4. oktobrī notiks LDDK rīkotā Latvijas un Ukrainas kontaktbirža

Sabiedrība
VS.LV 21:36, 30.09.2022 0

4. oktobrī plkst. 11:00 Raiņa bulvārī, Rīgā norisināsies otrā Latvijas darba devēju konfederācijas (LDDK) organizētā kontaktbirža Latvijas un Ukrainas uzņēmumu pārstāvjiem, aģentūrai LETA pavēstīja LDDK pārstāvji.

 

Kontaktbiržā LDDK biedri, iepriekš reģistrējoties, varēs tikties ar Ukrainas ekspertiem un uzņēmumu pārstāvjiem dabas resursu ieguvē, metālapstādē un loģistikā, stādu audzēšanā, pārtikas un lopbarības ražošanā, lauksaimniecības tehnikas un citu tehnisko ierīču un transporta līdzekļu ražošanā, farmācijā un citās nozarēs.

Pirmo kontaktbiržu LDDK aizvadīja 19.septembrī, un tajā interesentiem bija iespēja tikties ar Ukrainas Darba devēju federācijas ekspertēm, tostarp ar federācijas koordinatori izglītības un nodarbinātības jautājumos Ludmilu Vasilegu, un federācijas koordinatori biznesa sadarbībā Natāliju Gostevu, kuras līdz pat novembra vidum strādā LDDK birojā attīstības sadarbības projekta ietvaros. Tikšanās laikā LDDK biedri jau ir nodibinājuši kontaktus ar Ukrainas sev interesējošo nozaru pārstāvjiem un plāno turpmāko sadarbību.

LDDK ģenerāldirektores vietniece, starptautisko un Eiropas Savienības lietu eksperte Inese Stepiņa norāda, ka "līdztekus atbalstam, kas ukraiņiem joprojām ir nepieciešams, mūsu uzņēmumi jau tagad var piedalīties Ukrainas valsts atjaunošanā, tāpēc aicinām izmantot iespēju, ka LDDK ir pieejams tiešs un nepastarpināts kontakts un informācija par sadarbības iespējām Ukrainā, ko nodrošina gan Ukrainas Darba devēju federācijas ekspertu, gan citu speciālistu un uzņēmēju klātbūtne Latvijā".

Jau ziņots, ka nolūkā atbalstīt Ukrainas valsts atjaunošanu un uzņēmējdarbības attīstību, LDDK birojā ar Latvijas Ārlietu ministrijas attīstības sadarbības projekta "Darba devēju organizāciju atbalsts Ukrainas atveseļošanai un izaugsmei" atbalstu darbu uzsākušas divas Ukrainas Darba devēju federācijas ekspertes.

LDDK ir nacionāla līmeņa darba devēju pārstāvis, sociālekonomisko sarunu partneris Ministru kabinetam un Latvijas Brīvo arodbiedrību savienībai, kā arī organizācija pārstāv darba devēju intereses Saeimā.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Rīgas pils Svētā Gara tornī pacels ES karogu

Atzīmējot 20.gadadienu kopš Latvijas iestāšanās blokā, trešdien, 1.maijā, plkst.7.40 Rīgas pilī notiks svinīgā godasardzes ceremonija un Eiropas Savienības (ES) karoga pacelšana Rīgas pils Svētā Gara tornī.

Sabiedrība Liepājā plaši tiks atzīmēta Neatkarības atjaunošanas diena (+VIDEO)

Koncerta apmeklētāji aicināti pievienoties un dziedāt līdzi iemīļotajām dziesmām.

Sabiedrība Šodien Latvijā gaisa temperatūra būs +16…+21 grādu robežās

Svētdien īslaicīgs lietus gaidāms vienīgi Latvijas austrumu rajonos, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.

Lasiet arī

Sabiedrība Pretplūdu pasākumiem 11 pašvaldībām būs pieejams aptuveni 41 miljons eiro

Valdība otrdien, 30.aprīlī, plāno skatīt jautājumu par pretplūdu pasākumu otrās atlases kārtas noteikumiem, kas paredz 11 pašvaldībām piešķirt 40 986 358 eiro.

Pasaule Ukrainas armija atkāpusies

Ukrainas armijas virspavēlnieks Oleksandrs Sirskis svētdien paziņojis, ka situācija frontē ir saasinājusies un krievi aktīvi uzbrūk visā frontes līnijas garumā, dažos virzienos gūstot taktiskus panākumus.

Sabiedrība Rīgā plāno izstrādāt apkaimju centru konceptplānu

Rīgā par nepilniem 200 000 eiro plānots izstrādāt apkaimju centru konceptplānu, liecina nākamās nedēļas Pilsētas attīstības komitejas sēdē deputātiem iesniegtā informācija.

Pasaule Krievijā par ekstrēmismu apcietināti vēl divi žurnālisti

Krievijas tiesa sestdien paturējusi pirmstiesas apcietinājumā divus žurnālistus, kas aizturēti apsūdzībās par "ekstrēmismu", jo sadarbojušies ar cietumā nomērdētā opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija līdzgaitnieku uzturēto "YouTube" kanālu "Navaļnij Live".