Akciju un naftas cenas pieaug

Sabiedrība
LETA 04:51, 14.05.2022 0

Ņujorka, 14.maijs, LETA--AFP. Akciju cenas Volstrītā un Eiropas biržās piektdien pieauga, uz pozitīvas nots noslēdzot nedēļu, kurā bija valdījušas bažas par inflāciju, karu Ukrainā un ekonomikas perspektīvu.



Ņujorka, 14.maijs, LETA--AFP. Akciju cenas Volstrītā un Eiropas biržās piektdien pieauga, uz pozitīvas nots noslēdzot nedēļu, kurā bija valdījušas bažas par inflāciju, karu Ukrainā un ekonomikas perspektīvu.

Visi trīs galvenie Volstrītas indeksi tomēr ir kritušies salīdzinājumā ar iepriekšējās nedēļas beigām. 

"Meeschaert Financial Services" analītiķis Gregorijs Volohins brīdināja, ka "vajag vairāk nekā vienu tirdzniecības sesiju", lai mainītos tirgus tendence. Viņš piebilda, ka piektdienas kāpumam nav skaidra ziņu katalizatora. 

Briefing.com analītiķi sacīja, ka piektdienas kāpumu lielākoties noteica "noskaņojuma virzīta tirdzniecība, balstoties uz uzskatu, ka akcijas ir pārmērīgi izpārdotas un to cenām vajadzētu pakāpties".  

Nedēļas gaitā jauni dati par ASV inflācijas pieaugumu padziļināja prognozes par ASV Federālās rezervju sistēmas (FRS) agresīvu rīcību, padarot stingrāku savu monetāro politiku.

Daži analītiķi uzskatīja, ka akciju cenas atbalstīja arī bažu mazināšanās par Covid-19 ierobežojumiem Ķīnā.

"Globālajā noskaņojumā iestājās neliels atvieglojums, kad Ķīnas amatpersonas izteicās, ka ar Covid-19 saistītie lokdauni var tikt mīkstināti," sacīja investīciju bankas "Charles Schwab" analītiķi. 

Naftas cenas piektdien pieauga, atkal sasniedzot ap 110 dolāriem par barelu, analītiķiem norādot uz cerībām par naftas pieprasījuma uzlabošanos Ķīnā.

"Twitter" akcijas cena kritās par apmēram 10% pēc ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmuma "Tesla Motors" vadītāja Īlona Maska paziņojuma, ka viņš uz laiku aptur darījuma īstenošanu par "Twitter" iegādi. 

ASV biržu indekss "Dow Jones Industrial Average" piektdien pieauga par 1,5% līdz 32 196,66 punktiem, indekss "Standard & Poor's 500" kāpa par 2,4% līdz 4023,89 punktiem, bet indekss "Nasdaq Composite" palielinājās par 3,8% līdz 11 805,00 punktiem.

Londonas biržas indekss FTSE 100 piektdien pieauga par 2,6% līdz 7418,15 punktiem, Frankfurtes biržas indekss DAX 30 palielinājās par 2,1% līdz 14 027,93 punktiem, bet Parīzes biržas indekss CAC 40 kāpa par 2,5% līdz 6362,68 punktiem.

Ņujorkas biržas elektroniskajā tirdzniecībā WTI markas jēlnaftas cena piektdien pieauga par 4,1% līdz 110,49 ASV dolāriem par barelu. "Brent" markas jēlnaftas cena Londonas biržā kāpa par 3,8% līdz 111,55 dolāriem par barelu.

Eiro vērtība pret ASV dolāru piektdien pieauga no 1,0380 līdz 1,0417 dolāriem par eiro, britu mārciņas vērtība pret ASV dolāru kāpa no 1,2202 līdz 1,2262 dolāriem par mārciņu, bet ASV dolāra vērtība pret Japānas jenu samazinājās no 128,34 līdz 129,19 jenām par dolāru. Eiro vērtība pret britu mārciņu kritās no 85,07 līdz 84,92 pensiem par eiro.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Visiem Ukrainas bēgļu bērniem turpmāk būs jāmācās arī Latvijas skolās

Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) plāno noteikt obligātu prasību no nākamā mācību gada visiem Ukrainas bēgļu bērniem apmeklēt Latvijas izglītības iestādes, informēja IZM.

Sabiedrība Daugavpils domes priekšsēdētāja Elksniņa ienākumi palielinājušies 2,5 reizes

Daugavpils domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa ienākumi pērn palielinājušies 2,5 reizes, sasniedzot 67 531 eiro, liecina viņa valsts amatpersonas deklarācija, kas publicēta Valsts ieņēmumu dienesta (VID) mājaslapā.

Sabiedrība Latvijas ūdeņos roņu ir tik daudz, ka tie nodara postījumus (+VIDEO)

Zvejnieki saņems lielākas kompensācijas no Zemkopības ministrijas.

Lasiet arī

Interesanti fakti Eksperts: šobrīd ceļošana grupās ir drošāka (+VIDEO)

Šādos kopīgos ceļojumos, ja vien cilvēks ir atvērts, viņš piedzīvo daudzas jaunas iepazīšanās.

Kriminālziņas Gājienā palestīniešu atbalstam Rīgā pulcējušies apmēram 100 cilvēku

Rīgā sestdien gājienā palestīniešu atbalstam pulcējušies apmēram 100 cilvēku, novēroja aģentūra LETA.

Interesanti fakti Mežotnes Mazā pils sola lielisku koncertsezonu (+VIDEO)

Stāvais pilskalns ir lielākais Austrumzemgalē.

Sabiedrība CSDD tehniskās apskates stacijas maijā vairākas dienas nestrādās

Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) tehniskās apskates stacijas maijā vairākas dienas nestrādās, aģentūru LETA informēja CSDD pārstāvji.