Vilciens Dobelē uzbraucis jaunietim, kurš gājis bojā notikuma vietā

Sabiedrība
LETA 10:23, 21.11.2022 0

Vilciens Dobelē uzbraucis jaunietim, kurš gājis bojā notikuma vietā, aģentūru LETA informēja Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Dace Kalniņa.

 
Foto: LETA

Kā liecina sākotnējā informācija, svētdien, 20.novembrī, ap plkst.12.55 Dobelē kravas vilciens, lai arī tika veikta signalizēšana un ekstrēmā bremzēšana, uzbrauca 2005.gadā dzimušam jaunietim, kurš pa gājēju pāreju šķērsoja sliežu ceļus. No gūtajām traumām jaunietis gāja bojā notikuma vietā. Policijā par notikušo sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 13.nodaļas.

Valsts policija uzsver, ka pirms dzelzceļa sliežu šķērsošanas jāpaskatās pa labi un pa kreisi, pārliecinoties, vai netuvojas vilciens, un tikai tad var iet pāri. Turklāt, klausoties mūziku austiņās, kā tas bija šajā traģiskajā negadījumā, vilcienu, kas tuvojas, nevar sadzirdēt.

Dzelzceļš ir paaugstinātas bīstamības zona. Ja ir nepieciešamība to šķērsot, tas jādara uzmanīgi, apdomīgi un bez steigas, jo vilcienu uzreiz nevar apturēt, kā arī nav iespējams šķērsli apbraukt. Turklāt atkarībā no vilciena ātruma un sastāva svara, bremzēšanas ceļš var būt līdz pat kilometram.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Uz vienotā Sabiedriskā medija valdes locekļu amatiem izvirzīts 21 kandidāts

Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (SEPLP) izsludinātajā konkursā uz pieciem topošās VSIA "Latvijas Sabiedriskais medijs" (LSM) valdes locekļu amatiem otrajai kārtai izvirzīts 21 pretendents.

Sabiedrība Galīgajā lasījumā skatīs grozījumus valsts valodas stiprināšanai darba tirgū

Plānots, ka ar grozījumiem tiks aizstāvētas darbinieku tiesības, veicot darba pienākumus, izmantot valsts valodu un netikt diskriminētiem ar nepamatotām prasībām pēc svešvalodas zināšanām.

Sabiedrība Atbalsta aizliegumu reklamēt alkoholisko dzērienu cenas vai atlaides

Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija trešdien pirms trešā lasījuma atbalstīja grozījumus Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likumā, kas paredz Latvijā ieviest aizliegumu alkoholisko dzērienu audio un audiovizuālajās reklāmās reklamēt šo dzērienu cenas vai atlaides.

Sabiedrība CVK piedāvā uzlabot vēlēšanu zīmes. Kā tās izskatīsies?

Par vēlēšanu sistēmu sagatavošanu atbildīgā Valsts reģionālās attīstības aģentūra (VRAA) norāda, ka pašreizējais biļetens ir problemātisks, jo tiek bieži pieļauta kļūda - kādu kandidātu neatbalstot, vēlētājs ievelk rombiņā mīnusu, nevis izsvītro vārdu.

Lasiet arī

Kriminālziņas Liepājā septiņu kilometru attālumā no mājām atrod klaiņojam piecgadīgu meiteni

Liepājā septiņu kilometru attālumā no savām mājām atrasta klaiņojam piecgadīga meitene, turklāt pilsētā viņa nokļuvusi ar autobusu, informē Valsts policija.

Kriminālziņas Evakuēts tirdzniecības centrs «Akropole Alfa»

Nokrītot piekaramajiem griestiem, Rīgā pirmdien evakuēti cilvēki no tirdzniecības centra "Akropole Alfa".

Sports Rallijā Ungārijā bojā iet četri skatītāji

Ungārijā "Esztergom Nyrges" rallijā svētdien, vienai no sacensību automašīnām nobraucot no ceļa un ietriecoties skatītājos, bojā gāja četri cilvēki, kamēr vēl vairāki tika savainoti.

Kriminālziņas Apsūdzēs nama īpašnieku saistībā ar sirmgalvja bojāeju no krītošas lāstekas

Valsts policija rosinājusi apsūdzēt nama īpašnieku saistībā ar sirmgalvja bojāeju no krītošas lāstekas.