Šodien notiks LDz civilās aizsardzības un katastrofu pārvaldības mācības

Sabiedrība
LETA 06:45, 09.11.2022 0

Līvbērzes dzelzceļa stacijas ceturtā ceļa teritorijā šodien plkst.11 notiks VAS "Latvijas dzelzceļš" (LDz) kompleksās civilās aizsardzības mācības ar apdraudējuma imitāciju, personāla un tehnikas iesaistīšanu, informē LDz pārstāvji.

 

Mācību laikā operatīvo dienestu transportlīdzekļi pārvietosies ar ieslēgtiem skaņas un gaismas signāliem, tādēļ apkārtnes iedzīvotāji ir aicināti nesatraukties un izturēties ar sapratni, ja stacijas teritorijā notiekošās darbības būs neierastas. Mācību laikā notiks tikai apdraudējuma imitācija.

Šo mācību mērķis ir pārbaudīt civilās aizsardzības sistēmā iesaistīto dalībnieku gatavību koordinētai rīcībai un nostiprināt sadarbību katastrofu pārvaldīšanā uz LDz publiskās dzelzceļa infrastruktūras. Mācībās iesaistīto dalībnieku uzdevums būs ierobežot imitētu bīstamas kravas noplūdi no cisternas un likvidēt negadījuma sekas.

Civilās aizsardzības mācībās piedalīsies LDz Jelgavas stacijas personāls, LDz Jelgavas un Rīgas ugunsdrošības un glābšanas vienība ar ugunsdzēsības un palīdzības automašīnām un mācību cisternu, LDz drošības direkcijas pārstāvji, SIA "LDz Cargo" Jelgavas kravas termināla personāls un SIA "LDz apsardze" darbinieki.

Tāpat mācībās iesaistīsies Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUDG) Zemgales reģiona brigādes komandējošais un dežurējošais personāls ar speciālo autotehniku, Vides dienesta pārstāvji, kā arī Valsts policijas un pašvaldības policijas pārstāvji.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Karalienes Elizabetes II piemiņai Rīgā notiks pastaiga ar korgiju šķirnes suņiem

Karalienes Elizabetes II piemiņai šodien notiks zibakcija - pastaiga ar korgiju šķirnes suņiem no Brīvības pieminekļa līdz Lielbritānijas vēstniecībai, aģentūru LETA informē pasākuma rīkotāja Gerda Pulkstene.

Sabiedrība Piektdiena būs saulaina un silta

Piektdien visā Latvijā saglabāsies sauss un saulains laiks, prognozē sinoptiķi.

Sabiedrība Kā izvēlēties tualetes podu, ņemot vērā vannasistabas stilu un funkcionalitāti?

Telpas izmēri ir svarīgākais faktors, izvēloties tualetes podu. Jānovērtē, cik lielu vietu tualetes pods var aizņemt vannas istabā, lai tas netraucētu pārvietoties. Tualetes poda izmēriem jāatbilst telpai, pretējā gadījumā tas var ierobežot kustību un padarīt telpu mazāk funkcionālu.

Sabiedrība SEPLP uzdod LTV7 no nākamā gada visu saturu nodrošināt tikai valsts valodā

Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (SEPLP) šodien apstiprināja grozījumus Mazākumtautību multimediju platformas koncepcijā, apstiprinot plānu, ka no 2025.gada. 1.janvāra LTV7 saturu nodrošinās tikai valsts valodā, tviterī atklāja padomes loceklis Jānis Eglītis.

Lasiet arī

Sabiedrība Šodien Kraujas stacijā notiks katastrofu pārvarēšanas mācības (+VIDEO)

Scenārijs paredz, ka dzelzceļa cisterna nogāja no sliedēm, kā rezultātā tajā radās plaisas, pa kurām izplūst bīstamā viela.

Ekonomika LDz: uzņēmuma maksātnespējas draudi īstermiņā ir novērsti

Patlaban VAS "Latvijas dzelzceļš" (LDz) maksātnespējas draudi īstermiņā ir novērsti, norādīja LDz pārstāvji, komentējot uzņēmuma akcionāru sapulcē skatīto valdes ziņojumu par LDz maksātnespējas draudiem.

Sabiedrība Kam ir izdevīga graudu tranzīta pārtraukšana caur Latviju

Pirmajos decembra datumos daži blogeri, pēc tam arī plašsaziņas līdzekļi uzsāka un attīstīja Krievijas graudu tranzīta tematu Latvijā. Precīzāk sakot, šā tranzīta aizliegšanas tematu. Kā tas ietekmēs Latvijas ekonomiku? Un kas ir šādu pašmāju sankciju labuma guvējs?

Ekonomika LDz šobrīd neplāno masveida darbinieku skaita samazināšanu

VAS "Latvijas dzelzceļš" (LDz) šobrīd neplāno masveida darbinieku skaita samazināšanu, sacīja LDz valdes priekšsēdētājs Rinalds Pļavnieks.