Kariņš piedāvā no maija ieviest pabalstu atsevišķām iedzīvotāju grupām

Sabiedrība
LETA 15:15, 17.03.2022 0

Pret Vladimira Putina Krieviju un viņa režīmu ieviesto sankciju dēļ radušās inflācijas kompensēšanai no maija vajadzētu ieviest mērķētus pabalstus tām iedzīvotāju grupām, kurām tas būs nepieciešams, secināms no Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa (JV) paustā šodien ikgadējā uzrunā ceturtdien Saeimas sēdē.

 
Foto: LETA

Premjers skaidroja, ka ar mērķētiem pabalstiem varētu daļēji kompensēt dzīves sadārdzināšanos, piemēram, pensionāriem, kuriem ir fiksēti ienākumi, daudzbērnu ģimenēm, kuras ir mazturīgākas jeb ar mazākiem ienākumiem uz vienu cilvēku, nekā tam, kas strādā vai dzīvo viens pats.

Mērķētos pabalstus varētu ieviest no maija, kad būs beidzies jau iepriekš līdz aprīlim valdības un Saeimas piešķirtais atbalsts iedzīvotājiem 450 miljoniem eiro apmērā energocenu pieauguma kompensēšanai, pauda Kariņš.

Premjers atzina, ka pret Krieviju noteiktās sankcijas arī mums izmaksās naudu. "Bet ukraiņiem šis karš maksā asinis, cilvēku dzīvības un valsts infrastruktūru - ēkas, slimnīcas - viss, kas tiek šobrīd sabumbots," sacīja valdības vadītājs

Kariņš atzīmēja, ka iepriekš piešķirtais atbalsts energocenu kompensēšanai ir vairāk nekā 1% no iekšzemes kopprodukta, kas pēc Latvijas Bankas prezidents paustā ir viens no dāsnākajiem atbalstiem Eiropā.

Premjers pieļauj, ka ar līdzšinējo mehānismu daļā gadījumu kompensēts varētu būt par daudz un, iespējams, kaut kur arī nepietiekami, tāpēc turpmāk labāks risinājums ir mērķētie pabalsti.

Kā ziņots, valdības vadītāja runa šodien Saeimā ilga ap 50 minūtes, skarot arī vairākus, tajā skaitā Latvijas iekšpolitiku skarošus jautājumus.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Abu Meri sola rudenī samazināt recepšu zāļu cenu par 15-20%

Mēs nevaram atkāpties no solījuma rudenī samazināt recepšu zāļu cenu par 15-20%, sacīja veselības ministrs Hosams Abu Meri (JV).

Sabiedrība Rīga stājas spēkā elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumi

No šodienas Rīgā stājas spēkā koplietošanas elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumi.

Sabiedrība Rīgā norisināsies tradicionālais «Kritiskās masas» velobrauciens

Rīgā šodien norisināsies tradicionālais "Kritiskās masas" velobrauciens, liecina organizatoru sniegtā informācija.

Sabiedrība Latvijā būs izmaiņas 467 reģionālo autobusu maršrutos

Šodien, 4.maijā un 6.maijā, būs izmaiņas 467 reģionālo autobusu maršrutos visā Latvijā, informē Autotransporta direkcijā (ATD).

Lasiet arī

Sabiedrība Preiļu novadā paplašināts pašvaldības pabalstu saņēmēju loks

Preiļu novadā paplašināts pašvaldības pabalstu saņēmēju loks, liecina publikācija oficiālajā izdevumā "Latvijas vēstnesis".

Sabiedrība Rīgā strauji aug mājokļa pabalsta saņēmēju skaits

Ņemot vērā komunālo izdevumu straujo pieaugumu, oktobrī Rīgā mājokļa pabalsta saņēmēju skaits audzis par 1227 personām, aģentūru LETA informēja Rīgas domes Komunikācijas pārvalde.

Sabiedrība Tiesībsargs aicina valdību pārskatīt valsts sociālos pabalstus

Tiesībsargs Juris Jansons aicina valdību rīkoties atbilstoši pašas noteiktajiem kritērijiem un pārskatīt valsts sociālos pabalstus, aģentūrai LETA pavēstīja Tiesībsarga biroja Komunikācijas un starptautiskās sadarbības nodaļas vadītājas vietnieks Edgars Lākutis.