Bastejkalna piestātni ļaus izmantot tikai "zaļiem" kuģošanas līdzekļiem

Sabiedrība
LETA 16:07, 22.02.2022 1

Rīgas domes Mājokļu un vides komiteja šodien atbalstīja Bastejkalna piestātnes Rīgas kanālā nomas tiesību izsoles noteikumus.

 
Foto: LETA

Kopumā plānots iznomāt 652 kvadrātmetrus lielu zemes gabalu un tajā ietilpstošo hidrotehnisko būvi.

Piestātni varēs izmantot, lai pietauvotu kuģošanas līdzekļus, kas aprīkoti ar bezizmešu dzinējiem vai bez dzinējiem un izmantojami pasažieru komercpārvadājumiem.

Savukārt teritorija pie piestātnes var tikt izmantota reklāmas izvietošanai.

Izsoles mērķis ir saņemt pieteikumu ar augstāko nomas maksu. Izsoles uzvarētājam būs jāslēdz līgums ar kanālmalas apsaimniekotāju SIA "Rīgas meži".

Saskaņā ar sertificēta nekustamā īpašuma vērtētāja noteikto iespējamo tirgus nomas maksas novērtējumu izsoles nosacītā nomas maksa par īpašuma nomu ir 2,97 eiro par kvadrātmetru.

Plānots, ka ar izsoles uzvarētāju tiks slēgts līgums par piestātnes nomu līdz 2025.gada 31.martam ar tiesībām to pagarināt.

Nomniekiem būs pienākums segt Rīgas domes Mājokļu un vides departamentam izdevumus 544,5 eiro pieaicinātā sertificētā nekustamā īpašuma vērtētāja īpašuma nosacītās nomas maksas vērtējuma veikšanai.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (1)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Rīgā demontēta piemiņas zīme Maskavas dārza izveidei

Rīgā, Latgales parkā, demontēta piemiņas zīme Maskavas dārza izveidei, aģentūru LETA informēja Rīvas vicemērs Edvards Ratnieks (NA/LRA).

Sabiedrība Koalīcijas partija ir gatava diskutēt par izdienas pensijas vecuma celšanu

Kā jau tika ziņots, ministrijām sadarbojoties ar Valsts kanceleju, pašlaik tiek vērtēts jautājums par izdienas pensijas vecuma celšanu.

Sabiedrība ISMA uzsāk darbu pie bakalaura programmas Bezpilota sistēmu inženierijā

Informācijas sistēmu menedžmenta augstskola (ISMA) vienojusies par sadarbību ar Ukrainas augstākās izglītības iestādi Dņipro “Alfred Nobel University” (ANU), lai uzsāktu darbu pie jaunas bakalaura programmas Bezpilota sistēmu inženierijā.

Sabiedrība Rosina demontēt Fabriciusa pieminekli Ventspilī

Nacionālā apvienība (NA) norāda, ka ir vērsusies Latvijas Okupācijas muzejā un Latvijas Kara muzejā, lai no speciālistiem un vēsturniekiem gūtu atzinumus par Fabriciusa personību un vēsturiskajām darbībām, kā arī piemineklī attēloto agresorvalsts militāro formastērpu.

Lasiet arī

Sabiedrība Rīgā varētu demontēt astoņus komunisma un Krievijas imperiālisma simbolus

Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks, pašreizējais mēra pienākumu izpildītājs Edvards ratnieks (NA/LRA) vērsies Pieminekļu padomē ar aicinājumu demontēt astoņus komunisma un Krievijas imperiālisma simbolus Rīgas pilsētvidē.

Sabiedrība Šovasar Rīgā uzlabos segumu 90 grantētajās ielās

Šovasar Rīgā uzlabos segumu 90 grantētajās ielās. Pašvaldība šim mērķim atvēlējusi aptuveni trīs miljonus eiro.

Sabiedrība Rīgā tiltu remontos un būvniecībā plāno ieguldīt vairāk nekā 300 miljonus eiro

Līdz 2030.gadam Rīgā tiltu remontos un būvniecībā plānots ieguldīt vairāk nekā 300 miljonus eiro, šodien preses konferencē teica Rīgas mērs Vilnis Ķirsis (JV).

Sabiedrība Rīgā lielajos pasākumos obligāti jāizmanto vairākkārt lietojamās glāzes

Rīgā lielajos pasākumos vairākkārt lietojamās glāzes būs obligāti jāizmanto no nākamā gada, paredz šodien Rīgas domes Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas komitejas sēdē akceptētais saistošo noteikumu projekts Par kārtību, kādā tiek saskaņota un organizēta ielu tirdzniecība.