lidmašīnu dzinēju trūkumu varētu turpināties vēl dažus gadus

Problēmas ar lidmašīnu dzinēju trūkumu un ar to saistītajiem jautājumiem varētu turpināties vēl vienu līdz divus gadus, intervijā aģentūrai LETA sacīja "airBaltic" prezidents un izpilddirektors Martins Gauss.

Pasaule Slovākijā tūkstošiem cilvēku protestē pret kultūras ministri

Slovākijā tūkstošiem cilvēku ceturtdien izgāja demonstrācijās, protestējot pret kultūras ministres Martinu Šimkovičovu, kuru kritiķi apsūdz cenzūrā un valsts finansējuma sliktā pārvaldībā.

Pasaule Leiena sola miljardiem eiro palīdzību plūdu skartajiem reģioniem

Eiropas Komisijas (EK) prezidente Urzula fon der Leiena ceturtdien plūdu piemeklētajā Polijas pilsētā Vroclavā apsolījusi miljardiem eiro lielu palīdzību plūdu skartajiem reģioniem Eiropā.