Priekules un Vaiņodes apkārtnē durvis ver 11 mājas kafejnīcas

Sabiedrība
LETA 01:55, 06.08.2022 0

Rīga, 6.aug., LETA. Dienvidkurzemes novada Priekules un Vaiņodes apkārtnē šodien un rīt durvis vērs 11 mājas kafejnīcas, kas sola pārsteigt gan ar gardiem ēdieniem, gan neparastām iespējām apmeklētājiem, aģentūru LETA informēja pašvaldības sabiedrisko attiecību un mārketinga daļas vadītāja Kristīne Pastore.



Rīga, 6.aug., LETA. Dienvidkurzemes novada Priekules un Vaiņodes apkārtnē šodien un rīt durvis vērs 11 mājas kafejnīcas, kas sola pārsteigt gan ar gardiem ēdieniem, gan neparastām iespējām apmeklētājiem, aģentūru LETA informēja pašvaldības sabiedrisko attiecību un mārketinga daļas vadītāja Kristīne Pastore.

"Mājas kafejnīcu dienas" ir īpašs pasākums, kuru iespējamu dara "Lauku ceļotājs" un Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra. Tajā uz vienu vai divām dienām durvis apmeklētājiem ver improvizētas kafejnīcas. Par šefpavāriem un viesmīļiem kļūst vietējie iedzīvotāji, kuri ikdienā parasti nenodarbojas ar ēdināšanu vai viesu uzņemšanu, bet šajās dienās cienā viesus ar savas ģimenes vai novada īpašajiem mājās gatavotajiem ēdieniem. Katrai mājas kafejnīcai ir sava neatkārtojama ēdienkarte un stāsts.

Otro gadu savā mājas kafejnīcā "Leišmalītes cepelīni" Kalētu pagastā uzņems mamma un meita ar lietuviešu saknēm un visus cienās ar cepelīniem.

Priekules pagasta "Bražos" darbosies māju kafejnīca "Artas virtuve", kas pērn izmēģināja spēkus šajā jomā un nu darbojas kā ēdiena piegādātāji visu gadu. Šogad saimnieki aicina viesu pieteikties uz diviem īpašiem ēdieniem, kuru skaits būs ierobežots - grillēta paipala un mega burgers. Paipalas audzētas "Bražu" saimniecībā.

"Dižozolos" darbosies "Dižozolu ķēķis", kurā būs Brīnummeža ēdieni un dzērieni, stāsti par un ap bitēm un iespēja pagulēt bišu gultā. Folkloras kopa "Jumītis" aicina uz savu mājas kafejnīcu "Zem kastaņa" un bez paēšanas Gramzdas pagastā varēs lekt dančus, dziedāt dziesmas un minēt mīklas.

Svētdien uz pusdienām Aizvīķu parkā aicina biedrība "Aizvīķu parks". Mājas kafejnīcas laikā tiks piedāvāti ēdieni no dažādiem laikiem un kultūrām. Vaiņodes amatierteātra dalībnieki mājas kafejnīcu uztver kā kolektīva saliedēšanās, uzticības un izturības treniņu - šodien viņi atvērs kafejnīcu "Toreiz…un tagad…".

Burgerus piedāvās arī kafejnīcas "Jāņa burgeri" saimnieki. Vietējos labumus nobaudīt varēs arī "Dēseles dzirnavās", Vaiņodes parkā savukārt vērsies "Parka ķēķis". Uz vakarēšanu šodien un brokastīm rīt viesus aicinās mājas kafejnīca "Pēterišķi", kurā saimniekos Kirpičenoku ģimene.

"Mājas kafejnīcu dienas" Dienvidkurzemes novadā notiks četras nedēļas nogales no jūlija līdz pat septembrim. Kopumā dalību pieteikušas 50 māju kafejnīcas.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Atbalsta grozījumus par valsts valodas zināšanu arī citiem Krievijas pilsoņiem

Saeima šodien konceptuāli atbalstīja grozījumus Imigrācijas likumā, ar kuriem valsts valodas zināšanu prasību plānots piemērot vēl papildu dažiem tūkstošiem Krievijas pilsoņu.

Sabiedrība Maznodrošinātas mājsaimniecības azbestu saturošu šīferi var nodot bez maksas

Vides aizsardzības un reģionālā attīstības ministrijas (VARAM) kampaņas "Ļauj vecajam azbesta jumtam aizbraukt!" laikā trūcīgas un maznodrošinātas mājsaimniecības var nodot azbestu saturošu šīferi bez maksas, informē VARAM Sabiedrisko attiecību nodaļa.

Sabiedrība Nosaukta summa, kāda nepieciešama patvertņu izveidošanai

Latvijā patvertņu un vietu, kur patverties, atjaunošanai vai izveidošanai indikatīvi būtu nepieciešami kā minimums 98 679 900 eiro, liecina Iekšlietu ministrijas (IeM) ziņojuma projekts valdībai.

Sabiedrība Vecpils iedzīvotāji Kurzemē atceras kolhoza laikus (+VIDEO)

Pēteris Lācis izveidoja "Ziedu" par vadošo saimniecību.

Lasiet arī

Pasaule Makrons neizslēdz karavīru nosūtīšanu uz Ukrainu

Francijas prezidents Emanuels Makrons neizslēdz karavīru nosūtīšanu uz Ukrainu, ja Krievija pārraus Ukrainas frontes līniju un Kijiva lūgs šādu palīdzību.

Sabiedrība Skandāls Saeimā: deputāti sastrīdas, apspriežot padomju laika deportācijas

Saeimas sēdē atsevišķi deputāti šodien izpelnījās aizrādījumus par neatbilstošu izteikšanos saistībā ar padomju okupācijas laikā Latvijā veiktajām iedzīvotāju deportācijām jeb izsūtīšanām.

Sabiedrība Latvijā kļūs vēsākas, jaunnedēļ iespējamas salnas

Nedēļas nogalē naktis kļūs vēsākas, gaisam nākamās nedēļas tumšajā laikā atdziestot līdz pat nullei grādu, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu prognozes.

Kultūra Rīgā, 11.novembra krastmalā, veidos skulptūru ansambli

Rīgā, 11.novembra krastmalā, veidos skulptūru ansambli "Laika upes liecinieki", paziņo Rīgas dome.