Dienas laikā Bayraktar dāvināšanai Ukrainai saziedoti vairāk nekā 250 000 eiro

Sabiedrība
LETA 12:30, 17.08.2022 0

Latvijā dienas laikā kaujas drona "Bayraktar" iegādei un dāvināšanai Ukrainai savākti vairāk nekā 250 000 eiro, liecina informācija portālā "Ziedot.lv".

 

Ziedojumu vākšana tika sākta 16.augusta rītā. Kopš ziedojumu vākšanas sākuma līdzekļus kaujas drona iegādei atvēlējuši gandrīz 8000 ziedotāju.

Kā liecina "Ziedot.lv" pieejamais ziedotāju saraksts, virkne ziedotāju izvēlas kā savu vārdu norādīt Latvijā darbojošos krievvalodīgos politiķus, piemēram, Eiropas Parlamenta deputāte Tatjana Ždanoka (LKS) sarakstos minēta vairāk nekā 10 reizes. Sociālajos medijos iedzīvotāji ironizē par šādu personvārdu parādīšanos ziedotāju rindās.

Viens no ziedojumu vākšanas iniciatoriem mūziķis Ralfs Eilands otrdien internetā bija dalījies ar video, kurā norāda, ka ar ziedojumu "Latvijas bairaktaram" ir iespēja arī Latvijas iedzīvotājiem parādīt savu atbalstu Ukrainai šajā nežēlīgajā karā, kā arī ar ukraiņu rokām "nodot sveicienus krievu okupantiem".

Kā norādīts iniciatīvas aprakstā mājaslapā "Ziedot.lv", "Bayraktar TB2" ir Turcijā ražots, attālināti vadāms bezpilota kaujas lidaparāts jeb drons. Latvija nav pirmā valsts, kuras iedzīvotāji nolēmuši paust savu atbalstu Ukrainai, vācot ziedojumus šim kaujas lidaparātam. Līdzīgas akcijas jau notikušas, piemēram, Polijā, Lietuvā, Norvēģijā un Kanādā.

Kopumā "Latvijas bairaktaram" ir jāsavāc pieci miljoni eiro.

Arī Aizsardzības ministrija aicina iedzīvotājus iesaistīties akcijā bezpilota lidaparāta "Bayraktar" iegādei.

Aizsardzības ministrs Artis Pabriks (AP) paudis viedokli, ka iedzīvotāju iniciatīva par Turcijā ražotā, augstas efektivitātes bezpilota lidaparāta "Bayraktar" iegādi Ukrainas vajadzībām būtu "vēl viens spēcīgs apliecinājums tam, ka Latvija turpinās atbalstīt Ukrainu, lai sekmētu tās aizsardzības spējas cīņā pret Krieviju".

"No ministrijas puses sniegsim organizatorisko atbalstu, kopā ar "Ziedot.lv" koordinējot bezpilota lidaparāta iegādi un nodošanu Ukrainas armijai," piebildis Pabriks.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība VUGD ir atļāvis Stūra mājā turpināt Okupācijas muzeja ekspozīciju

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) ir atļāvis "Stūra mājā" turpināt Okupācijas muzeja ekspozīciju, par diviem gadiem pagarinot termiņu, kurā mājā veicami drošības uzlabošanai nepieciešamie darbi.

Sabiedrība Latvija plāno veikt iemaksu palestīniešu bēgļiem

Latvija plāno veikt iemaksu 17 000 eiro apmērā ANO Palīdzības un darba aģentūrā palestīniešu bēgļiem (UNRWA), aģentūrai LETA apstiprināja Ārlietu ministrijas (ĀM) preses sekretāre Diāna Eglīte.

Sabiedrība Pārgalvīga elektroskrejriteņu vadītāju rīcība visbiežāk noved pie negadījumiem

Ar mērķi samazināt elektroskrejriteņu vadītāju pārkāpumu skaitu un traumatismu Valsts policija kopā ar Stradiņa slimnīcu un "Bolt" sākusi informatīvo kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā".

Lasiet arī

Kultūra Bīskaps: Jaunu cilvēku vērtību sistēma ir degradējusies

Ar nožēlu jāatzīst, ka daudzu, sevišķi jaunu cilvēku vērtību sistēma ir degradējusies, sestdien Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienas svinīgajā dievkalpojumā Rēzeknes Vissvētākās Jēzus Sirds Romas katoļu katedrālē sacīja Rēzeknes-Aglonas diecēzes bīskaps Jānis Bulis.

Interesanti fakti Ko latviešiem darīt lidmašīnā, kamēr viņi lido uz kūrortu (+VIDEO)

Svarigs padoms: ierobežojiet kofeīna un alkohola patēriņu.

Kriminālziņas Valdība plāno precizēt Sankciju koordinācijas padomes uzdevumus

Valdība ar grozījumiem Starptautisko un Latvijas nacionālo sankciju likumā precizēs Sankciju koordinācijas padomes (SKP) uzdevumus, izriet no Ārlietu ministrijas (ĀM) sagatavoto noteikumu grozījumu anotācijas Tiesību aktu portālā.

Kriminālziņas Zviedrijas pilsētā Malmē pirms Eirovīzijas dedzināts Korāns

Zviedrijas pilsētā Malmē, kur notiks Eirovīzijas dziesmu konkurss, kāds vīrietis un sieviete piektdien dedzināja Korāna eksemplāru.