Otrdien diskutēs par reliģisko brīvību un daudzveidību

Sabiedrība
LETA 06:25, 28.11.2022 0

Otrdien, 29.novembrī, plkst.10 kafejnīcā "Paviljons Ziedoņdārzs" norisināsies diskusija "Reliģiju un konfesiju dialogs Latvijā" par reliģiju daudzveidību un to nozīmi sabiedrībā, informēja Sabiedrības integrācijas fonda (SIF) pārstāve Zane Jēkabsone.



Iepazīt reliģijas palīdzēs to pārstāvji, praktizētāji un pārzinātāji, tādējādi cenšoties veicināt izpratni par reliģiju dažādību, kā arī daloties novērojumos par to līdzāspastāvēšanu Latvijā, skaidroja SIF pārstāve.

Diskusijā piedalīsies dažādu reliģiju un konfesiju pārstāvji un to moderēs Latvijas Universitātes Teoloģijas fakultātes praktiskās teoloģijas profesore Laima Geikina.

Apskatot tādus reliģijas iekļaušanas aspektus kā reliģiskā brīvība un reliģiskās daudzveidības ietekme uz sabiedrību, diskusijā piedalīsies kapelāne Rudīte Losāne, katoļu priesteris Viļakas, Liepnas, Kupravas katoļu draudzēs Guntars Skutels, Septītās dienas adventistu mācītājs un koučs Tālivaldis Vilnis, Latvijas Dievturu dižvadonis Andrejs Broks, Budistu draudzes "Riga Drikung Ngaden Choling" valdes loceklis un Latvijas budistu asociācijas valdes loceklis Vadims Lazars, kā arī Tieslietu ministrijas Nozaru politikas departamenta direktore Olga Zeile.

SIF sekretariāta direktore Zaiga Pūce pauda, ka viens no būtiskākajiem aspektiem, kas kavē veiksmīgu starpreliģiju dialogu, kā arī reliģiju pieņemšanu sabiedrībā, ir zināšanu trūkums par vienu vai otru reliģiju un dažādām konfesijām. Eksistē arī dažādi aizspriedumi, stereotipi un pārliecību atšķirības, un situācijas uzlabošana nav iespējama bez izpratnes veicināšanas, dialoga un sabiedrības izglītošanas, uzskata Pūce.

Starpreliģiju diskusija ir pirmais no projekta "Reliģiju kafejnīca" pasākumiem, kas aicina darba devējus atpazīt, apzināties un izprast reliģijas, dažādu konfesiju un reliģisko kustību ietekmi uz darba vidi, izglītību un citām dzīves jomām ar mērķi veicināt savstarpējo izpratni, norādīja Jēkabsone.

Pasākumu varēs vērot arī tiešraidē SIF "Facebook" lapā.

Pasākumu kopums "Reliģiju kafejnīca" tiek īstenots SIF kampaņas "Izstāstīt saliedētību" īstenošanas gaitā.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Krievijas karš pret Ukrainu būtiski ietekmējis ES austrumu pierobežas reģionus

Krievijas pilna apmēra agresijas karš pret Ukrainu ir būtiski ietekmējis Eiropas Savienības (ES) austrumu pierobežas reģionus, secināts izvērtējumā par Krievijas agresijas kara ietekmi uz pierobežas reģioniem.

Sabiedrība Vīķe-Freiberga: Vēl neesam paspējuši novākt visas vecās impērijas drupas

Latvijā vēl neesam paspējuši novākt visās vecās impērijas drupas, intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes" teica bijusī Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga.

Sabiedrība Siliņa izveido īpašu tematisko komiteju

Ministru prezidente Evika Siliņa (JV) izdevusi rīkojumu par īpašas tematiskās komitejas saistībā ar Latvijas austrumu pierobežas sociālekonomisko attīstību un drošības stiprināšanu izveidošanu, liecina informācija oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Sabiedrība Latvija Preses brīvības indeksā pakāpusies līdz 12.vietai

Latvija Preses brīvības indeksā pakāpusies līdz 12.vietai, liecina starptautiskās organizācijas "Reportieri bez robežām" (RSF) publicētais jaunākais reitings.

Lasiet arī

Ekonomika Atklāja smilts un grants ieguvi Kocēnu pagastā, Vidzemē (+VIDEO)

Valsts uzņēmums apsaimnieko vairāk nekā 100 derīgo izrakteņu ieguves vietas visā Latvijas teritorijā.

Kriminālziņas Apcietināts jaunietis aizdomās par uzbrukumu mūziķim Horenam Stalbem

Rīga, 3.maijs, LETA. Valsts policija aizturējusi un tiesa apcietinājusi kādu jaunieti, kurš tiek turēts aizdomās par uzbrukumu mūziķim Horenam Stalbem.

Sabiedrība Latvija plāno veikt iemaksu palestīniešu bēgļiem

Latvija plāno veikt iemaksu 17 000 eiro apmērā ANO Palīdzības un darba aģentūrā palestīniešu bēgļiem (UNRWA), aģentūrai LETA apstiprināja Ārlietu ministrijas (ĀM) preses sekretāre Diāna Eglīte.