Tuvākajās diennaktīs Latvijā gaidāmi spēcīgi nokrišņi un vēji

Sabiedrība
LETA 09:45, 27.01.2022 0

Tuvākajās diennaktīs Latvijā gaidāmi spēcīgi nokrišņi un vēji, tādēļ celsies ūdens līmenis Latvijas rietumu un centrālās daļas upēs, visstraujāk - Kurzemes upēs, liecina prognozes.

 
Foto: LETA

Saskaņā ar Plūdu riska informācijas sistēmā pieejamajiem datiem Kurzemē un Zemgalē iespējama zemāko vietu applūšana, dažās upēs ūdens līmenis var pakāpties augstāk nekā decembrī un janvāra pirmajā pusē.

Plašākais plūdu risks būs Kurzemē, savukārt Zemgalē plūdi iespējami galvenokārt tikai tur, kur upēs saglabājas ledus sastrēgumi vai, sākoties ledus iešanai, veidosies jauni sastrēgumi. Tai skaitā plūdu risks būs Lielupes krastos.

Valsts austrumu novados liela daļa nokrišņu būs sniegs, vietām var uzsnigt 20 centimetru svaiga sniega. Latgalē, kā arī Vidzemes austrumu un centrālajā daļā netiek prognozētas būtiskas ūdens līmeņa svārstības.

Tuvāko četru dienu nokrišņu summa vietām var sasniegt mēneša normu. Stiprākās lietavas gaidāmas Kurzemē, stiprākā snigšana - Vidzemē, īpaši Vidzemes augstienē un tās rietumu nogāzē.

Gaidāmi arī stipri vēji vai pat vētra, līdz ar to gaidāmi arī jauni vējuzplūdi jūrā, upju lejtecēs un ūdenstilpēs Rīgā. Augstākais ūdens līmenis Rīgā, kā arī Gaujas un Lielupes lejtecē būs svētdien.

Nākamās nedēļas pirmajā pusē gaidāms sals, tādēļ ūdens līmenis sāks pazemināties, kā arī atsāksies ledus veidošanās.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Pirmssvētku piektdiena Latvijā būs silta

Pirmssvētku piektdiena Latvijā būs silta, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu prognozes.

Sabiedrība Pirmssvētku piektdiena Latvijā būs silta

Pirmssvētku piektdiena Latvijā būs silta, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu prognozes.

Sabiedrība Skandāls Saeimā: deputāti sastrīdas, apspriežot padomju laika deportācijas

Saeimas sēdē atsevišķi deputāti šodien izpelnījās aizrādījumus par neatbilstošu izteikšanos saistībā ar padomju okupācijas laikā Latvijā veiktajām iedzīvotāju deportācijām jeb izsūtīšanām.

Sabiedrība Latvijā kļūs vēsākas, jaunnedēļ iespējamas salnas

Nedēļas nogalē naktis kļūs vēsākas, gaisam nākamās nedēļas tumšajā laikā atdziestot līdz pat nullei grādu, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu prognozes.

Lasiet arī

Sabiedrība Naktī pulksteņa rādītāji jāpagriež stundu atpakaļ

Gaidāmajā naktī uz svētdienu plkst.4 Latvijā notiks pāreja no vasaras uz ziemas laiku, kad pulksteņa rādītāji jāpagriež vienu stundu atpakaļ.

Sabiedrība Sniegs, lietus, atkala: piektdien Latvijā laikapstākļi neuzlabosies

Piektdien Latvijā saglabāsies apmācies laiks un daudzviet gaidāmi nelieli nokrišņi, prognozē sinoptiķi.

Sabiedrība Naktī gaisa temperatūra noslīdēs zem nulles

Naktī uz ceturtdienu Latgales un Vidzemes lielākajā daļā gaisa temperatūra pazemināsies līdz 0..-3 grādiem, prognozē sinoptiķi.

Interesanti fakti Gulēsim stundu ilgāk: kā pāreja uz ziemas laiku ietekmē Latvijas iedzīvotājus

Bieži vien pulksteņa pagriešanas dienā iedzīvotājiem rodas stresa situācijas.