Valmieras Restorānu nedēļā no šodienas līdz 27.novembrim viesus ar trīs kārtu maltīti un pieskaņotu dzērienu karti gaidīs seši Valmieras ēdinātāji, informēja pašvaldībā.
Lai gan maltītēs varēs baudīt visu rudens garšu buķeti, katrs ēdinātājs būs īpaši izcēlis vienu sastāvdaļu - ķirbi, dzērvenes, čili piparu, sīpolu, baravikas un ābolu. Restorānu nedēļas apmeklētājiem būs iespēja baudīt trīs kārtu maltīti 30 eiro vērtībā ar pieskaņotu dzērienu izlasi par papildu samaksu. Lai nobaudītu īpašos piedāvājumus, nepieciešams veikt iepriekšēju rezervāciju.
Viesnīcas "Wolmar" restorāns dažādos garšu salikumos izcels ķirbi.
Restorāna "Akustika" pavāri uzkodā gatavos mazsālītu Burtnieku ezera zandartu ar citrusa krēmu, marinētiem kolrābjiem un Latvijas fizāli.
Ģimenes restorāns "Delizia", kas īpaši padomājis arī par vietu spēlēm jaunākajiem restorāna apmeklētājiem, šajā rudenī uzkodā piedāvās vēžu zupu, kas gatavota pēc 1795.gada receptes.
Restorāns "Rātes vārti" savu īpašo rudens sastāvdaļu - sīpolu - pasniegs dažādu garšu salikumos.
Kafejnīcas "Tērbata" īpašā rudens garša - baravika - caurvīs gandrīz visu ēdienkarti.
Kafejnīca "Ahh-meat" uzkodā tiks pasniegta ķirbju krēmzupa ar kazas sieru un svaigi ceptu maizīti, bet pamatēdienā būs jāizvēlas starp lēni gatavotu jēru ar piedevām vai arī grilētu laša fileju ar piedevām.